måndag 16 maj 2011

Frågestund!

Ny vecka, nya tag! Förra veckan var en väldigt intensiv vecka ska ni veta. Tyvärr så hade jag lite problem med bloggen och många kommentarer försvann. Vet inte riktigt vad jag gjorde men nu är de putts väck, tråkigt.

Jag har i alla fall fått väldigt många frågor, om allt möjligt men självklart om bröllopet och min medverkan i "4 bröllop" såklart. Jag ska sammanställa några av de frågor jag har stött på lite runt om, på olika forum och i verkligheten.
Har du frågor så bara skriv en kommentar! Fråga om precis vad du vill, bloggen, mig, fyra bröllop, vädret.. Ja, vad du vill!

Även ni som kommenterad under torsdag till fredag så gärna kommentera igen.

Här kommer i alla fall frågor och svar på några av de vanligaste frågor jag har fått:

Hur lyckades ni med ett ekologiskt bröllop för så låg budget?
Svar: För oss var maten det allra viktigaste att ha helt ekologiskt. Därför lagde vi ner ganska mycket pengar på just detta och fixade många av de andra sakerna själva. All dekor köpte vi på secondhand, löpare och servetter sydde min svärmor av ekologiskt tyg och som ljuslyktor och vaser använde vi oss fantasin. Daniels kläder var valda för att han skulle ha användning av dem även efter bröllopet. Min klänning har en kjol från en begagnad klänning och överdelen är sydd av en lokal skräddare och skorna är införskaffade så att vi kan använda dem vid andra tillfällen också. Tillfällen som typ, alltid, älskar mina converse!
Här är en bild från helgen. Självklart använder Daniel sina lika mycket som mig och folk brukar tycka vi är gulliga som har matchande skor.

Det är i alla fall långt i från omöjligt att planera ett ekologiskt bröllop på låg budget. Det enda man behöver göra är att tänka utanför ramarna ibland. Ring runt och var ihärdig, låt företagen som inte kan fixa en viss detalj ekologiskt veta att det är JUST därför som ni väljer ett annat företag.

Varför gifte ni er inte vid havet när det låg alldeles intill?
Denna fråga har jag fått flera gånger efter som någon av de anda brudarna anmärkte på just detta i "4 bröllop".
Vi gifte oss på sensommaren och då blåser det vid havet. Det blåser mycket, jättemycket! Vi hade mer än 70 gäster och en solist som spelade gitarr och sjöng. Hade vi haft vigseln på klipporna hade ingen hört något. Vi hade dessutom haft hundratals turister som publik. Just det ögonblicket ville vi bara dela med våra vänner och familj. Alla andra fick se förra veckan ändå!


Så bakom staketet stod vi i lä, skyddade från både vind och turister.

Vi försökte oss på en liten fotografering vid klipporna men det gick sådär. Kjolen flög omkring och det var så mycket tyg att jag flera gånger höll på att trilla omkull.
Men det var lite roligt, turisterna stod och hejade på och skrek lyckoönskningar till oss när vi stod på klipporna.
Vi gav upp efter ett tag och tog bilderna i parken istället.

Är din man professionell dansare och var hans dans planerad?
Nej och nej, han har väl gått någon breakdance kurs som ung vad han påstår men hans knäppa dans på bröllopet var helt spontan. När han kastade på golvet i sin fina, dyra kostym höll jag på att dö av skräck faktiskt.

Varför ställde ni upp "fyra bröllop"?
Det var en arbetskamrat som berättade om att de sökte brudpar till "fyra bröllop". Jag sökte lite på skoj och efter 10 minuter så ringde de. Jag pratade lite med dem och det kändes som en rolig grej. Efter att ha pratat med Daniel om det hela så gick jag på casting och blev utvald. Hon som castade oss berättade att hon bestämt att vi skulle vara med redan vid första samtalet.
Så vi gjorde det som en rolig grej och det var verkligen en rolig upplevelse!

Har du någon kontakt med Kasia och vad tyckte du om att hon var så negativ till ert bröllop?
Nej, vi har ingen kontakt idag. Kasia och jag är varandras totala motsatser och det var inte direkt någon överraskning att hon skulle vara negativ. Det var väldigt väntat faktiskt. Att hon sedan hittar på en massa andra saker är väl upp till henne, måste hon hitta på saker för att kunna motivera sina dåliga betyg säger det mer om henne än om vårt bröllop.
Sen hur hon är i "verkligheten" har jag ingen aning om. Vi träffades ju bara i samband med inspelningen och umgicks inte utöver det.


Är Anki lika knäpp i verkligheten som hon framstår?
Nej, hon är knäppare och helt jävla underbar! Mia är också en fantastisk person och så lätt att umgås med och tycka om. Man verkligen skrattar hela tiden när man umgås med dessa brudar!

Var har du köpt den fina bohemklänningen du hade på sista bröllopet?

Klänningen har jag köpt för några år sedan på Cubus så den finns troligen inte kvar. Visst är den fin? Min absoluta favoritklänning! Händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och frågar var jag köpt dem med så det är klart jag passar på att ha den på mig när jag är med i tv och allt!

Jag vill också ha säckpipespelare på mitt bröllop, var hittade du dem?
Jag letade upp honom på blocket, där kan man hitta det mesta. Men de har en hemsida också:
www.blackmagicfools.com

Är det något du ångrar?
Absolut inte. Det är klart, skulle man gifta sig igen så skulle jag inte gjort på samma sätt. Hade jag fått åka tillbaka och ändra en sak hade jag ändrat lokal. Thats it!

Sådär, det var lite frågor och svar. Som sagt har du fler så bara ställ! Inga frågor är för dumma.

Inga kommentarer: