torsdag 10 oktober 2013

Pysselstafetten Barn & Bebis

Denna omgång pysselstafett passar mig som handen i handsken. Att pyssla med och till bebis är det enda jag gör nu för tiden faktiskt. Denna gången är vi två stycken pysslar på samma dag och idag är det min och Ellas Hus tur att bjuda på pyssel.
Vi tar över stafettpinnen från Pleu som bjuder på en smarrig kaka och Fru Sohl som har gjort mysiga höstlycktor. Ett perfekt pyssel för barn!

Jag ska bjuda på en personlig tavla. Passar både barn och vuxna men denna ska jag göra till min lilla son Hugo. Det blir väldigt fint och är så enkel att göra och anpassa efter sin egen stil. Men som ni kanske redan vet så är min stil färgglatt!

Jag använde en grön canvastavla. Det går såklart att använda en bit tjockare papper eller en träbit eller vad man nu vill. Plockade fram lite barntyger och massa olika pysselsaker. Från början visste jag inte exakt hur den skulle bli utan det kom av sig själv under tiden.
Sen behöver man ett lim också, jag gillar decopagelim för det kan man använda som lack över hela tavlan sen. Men vanligt lim går bra det med.
Har man inga tyger hemma så går det faktiskt lika bra med ett snyggt papper. Finns massor med snygga scrapbookpapper som man kan klippa loss i!


Mät och klipp! Enklare blir det inte. Jag mätte inte ens utan jag målade lite för fri hand för jag tycker det blir lite charmigare om det är lite snett och vin. Och snett och vint blev det!


Sen är det bara att kladda på! Med decopagelimmet som jag använde så lägger man ett tunt lager under och ett tunt lager över så stelnar det och blir alldeles glansigt. Använder ni vanligt lim så ha bara ett tunt lager under.

När tavlan ligger och torkar kan man passa på att prova ut vad man vill ha för pynt. I slutendan valde jag lite blått och lite spets bara, för att ge lite djup i tavlan.Klista lite och tada, vi är klara! Använder man en förspänd canvas som jag så behöver man inget att hänga upp med egentligen men jag tycker det är lite fint så jag limmade fast ett sidenband på sidorna.
Ja och har man inga snygga spikar utan bara sånna här fula tavelhängare, vad gör man då?

Jo, då väljer man ut en fin blomma och limmar på så har vi löst det problemet med.Hugos tavla passade finfint in på vår tavelvägg. (efter att jag möblerat om lite) Nu ska jag pyssla ihop en till mig och maken med så vi har varsin!


Det var allt för denna gången. Jag kommer tillbaka om några veckor igen med ett helt annat pyssel, då tar jag fram symaskinen. Mer avslöjar jag inte!

Glöm inte att titta in hos Maria syr och så vidare/ och Mitt hem är min borg i morgon för mer härligt pyssel!

6 kommentarer:

Stina Glaas sa...

Fin. :-) Jag tycker det är ett bra barn- och baspyssel, eftersom det kan varieras så mycket. :-)

Hojta gärna till om du gör fler! :-)

Trevlig helg! :-)

lopplisa sa...

Vilken härligt färgsprakande tavla!! Jättfin idé!

maria syr och så vidare sa...

Rolig och enkel idé! Fint blev det!

Susannesblogg sa...

Snyggt och enkelt! Bra att träna formen på bokstäverna. Ett bra pedagogiskt tänk.

Denice sa...

Smart barnpyssel :-)

Anonym sa...

Så himla fint och inspirerande, vill också göra :-)
//Petra