söndag 14 oktober 2012

En annorlunda dörrkrans - Pysselstafetten!

Jag hoppas ni inte har missat att Pysselstaffen har tagit fart och idag är det min tur att ta över stafettpinnen från Opellae som visade hur man kan göra mysiga ljuslyktor i höstmörkret.

Mitt pyssel är en superenkel dörrkrans av material som de flesta har hemma, nämligen en gammal bok:
 Och ja, det är fortfarande samma gamla bok som jag har använt till ett vad som verkar ett oändligt antal pyssel, såsom förra julens pysselstafett t.e.x!

I alla fall, det enda som behövs är en gammal bok, gärna någon söndrig sak som är färdigläst för längesedan.
Det behövs lite pysselgrejer, här man kan ta vad man vill egentligen. Jag använde lite bokmärken, lite tygbitar, några tygblommor, knappar och pärlor. Men man kan även använda snören, band och andra scrapbookingsaker, bara fantasin som sätter stop!
Sen är det bara att riva ut en sida i taget och rulla ihop till en kon. Här man man själv styra storleken på sin krans, Ju hårdare man rullar konen desto längre blir konerna och ju fler koner behöver man för att få ihop till en hel krans.
Jag använde en limpistol när jag satte ihop konerna men det går bra med vanligt lim eller tejp med för den delen om man vill. Jag gillar limpistol för det torkar så fort!

Såhär ser den ut när man satt ihop den, jag hann limma dit några knappar innan jag kom på att jag skulle ta ett kort också, men ni fattar. På baksidan kan man förstärka med vanlig tejp också om man vill, ingen kommer se baksidan ändå!


Ja, och nu börjar det roliga. Jag klippte lite höstlöv av tyget och sen hittade jag en fågel som jag beslöt skulle få bo på kransen.
Och som pricken över i:et skrev jag en litet gulligt meddelande till mina trapphusgrannar.


"Mysiga höststunder"Så, superenkelt och blir jättefint på dörren. Är dock inte direkt regntåligt så passar bäst på en dörr under tak eller i trapphus som hos oss.

Om några veckor så kommer jag med ett nytt bidrag till Pysselstafetten och jag kommer inte avslöja vad det är mer än ett väldigt bra julklappstips!

Nu ger jag över stafettpinnen till Hannas Kreativa Hörna som kommer bjuda på ännu ett pyssel!

9 kommentarer:

hennihenni sa...

Kul med annorlunda krans!

lopplisa sa...

Kul idé och jättefin som krans, men jag skulle också kunna tänka mig en sådan i toppen på en julgran klädd i återbrukspynt!

Evasleva sa...

Vilket bra pyssel som går att variera i oändlighet.

Sara Serey Larsson sa...

Smart idé med julgransstjärna :) Måste nästan prova det :)

Klaudia sa...

Det var den finaste dörrkransen jag sett! :-)

Susanne Johansson sa...

Söt! Annorlunda men fin krans

Stina Glaas / Allra Helst sa...

Jamen det låter ju kanon! Jag tänkte faktiskt på kranspyssel också när jag skrev inlägget. :-)

Henrietta sa...

Så läckert! Och så bra med återbruk!

//Henrietta

Johanna sa...

Vilken kul idé! En sådan krans med jultema ska jag nog testa att göra själv, lite senare i år :)
Ha det gott!
/Johanna