måndag 27 oktober 2014

säg hej till Oliver!

Han är här nu, vår lilla lillebror. Han är liten, föddes en dag innan beräknad födelse men vägde nästan exakt lika lite som sin storebror som föddes för tidigt. Jag får helt enkelt små barn, bra att veta ifall den skulle bli några fler. 4 stycken vill jag ha men efter denna förlossningen blev jag lite avskräckt. Mycket gick fel och jag fick ligga inlagd i en vecka P.g.a av sviterna efter förlossningen. Men lillebror mådde bra hela tiden och det är det som räknas. Så är det, den sekunden som man blir mamma kommer man själv alltid i andra hand. I detta fall blir det väl i tredje hand nu, för att mina små killars skull kan jag genomlida precis vad som helst!
Så vi får se. När Hugo föddes var jag redo för syskon redan dagen efter. Nu är lillebror snart 3 veckor gammal och tankarna på fler barn känns långt borta. Kan ha lite att göra med att vi faktiskt har två blöjbarn, Hugo är ju bara 17 månader snart. Det är full rulle hela dagen lång. När den ena ska ha mat så ska den andra byta blöja och när den andra ska ha mat så vill den ena sova. Lugna stunder existerar inte längre men det gör inte så mycket för jag får spendera varenda kaotisk sekund med mina underbara barn!

Lillebror Oliver, född 8 oktober 2014.  47 cm lång och 2975g tung.

Storebror är väldigt snäll mot sin lillebror och ska hela tiden vara med. Att byta blöja är kul för då får man torka någon annans lilla snopp. Han som precis lärt sig torka sig själv! 


Fick som sagt ligga inne en vecka efter förlossningen. Något besök på rummet fick man inte ha men den snälla personalen sa "regler är till för att brytas" och jag fick spendera några helt underbara timmar med familjen i fred på mitt rum. Jag var nämligen helt sängliggande så att ta mig till det såkallade besöksrummet var väldigt jobbigt och när jag väl kom dit kunde jag bara vara social i några minuter. Personalen blev helt tokig på mig de första dagarna men jag var verkligen tvungen att träffa Hugo! Förmodligen därför de smugglade in min familj till mig, så de skulle slippa slita sitt hår över att jag kravlade mig ut till besöksrummet. 


Men jag hade väldigt fint sällskap på sjukhuset med. Fick dela säng med denna lilla goding. Han är så nyfiken och snäll. Vi låg där och tittade på varandra och lite då och då kom den snälla personalen och hjälpt mig byta blöja och ge honom mat. Ibland tog de med honom på en liten promenad med så jag skulle få sova lite. Fast de hade inte behövt, han är så nöjd och glad. Tror de bara gillade honom lite extra mycket, jag förstår dem för han är helt underbar! 


Jag tror Hugo tycker det med faktiskt även om han kanske inte förstår så mycket. Han kommer inte minnas att det någonsin fanns en tid innan lillebror. De är redan bästa vänner. Så fort Oliver gråter (de då stunder han gör det) så kommer Hugo springandes och ska klappa honom på huvudet eller rumpan. Och Oliver ligger jämt och spanar och lyssnar efter Hugo, för han är redan det allra bästa som finns! 


1 kommentar:

TezzTheMess sa...

Åh stort grattis till er! Vilken sötnos! Lik son bror! Kramar