måndag 13 september 2010

Vigseln i det gröna!
När jag startade den här bloggen lovade jag mig själv att inte sluta blogga efter bröllopet. Jag har följt många bloggar det här 1 ½ året som jag har planerat vårt bröllop och 99% av alla de bloggarna har total dött efter bröllopet.
Anledningen till att jag inte vill slutta blogga om bröllop är förstås för att det kommer ständigt nya blivande brudar som behöver inspiration. Innan bloggade jag mest för min egen skull men nu kommer jag blogga för deras skull, er skull!

Jag har nu varit fru i lite mer än 2 veckor. Livet är som vanligt förutom att alla hela tiden frågar hur det känns att var fru. Men visst är man en erfarenhet rikare och massa härliga minnen att se bakåt på!

Ett av mina favoritminnen är helt klart vår vigsel. Vi har letat som galningar efter en ett miljövänligt transportmedel för mig och Daniel och bara några dagar innan hittade vi det perfekta! På en tandemcykel störtade vi in i Kärleksparken där vigseln skedde. Våra gäster va alla redan där och njöt av tre fantastiska underhållare som spelade säckpipa, gitarr och trummor och det var inte fören vi närmade oss parken och jag hörde hur de spelade, som jag blev riktigt nervös. Då visste jag att allt va på riktigt, nu hade det satt i gång.

Bilden har jag snott från min vän Tessy. Anledningen till att jag skrattar och tjuter är för att vi precis i svängen höll på att cykla in i en tant och tappade balansen. Samtidigt som jag fruktar för mitt liv ska jag också hålla koll på klänningen, min brudbukett och balansen.

Marita, vår vigselförrättare va hur gullig som helst och hon lyckades gör Daniel ordentligt nervös. Han va så söt när han glömde bort vad han skulle säga och fumlade med ringarna. Han glömde helt bort att jag skulle ha två ringar och stod där som ett fån och hade en ring över. Jag försökte smidigt ta den ur hans hand och smyga på den på mitt finger utan att någon skulle märka men det va en och annan uppmärksam gäst som såg det.


Min låtsaslillasyster Marielle sjöng och spelade två låtar som hon har skrivit själv. Det va så fint och hade jag inte haft mungiporna uppe vid öronen hade jag nog fällt en tår eller två. Men jag va för upptagen med att vara glad för att gråta av lycka, det gjorde jag senare på kvällen i stället. Marielle passade temat också med en klänning från HMs ekologiska kollektion!


Grönt är skönt, vi va så lyckliga att himlen sprack upp. Solen sken hela eftermiddagen och den lilla creame-färgade jackan jag hade köpt till behövde jag inte ens använda.


Efter vigseln åkte våra gäster med strandtåget till fästningen. Jag och Daniel passade på att ta en liten foto-shoot med vår fotograf Jana. Sen hoppade vi på cykeln igen och trampade tillsammans bort till fästningen.

2 kommentarer:

Katja sa...

Vilken fin tandemcykel :-) Ser riktigt härtligt ut och tur med vädret!

Bröllopsmonstret sa...

Fin men inte jättelätt att cykla på iklädd brudklänning. Haha :)