lördag 4 maj 2013

Saker och ting på sin plats!

 Nu händer det äntligen lite saker med barnrummet här hemma. Har ju som sagt äntligen blivit klara med själva tapetseringen och målningen. Nu har vi börjat med inredningen. Litegrann i alla fall, lillen har ju inte kommit än och jag antar att allt kommer falla på plats förr eller senare. Men just nu ser det ut såhär:


Japp, Cirkustema var det ja. Minns ni att jag skrev att jag skulle sy gardiner av ett tyg med sagotema? Jag hittade det här festliga karusell-tyget bland mina gömmor och tyckte det passade mycket bättre. I ljusslingan hänger en mobil med lite djur som flyger med ballonger. Den hänger bara där tillfälligt, den ska hänga över skötbordet som vi inte ens har skaffat än. Har ingen plats för skötbord så vi kommer att ha ett litet improviserat skötbord i köket tills vi har fixat med badkar och får plats med ett på toaletten.

I alla fall, vi kommer ha en spjällsäng i sovrummet men har även denna vaggan i Knyttets rum. Helt enkelt för att han ska kunna vänja sig vid att sova därinne också. Sen när han blir tillräckligt stor för egen säng kommer vi att åka och köpa en tillsammans, så får han välja själv.
Jag har inte tagit någon förebild på vaggan för den hade något hiskeligt fult och äckligt syntetstyg i blått och rosa men det har jag sytt om.


Byrån har jag visat innan men nu har den kommit till sin rätta plats. Nu är den sprängfylld med små nytvättade kläder, redo för sin nya ägare! Har köpt så mycket och fått massa fint så vi kommer inte behöva köpa kläder på ett år. Så blir det när man är "sist" ut med att skaffa bebis i bekantskapskretsen. 


 Denna fina hängaren köpte min mamma innan till oss innan hon ens visste färgerna. Å andra sidan känner hon väl mig efter snart 30 år och dessutom visste hon såklart vilket tema vi hade valt till rummet. Hon har ju sett tapeter och sånt innan de kom upp på väggen.


Och tillsist, den söta lilla vagnen som jag har fixat med. Min mamma som har stickat filten så att lilla Knyttet inte ska frysa. På baksidan har hon sytt fast ett handdukstyg med så den kan fungera som en extra handduk eller att byta blöja på också. Hur praktiskt som helst, hon är så smart min lilla mamma.


Insåg förresten att det var lite för avancerat för mig att sy nytt tyg till sufletten så jag klippte helt sonika ut lite moln i vitt tyg och limmade fast i stället. Det går ju att sy om hela inredningen och plocka isär och grejer men sånt är för riktigt avancerade pysslare, jag skulle nog bara gråta mig igenom ett helt sånt projekt.

Ja, och nu är det bara lilla Hugo som fattas!

3 kommentarer:

Fru Fantomen sa...

Det har verkligen blivit så himla fint!

Sara Serey Larsson sa...

Tack så mycket! Vi är så himla nöjda faktiskt och jag är inte så lätt att göra nöjd nu för tiden så det säger ju verkligen något. Haha :D

Mia sa...

Jag hittade denna och kom att tänka på dig. Mer cirkustema :-)
http://babyroomideass.com/circus-baby-room/