måndag 6 maj 2013

Den glada flodhästen!

Det låter som en barnbok. "Den glada flodhästen och Hugo". Å andra sidan låter ju allt som en barnbok om man slänger in ett adjektiv, ett djur och ett namn. "Den fräcka sköldpaddan och Anna", det behöver inte ens vara ett djur utan vad som helst. "Den tokiga ballongvispen och Fridolf".
Eller ja, den sista låter kanke mer som en knäpp kokbok.

I alla fall, den här glada flodhästen är nu i vecka 38. Minns när jag var i vecka 8, då kändes det som om tiden stod stilla. Ville bara skrika ut och berätta för alla att jag var gravid!
Nu behöver man knappast berätta för någon. Det syns. Syns och känns kan jag tala om. Han sparkar inte så mycket längre men han knölar runt, sträcker ut benen och kommer hela tiden åt en nerv som gör så förbaskat ont.
Han får gärna komma ut nu men det är hela 17 dagar kvar till beräknad förlossning. 7 dagar kvar om man räknar från när jag hade ägglossning och 0 dagar kvar om man skulle få för sig att räkna från senaste mens så han kan ju i princip komma när som helst.

Men allt är klart inför hans ankomst, allt utom spjällsängen som vi inte burit upp från källaren än. Men den är på plats på två minuter så.
Men alla hans små kläder är tvättade, hans rum är klart, hans vagn är fixad, blöjor och allt sånt praktiskt är också införskaffat. Allt som saknas nu är liten bebis.

I hallen står BB-väskan packad och klar så nu är det bara att köra.. Synd att jag inte kan bestämma det själv dock utan man måste tydligen vänta på att plutten ska bli redo och vilja komma ut av sig själv.
Jag orkar inte vänta mer! Det känns som om det enda jag gör är att vänta. Och den som säger "densom väntar på något gott väntar aldrig förlänge" kommer få en smocka! Vi har väntat i 5 år! Det är alldeles för länge för mitt stackars tålamod!

2 kommentarer:

Mostermia sa...

Ja väntan är förbaskad och tiden går i snigelfart. Men snart snart snart har du lilla bebis hos dig och det är helt underbart! Önskar dig stort lycka till och skynda ut nu lilla bebbe!

Sara Serey Larsson sa...

Tack så mycket! Han kan behöva lite uppmuntran från andra också :D