torsdag 8 november 2012

Canvasklocka - Pysselstafetten

Idag tar jag över stafettpinnen från Återbruk av Åsa.Li som bjöd på en snygg lampa, själv så bjuder jag på något roligt och personligt som är en perfekt julklapp till någon man tycker om! Kanske inte direkt höstigt men det är klart att man kan göra en höstig variant av detta pysslet med!

Det vi ska göra är en sån här fin klocka som är superenkel och blir hur personlig som helst eftersom man kan göra den på säkert 1000 sätt. Bara fantasin som sätter stopp!


Det som man behöver är detta:

  • En mindre canvastavla
  • Ett urverk (brukar finnas i pysselbutiker eller ta en gammal klocka och plocka isär)
  • Fina papper (jag hade ett lager retro/vintage papper och bilder men man kan skriva ut också om man hellre vill det)
  • Penna
  • Sax
  • Decoupagelim (vanligt lim går bra det med)
  • Fina band
Som ni kan se på bilden över började jag med att mäta ut mitten av canvastavlan och göra ett litet hål. Sen började jag sätta fast papperna som jag gillade. Jag började med de större bitarna så de täckte upp hela bakgrunden och sedan klippte jag ut de mindre bilderna och placerade ut dem som jag ville ha innan jag limmade fast dem.


Till slut var jag nöjd med hur de låg och så limmade jag fast dem. Det går snabbt och smidigt med decoupagelim då man kan använda det som både lim och lack för en glansig yta. Använder man vanligt lim kan man använda hobbylack om man saknar den glansiga ytan.


Sen är det dags att plocka fram banden och gå lös med dem. Jag nöjde mig med lite sicksack-band i hörnet, en rosett och ett bollband längst ner. Mät sedan ut var siffrorna ska stå. Jag har nöjt mig med nr 12, 3, 6 och 9 men om man vill kan man skriva ut alla klockslag om man vill.
Jag har använt mig av akrylfärg men det går bra med vanlig märkpenna men då får man vara lite mer noga för det är svårt att rätta till om man råkar göra fel.

Och, sist men inte minst så är det bara att sätta fast urverket i mitten av tavlan genom hålet som vi ritade ut innan vi gjorde innan.


Och som ni kanske kan se så har jag fuskat och målat dit mina visare i paint, varför? Jo för att jag kan för mitt liv inte hitta urverket som jag köpt in endast för detta ändamålet. Jag skyller på min gravidhjärna och vår lägenhet som är som ett stort svart hål, allt bara försvinner!
Men jag tror att ni fattar ändå faktiskt!

Och ja, som sagt så går det att variera efter sig själv eller personen som man vill ge klockan till. Vill man göra det lite extra personligt kan man skriva ut fotografier och göra ett collage på tavlan också!

Det var allt från mig denna gången, i morgon bjuder Stjerfall på det sista pysslet i denna pysselstafetten. Men misströsta in, ni kan när som helst gå in på pysselstafettens sida : http://pysselstafetten.blogspot.se/ och frossa i alla fina pyssel, både från denna omgången och alla tidigare omgångar!

1 kommentar:

Creative Pink sa...

Smart, då kan man göra en fin tavla som dessutom fyller en funktion. Bra julklapp att ge bort, kanske med gamla släktfoto och annat personligt på. =)