tisdag 7 januari 2014

Stoltaste mamman i stan!

Hugo fyller 8 månader om ca 1 vecka. Hela dagarna är fulla av ljud från honom. Den senaste av hans favoritljud har varit "mamamamamama". Jag har tolkat det som joller och ljud bara, han har aldrig liksom sagt det till mig eller så, bara rent allmänt härjat omkring och provat nya ljud.
I morse gjorde han det igen, han satt i sin stol i köket medan jag gjorde frukost. Nu tittade han på mig och sa "mamamamamamama". Jag frågade honom, "är det mamma du säger?" Men då blev han tyst.

Dagen spenderade vi hos våra vänner i Kungsbacka. Deras dotter är strax över året. Det som hon säger mest är "mjau", hon tror att hon är en katt. "Kan du säga mamma?" Pluffs - ut med nappen, "Mjau!"
Barn är allt bra roliga.

Väl hemma igen så var Hugo allt bra trött. Efter att ha lekt hela dagen, åkt tåg och ätit korv för första gången så trodde jag han skulle somna direkt när vi kom hem. Men nej, efter lite mat fick han ny energi och gjorde några varv med gåstolen.
Sen ställde han sig mitt på golvet och tryckte allt vad han orkade. Han blev helt röd i ansiktet och så världens brak i blöjan.
Han fick en helt uppgiven syn och snyftade fram "Mamma!"


1 kommentar:

fiffi sa...

Vilken liten sötnöt, klart det är mamma han säger.