lördag 30 november 2013

Nu är det jul här i vårt hus...

Jag och maken bestämde oss för att inte dra upp julpyntet i år. Först och främst för att vi ändå inte ska vara hemma så mycket i jul. Vi kommer vara hos hans föräldrar i en hel vecka. Sen så ligger julsakerna långt in i förrådet som är överbelamrat med saker. Sist men inte minst så har vi att göra med Hugo i vilket fall. Vi insåg att det helt enkelt finns andra saker vi hellre vill göra än att julpynta.
Julpyssla till exempel eller varför inte ordna här hemma? Ja det gör vi!
Vi tog Hugo under ena armen och våra miljoner sparpengar och for till ikea.

Där hittade jag detta sjukt snygga skåpet. Ikea kan allt ibland, bara de vill! Kunde självklart inte låta bli att köpa det till min pysselhörna. Hade några fula hyllor på väggen innan men nu är allt instuvat i skåpet. Ser så himla mycket bättre ut och är väldigt mycket skönare med. Slipper jag titta på alla mina halvfärdiga projekt.
Dock hade jag sönder glaset till min fina ram när jag stuvade omkring på alla grejer men det fixade sig med en gammal anslagstavla. Blev hur tjusigt som helst att rama in den gamla anslagstavlan!

Och sen var det bara att börja pyssla! På panduro fanns sånna här söta glaskupor som man kan göra små vinterlandskap (eller vad man vill) i. De små porslins-rådjuren hade jag bytt till mig och bara låg hemma och väntade på att få flytta in i varsin glaskupa.


Det var så roligt och resultatet blev så otroligt gulligt att jag gjorde ett pepparkakshus och en snögubbe också.
Pilligt men väldigt kul.Målat har jag också gjort såklart. Det blev en julhjort. Eller ren? Eller något slags djur med horn i alla fall. Julkulorna är i fyllda med massa glitter och runtom har jag stämplat med krulliga stämplar.
I år målar jag jultavlor i stället för julkort, vem skickar julkort nu för tiden ändå? Tror vi fick ett stackars litet kort förra året.Sist men inte minst bjuder jag på två bilder med mig och lilla Hugo. Just nu ligger han nedbäddad i sin vagn. Vi är hos min mamma i Varberg och hälsar på och han har haft en lång men mysig dag med mormor och bonosmorfar.

Inga kommentarer: