söndag 12 januari 2014

Kattskatt

Hemma hos oss är det kaos, precis som vanlig med andra ord. Jag rensar och rensar, plockar, städar diskar och putsar men hur mycket jag än försöker så är här alltid kaos. Det är nog bara att inse att det alltid kommer råda ständig röra hos oss.
Har lyckats städa bort lite prydnadssaker som var i "Hugo-höjd" i alla fall, alltid nåt. Däremot växer hans armar snabbare än jag hinner möblera sakerna här hemma så det är ju alltid något som behövs städas undan. Dessutom är ju allt en leksak i ögonen på ett 8 månaders litet monster. Han röjer runt här hemma med mina kläder, tidningar och allt annat han kommer åt. Sen tjuter han av glädje och viftar runt på sitt byte.

När jag var och hälsade på mina vänner i Kungsbacka fick jag en försenad 30 års present. Dessa fina katter som de hade fyndat på second hand. Älskar dem! Och det är så himla kul att få presenter som är köpta på second hand med.
Nu ska jag bara hitta en säker plats i hemmet för dessa sötnosar med, lättare sagt än gjort.


tisdag 7 januari 2014

Stoltaste mamman i stan!

Hugo fyller 8 månader om ca 1 vecka. Hela dagarna är fulla av ljud från honom. Den senaste av hans favoritljud har varit "mamamamamama". Jag har tolkat det som joller och ljud bara, han har aldrig liksom sagt det till mig eller så, bara rent allmänt härjat omkring och provat nya ljud.
I morse gjorde han det igen, han satt i sin stol i köket medan jag gjorde frukost. Nu tittade han på mig och sa "mamamamamamama". Jag frågade honom, "är det mamma du säger?" Men då blev han tyst.

Dagen spenderade vi hos våra vänner i Kungsbacka. Deras dotter är strax över året. Det som hon säger mest är "mjau", hon tror att hon är en katt. "Kan du säga mamma?" Pluffs - ut med nappen, "Mjau!"
Barn är allt bra roliga.

Väl hemma igen så var Hugo allt bra trött. Efter att ha lekt hela dagen, åkt tåg och ätit korv för första gången så trodde jag han skulle somna direkt när vi kom hem. Men nej, efter lite mat fick han ny energi och gjorde några varv med gåstolen.
Sen ställde han sig mitt på golvet och tryckte allt vad han orkade. Han blev helt röd i ansiktet och så världens brak i blöjan.
Han fick en helt uppgiven syn och snyftade fram "Mamma!"


måndag 6 januari 2014

2014 och så..

2014 är här, känns som ett konstigt år. Vi har inte alls längtat efter 2014 på samma sätt som vi längtade till 2013. Men ändå är det nya året här.
Hugo bryr sig inte så mycket. För honom är varje dag lika härlig. Äta, skita, sova, leka. Dag ut och dag in, vad härligt det är att vara bebis, utan några som helst bekymmer i världen. Fast nu ljuger jag nog, Hugo har börjat krypa nu, men han är inte så duktig på att krypa framåt. Bakåt däremot går det i en rasande fart så det händer lite då och då att jag får dra fram honom under soffan.
Katterna fattar ingenting, va i helskotta, ska han börja röra på sig och skit med? De som precis hade vant sig vid att han alltid fanns där, nu ska man helt plötsligt behöva gömma sig för det gapande eländet med.. Fast Börje längtar nog lite i smyg. Han älskar att leka med barn.
Vi har gjort i ordning Hugos rum till katterna nu så de har en liten bebisfri oas att dra sig undan till när de känner för det. Fast de är så sociala så där inne hänger de nästan aldrig ändå.
Kanske lika bra för snart börjar han väl gå och då kommer de inte få ha det rummet i fred. Det är typ världens mysigaste barnrum så förhoppningsvis kommer Hugo älska att leka där inne.