söndag 29 december 2013

Jul på Liseberg

I år har jag varit på jul på Liseberg säkert 5 gånger. Det är liksom som att komma in i en annan värld full av julglädje. Lyckas man också pricka in de dagar som det inte är överfullt är det riktigt mysigt.
Idag åkte jag dit själv tillsammans med Hugo, bara för att komma ut lite. Vi tittade på djuren och isshowen och så spelade vi lite. Passade på att prova kameran lite också, är helt sjukt vad fina bilder det det blir. Kan inte fatta att jag nöjde mig med suddiga mobilkamera bilder innan när man kan ta så här vackra bilder:

lördag 28 december 2013

30 år + en dag.

Helt galet vad gammal jag är men det känns helt okej ändå. Har aldrig haft någon större åldersnoja, ser fram emot att bli gammal, se Hugo växa upp, få barnbarn och sitta på en gungstol på verandan med Daniel.

Vi firade lite lätt bara. Lite fika hemma hos oss, mer än så orkade varken jag, maken eller Hugo. Hade inte önskat mig något speciellt i födelsedagspresent men har i smyg sparat undan några hundralappar då och då för att kunna köpa en systemkamera. Och med de extra hundralapparna jag fick i födelsedagspresent av min fina familj kunde jag äntligen köpa mig min första systemkamera.
Tog med mig kameran på promenad för att lära känna den lite och än så länge älskar jag den!

Nu önskar jag mig en ny sladd till min dator så jag slipper blogga med ipaden. Lyckades i alla fall få in en bild jag tagit med den nya kameran och jag TROR att jag får med 2 bilder på kameran med. Lika bra att publicera inlägget och se..

Nu peppar vi inför nyår!!




tisdag 24 december 2013

God Jul!

Här kommer en liten snabb julhälsing från oss. Maten är äten, klapparna utdelade och glöggen värmd.
Vi firar jul i Eskilstuna i år och blir här nårgra dagar. Åker hem lagom till min födelsedag. "The Big 3-0" i år, helt galet. Känner mig verkligen inte som trettio, vilken klysha va. Nä, ska försöka att inte säga så igen. Något jag verkligen inte ska säga är "man är inte äldre än man gör sig" och  något annat jag ska låta bli att säga är "jaha, då fyller man 20år"..

Nä, jag ska åldras med stil, så det så.

Hugo är övertrött och vägrar sova. just nu sitter han och skrattar och gråter om vartannat med familjen. Tur för honom att han är söt.
Jag ska ta en julkola och leka lite med honom så kanske han ger med sig snart.

God jul på er alla!







onsdag 11 december 2013

Grytlapps-katt

Bara 13 dagar kvar till jul. Helt galet, tiden bara springer iväg.
Tid ja, jag har ingen. Ingen tid, ingen ork.. Eller jo, ork har jag men inte till att blogga. Jag bjuder på en grytlapp jag gjorde i stället.


måndag 9 december 2013

Det lackar mot jul!

Bara 2 veckor kvar nu. Tiden fram tills dess spenderas med att koka knäck, dricka glögg och julpyssla. Och ute ringlar snön ner, det kunde inte bli bättre.
I helgen var vi med några vänner på "Jul på liseberg". Vi tänkte börja besöket med att äta något men det var helt sjukt mycket folk så det gick knappt att ta sig fram. På varje resturang var det kö långt ut i kylan men till sist lyckades vi få bord till ett av julborden.
Så vi satt inne och myste i 2 timmar och när vi kom ut var det inte lika mycket folk längre så vi kunde i alla fall ta oss fram.
Hugo tyckte också det var väldigt kul. Han är så nyfiken och framåt så han får nya polare vartän vi går. Och när vi satt på julbordet satt han i sin barnstol och bubblade och skrattade. Så himla skönt att han nästan alltid är på bra humör när vi är ute.

Ialla fall, jul är kul och jag tänkte visa en rolig grej jag kom på. Vet inte om jag är först med idén men jag kom på det när jag höll på att pyssla en sån där julkula jag bloggade om sist. Köpte nämligen ett gäng billiga vinglas på ikea för att göra ljuslyktor av, kombinerade de båda idérna och vips så hade jag det här:

Alltså, det blir ju inte mycket pilligare än så här med slutresultatet blir så sött så man nästan smäller av. Det blir mycket lim på fingrarna och en hel del svordommar när man ska in med sakerna i glaset och upptäcker att de inte får plats ordentligt.

Alla julklappar är i alla fall klara, det är skönt. Man har ju liksom inte samma tid, ork eller "plats" att ta sig runt i affärer och jaga julklappar i år. Den ende vi inte har köpt något till är Hugo. Något litet ska vi såklart köpa, det är juhans första jul och allt. Men vi antar att han kommer bli ordentligt bortskämd av mor och farföräldrar så vi köper bara en liten grej.

Men vad ska man köpa?