onsdag 28 augusti 2013

Art On the Go!

Nu är det verkligen allt för längesedan som jag uppdaterade min blogg. Har njutit lite extra av den sista sommaren. Varit ute på långa promenader med Hugo, legat och lekt på en filt i parken och umgåtts med familj och vänner.
Måste erkänna att jag älskar mitt liv lite extra mycket nu. Men snart är det höst och det betyder pysselväder! Men fram tills dess kan jag bjuda på lite annat pyssel faktiskt, för så snäll är jag.

Minns ni de där mini-tavlorna jag målade för några veckor sedan? Bestämde mig för att göra lite roliga halsband av dem. Lite utan "art on the go". Jag hade med den på utställningen i Norge och visade dem på den fina skyltdockan som jag fixat upp!

fredag 16 augusti 2013

Hemma igen!

Ja,  jag har väl varit hemma i några dagar men inte haft tid att blogga. Men för att inte försvnna helt och hållet så slänger jag in en liten bild från helgen som var. Hugo verkar måttligt road av att vara med på bild men han är en bebis så han hade inget val!


Utställningen gick bra och var hur kul som helst. Fast jag är varken rik eller berömd än men det kommer väl snart antar jag!


Nu ska jag ladda inför kommande helg och nya äventyr!

onsdag 7 augusti 2013

I tidningen!

 I dag får jag och Hugo vara med i den lokala tidningen! Nu är det bara 3 dagar kvar, spännande!

 

måndag 5 augusti 2013

På plats!

Nu är tavlorna på plats, det var svårare än jag någonsin kunde foreställa mig faktiskt. Finns ju tusentals olika kombinationer att sätta upp dem på och jag var tvungen att komma på den bästa for att framhäva mina tavlor på bästa sätt.
Från borjan var vi 4 konstnärer som skulle ställa ut tillsammans men 2 hoppade av. Men i slutendan gjorde det inte så mycket for vi lyckades fylla ut hela lokalen ändå!

 
 
 
Hon jag ställer ut med målar abstrakt med mycket färg så det blir en härlig balans på det hela.
I morgon ska vi träffa journalisten från lokaltidningen och sen är det bara att hålla tummarna att Norge gillar mig!

Min egen vikthets!

 Det är konstigt att gå ner i vikt. Det liksom sätter sig inte ordentligt i huvudet att man inte är så tjock som man varit innan. När jag tittar mig själv i spegeln så tycker jag att jag ser ut som jag alltid har gjort.
I dagsläget har jag gått ner 42 kg från min startvikt och kan utan att må dåligt säga att jag väger 88 kg. Jag har aldrig vågat berätta vad jag väger innan.
Den som är snabbtänkt har redan räknat ut att min startvikt var 130 kg. Kan tillägga att jag kände mig lagom misslyckad när jag fick reda på det. Det var nämligen hos min gynekolog när vi kontaktade dem før hjälp med att bli gravid. Och väger man 130 kg så finns det inte mycket hjälp att få.

                 2013 - nuvarande vikt 88 kg                                      Sommaren 2010 - vikt 115 kg
 
2009 - vikt 130 kg
 
Jag har pendlat upp och ner mycket i vikt sen 2009 men nu verkar det som om jag äntligen fått bukt på det hela. Går inte upp igen i alla fall, har däremot fortfarande øvervikt som jag vill bli av med och det går lite trøgare tyvärr. Hade ju tänkt att gå ner massa i vikt när jag ammade men kunde ju tyvärrr bara amma i en månad.

I alla fall, nu på sommaren är det ju alltid lättare att gå ner några kilo. Man äter lättare, mer sallad och sånt där. Har slutat äta godis, som jag levde på de sista veckorna av graviditeten mer eller mindre. Så det är faktiskt rätt svårt att sluta bara sådär. Men jag kämpar!!

Som ni kanske märker så är jag før tillfället i Norge, nu är det slutspurten infør utställningen. I dag ska vi hänga upp tavlorna så jag fixar och donar med det allra sista nu.
Lovar att ta massvis med bilder och visa er och skulle nu ha vägarna førbi Moss i helgen får ni inte glømma av att titta førbi Kallums utställning!

lördag 3 augusti 2013

Sommarliv

Nu var det allt för längesedan jag bloggade. Sommaren har slagit till på riktigt och jag har liksom inte riktigt haft or för att blogga. Har lagt er min tid på vettigre saker, som att köpa barnvagnar och äta polkagrisar.
Det har inte blivit mycket tid över till målning heller och idag är det dags att åka till Norge. Nästa helg är det som utställningen är men tavlorna ska hängas upp redan i morgon och på tisdag kommer lokaltidningen dit och det vill man ju inte missa. Så jag tar med mig Hugo och spenderar en vecka med svärföräldrarna.
Men lite har jag målat, bland annat den här tjusiga lilla katt-tavlan:

I meow U
Jag blev nog lite inspirerad av allt bröllopsprat runt omkring mig. För 2 veckor sedan gifte sig en vän till mig och 2 andra vänner står på tur i år. Jag gillar tavlan men vet inte om den är något att ställa ut, tar med den i vilket fall.

I alla fall, vi åkte upp till Eskilstuna på fredagen. Bröllopet var på lördagen och i samband med detta så hade vi barnvakt till Hugo för första gången. Det var lite nervöst men det gick bra.
Bröllopet var helt galet vackert och kul. Vi åkte hem redan vid 01-tiden eftersom vi ville hem till Hugo så fort som möjligt. Dock var det helt onödigt för när vi kom tillbaka så låg han och sov mellan sin farfar och hans fru i deras säng. Han såg så nöjd och fridfull ut, man kunde riktigt se att han hade haft en bra dag. Så vi lät honom sova där och fick samtidigt sova ut riktigt ordentligt dagen efter.
Men det var hemskt tomt att vakna upp i sängen utan honom brevid min sida. 

När vi hade ätit frukost så tog vi och åkte direkt till Gränna där vi träffade några vänner och Campade en natt. Det var helt gaaaaalet varmt och vi låg mest i skuggan och försökte andas.
Att det bara blev en natt berodde på att Daniel började jobba igen på tisdagen redan men det var mysigt den lilla tiden vi fick vara där.

Eftersom Daniel skulle jobba så åkte jag ner några dagar till Varberg direkt när vi kommit hem. Spenderade dagarna med att träffa familj och vänner. Fick även en släng av galen-sjukan och åkte till Gekås. Höll helt ärligt på att göra stackars Hugo föräldrarlös för det var lönehelg och allt. 
Men jag fick handlat det jag behövde, nämligen lite kläder till mig eftersom alla mina kläder är för stora nu för tiden. Handlade en del till Hugo med såklart. Massa viktiga och praktiska saker, tänk vad mycket viktigt och praktiskt man behöver nu för tiden!
 
 Hugo är nu 2½ månad gammal, vår lilla stora pojk-gubbe. Han ser alltid ut som en mini-gubbe på bild för han har tjockare hår på sidan av huvudet. Han är fortfarande lite liten för sin ålder men hänger med bra i utvecklingen om inte lite före. Han är så nyfiken och envis. Just nu sitter han brevid mig och försöker trycka i en skallra i munnen. Problemet är bara att han inte riktigt kan greppa tag eller har tillräckligt med kordination vilket oftast slutar med att han ligger och slår sig själv i huvudet med det föremål han råkat få tag på, vilket oftast är sin napp.
Annars så ligger han hela dagarna och "pratar" och stirrar på sina fötter, för de är tydligen oerhört spännande. 

Varje dag är ett nytt äventyr när man är en liten bebis. Igår var vi på bagageloppis, det var himlans kul och när vi kom hem var Hugo jättetrött och sov i 9 timmar i sträck. Det tråkiga var dock att de 9 timmarna var 17-02. Jag satt uppe och väntade på att han skulle vakna men gav upp vid 01:30, så jag fick alltså 30 minuters vila innan det var dags att gå upp med en nyvaken och pigg bebis.

Nu tänkte jag mata honom lite och hoppas på att han somnar igen så jag kan få sova någon timme jag med!