tisdag 25 juni 2013

Ny tatuering och lite tid till annat!

Man läser ofta hur viktigt det är med egentid när man har bebis. Hur man nu ska hinna med det?  Det är svårt att ställa in sig på hur mycket uppärksamhet ett litet spädbarn kräver och när bebisen väl sover så är man själv helt slut i huvudet och kroppen.
I morgon fyller Hugo hela 6 veckor. Helt galet! Första månaden var jag bara utanför dörren vid 2 tillfällen p.g.a att Hugo krävde så mycket amning eftersom han inte fick tillräckligt näring. Nu har han fått ersättning vid sidan om amingen i 2 veckor och vi börjar märka av rutiner här hemma. Och vi har en mycket gladare och nöjdare bebis som sover mycket bättre dessutom!

Så igår fick jag äntligen lite tid för mig själv. Daniel stannade hemma med Hugo medan jag åkte och tatuerade mig och efter det tog jag en sväng på stan. Shoppade en sommarjacka och åt lite sushi vilket jag har längtat efter sååååå länge!
Var bara borta i några timmar men måste ändå säga att det inte var jättelätt att vara ifrån sin lilla bebis. Det värkte lite i hjärtat när jag ringde hem och hörde Hugo i bakgrunden, kändes lite overkligt på något sätt att inte kunna ta honom i min famn när han gnydde.
I alla fall, det var ändå skönt att komma ut och röra obehindrat på sig. Tatueringen blev bra, har ju
en Sjöjungfru sen förr och denna gången lade jag till ett ankare. Har funderat på detta i några år nu, 2 år sedan som jag gjorde Sjöjungfrun och nu äntlingen fick jag tummen ur att bestämma mig för hur jag ska fortsätta. Nu funderar jag på om jag kanske ska lägga till en stor ros i rosa och grönt också. Vi får väl se om jag har bestämt mig om 2 år eller inte.

 Annat som jag faktiskt äntligen har fått tid till är att måla! Hade 3 stycken canvastavlor hemma som bara stod och väntade på mig. Även här tog det lite tid innan jag bestämt mig för vad jag skulle göra med dem. Inte 2 år dock men säkert 2 timmar.
Denna gången tog jag fram en tuschpenna och släppte loss lite. Var sugen på krummelurer och började med ett paraply, sedan blev det bara mer och mer krumelurer allt eftersom. Less is more eller? Njae, det kan man nog inte anklaga mig för i alla fall. Less is boring and more is more and more and MORE!! Ja, som ni ser så slutade det hela med en katt (förvånad?) i ett helt hav av krumelurer.



 

Nu är det "bara" färgläggningen kvar. Hittade en ny spännande metod för färgläggning som jag tänkte prova. Visar såklart hur det blev om det blev så bra som jag hoppats på, i alla fall får nu glömma av att jag nämnde det!

lördag 22 juni 2013

Enkelt solskydd till barnvagn!

Då har man överlevt ännu en nykter midsommarafton, det gick över förväntan faktiskt. Hade tänkt att unna mig ett glas vin, ammade Hugo lite tidigare än vanligt just därför men jag kom aldrig så långt som till vinet. Däremot blev det en massa god mat och mysiga människor!
Var hemma hos min mamma för middag och en barndomsvän plus hennes man och son gjorde oss sällskap. Deras son är bara 4 månader äldre än Hugo och det är deras första barn med. De bor i Halmstad så vi träffas inte jätteofta men nu den senaste tiden har vi kommit varandra mycket närmare vilket är himla kul. Nu hoppas vi på att våra barn kommer bli bästa vänner, som om de har något val!

Idag har Hugo varit väldigt trött. Han sov nästan hela natten och har legat och sovit nästan hela dagen också. Förrutom just när vi var på väg hem för då skulle det passas på att övas på lungkapaciteten!
Så härligt med ett skrikande barn i bilen. Man blir helt hjälplös med, vill ju bara lyfta upp honom mot bröstet och trösta honom men allt man kunde göra var att sitta där och prata lugnande med honom och klappa honom på huvudet och magen. Det är som om mitt hjärta brister varje gång han gråter, vilket är en klar förbättring för min del. I början grät jag också varje gång Hugo grät. Jag har jättesvårt för personer som gråter och när det helt plötsligt var mitt eget barn så kändes det lite som om hela världen gick under.
Dock så är han inte så jättekrävande, han tröstas väldigt lätt.

Nu har jag i alla fall en liten bild på "rullgardinen! jag sydde till Hugos ena vagn. Den är sydd i två lager för att skydda från solen så mycket som möjligt. Längst upp sitter den fast med vanligt karrborrband. Det är fastsytt på själva gardinen och i vagnen limmade jag fast det på insidan så det inte syns. Sen så sitter det två band på varje sida så att det bara är att rulla upp och knyta när det inte är soligt, vilket man knappt kan anklaga Midsommar 2013 att ha varit!
Har knytit upp gardinen helt snett också, jag är inte så bra på att "snygga" till innan jag tar bilder. Ni får ta det som det är, snett och vint men underbart!

Hugo ha förövrigt sen han föddes sovit i ett "babynest" i vår säng mellan mig och min man. Nu när vi åkte till Varberg så glömde vi "babynestet" hemma så han fick sova i sin vagn. Jag förväntade mig det värsta men han sov som en stock och tog det hela med ro även när han vaknade, han låg och pluttade i vagnen tills jag vaknade och gav honom mat och sen somnade han om.
Kanske är det helt enkelt dags för honom att sova i sin egen säng?
När det ändå gick så himla bra så kanske man borde vänja honom att sova i sin egen säng när han är liten, ju längre vi väntar desto svårare kommer det bli antar jag.

torsdag 20 juni 2013

Mini Konst

Nu börjar vi få in rutinerna här hemma, såpass bra att jag lyckas få tid över till annat än lilla Hugo. Såsom att diska och städa men även pyssla lite. Jag har bland annat sytt ett solskydd till vagnen men det har jag ingen bild på än. Däremot har jag bild på 4 mini canvastavlor som jag har suttit och knåpat på. Tycker det är himla roligt med knåpigt pyssel.
Blev lite mixed media. Decoupage, scrapbooking, akryl, pennor, spetsband och pärlor är inblandade på ett eller annat sätt. Använde mig av lite bokmärken och vykort och en väldigt liten sax!


Funderar på att göra halsband av dem, lite som konst som man kan bära på sig. Har lite idér, får se om jag lyckas få det som jag vill.

Sånt här minipyssel är hur bra som helst när man har barn, det blir liksom inte förstört om man blir tvungen att lämna det en stund eller kanske två stunder.

söndag 16 juni 2013

Det livet handlar om just nu!

Hela livet cirkulerar kring vår lilla Hugo känns det som. Jag som lovade mig själv att inte bli en sån som bara pratar om mitt barn eller tappar kontakt med mina vänner.
Å andra sidan tycker jag att jag lyckats ganska bra med det sistnämnda med tanke på hur jobbigt vi har haft det på amningsfronten nu i början. Sakta men säkert börjar vi nu att få livet tillbaka, i början av veckan ammades det vid varje måltid men för varje dag som går så blir det mindre och mindre mjölk och nu de senaste två dagarna så vägrar han ta vänster bröst. Så ja, snart blir det väl ersättning på heltid men det gör inget, jag känner ändå att jag har gjort ett helhjärtat försök och så länge det finns några droppar kvar så kommer han att få dem!
I alla fall, vi kommer inte iväg på så mycket äventyr men många av våra vänner har varit och hälsat på vilket är roligt. Ännu roligare är det att många av mina vänner nyligen fått barn de också. Hugo kommer ha så mycket vänner när han växer upp!

Idag har varit en spännande dag för lilla Hugo. Först fick vi besök av farmor och styvfarfar som åkt ner från Norge bara för att kela lite. Sen kom Mormor, morfar och styvmorfar (japp de är polare hela gänget) på ett överraskningsbesök.
Att han växt så det knakat den senaste veckan är det ingen tvekan om och starkare har han också blivit, så vi har övat på att hålla huvudet uppe.


Han har fått en sån rolig frisyr, det växer mycket fortare runt om huvudet än på så nu ser det ut som en hockeyfrilla, stackars liten. En socke tappade vi också bort men så är det hemma hos oss, inte mycket om är på sin rätta plats någonsin.
Och ja, det är jag där brevid som har matchat lavendel-blått med orange. Det är min nya grej, matcha oväntade färger med varandra och med tanke på hur min garderob ser ut för tillfället så går det utan problem!
Hur kommer sig då detta? Jo, jag har inte mycket kvar som passar och det ska jag tala om varför. 
Var ju så stolt över att jag inte gått upp något under hela graviditeten och nu när Hugo är ute så har jag gått ner yttligare 12 kg!
Det innebär alltså att jag allt som allt sen Februari 2012 gått ner hela 42 kg! Inte dåligt med tanke på att jag varit gravid i 9 månader också!

Så ja, jag får helt enkelt ta på mig det som passar och hoppas på det bästa!


måndag 10 juni 2013

Vart tog pysslet vägen?

Alla med barn säger det.  "Njut av tiden som är Nu för den kommer aldrig tillbaka" och "Tiden bara flyger iväg när man har småbarn". Båda dessa fraserna ekade i mitt huvud igår när lilla Hugo somnade in på mitt bröst. Han hade gråtit nästan hela kvällen, jag hade mina misstankar om vad det var som var fel och fick det bekräftat av vår barnmorska idag.
Min bröstmjölk gav inte tillräckligt med näring så idag började jag delamma. Det märktes skillnad på en gång, det är alltså såhär en nöjd bebis är?

Idag somnade han på mitt bröst igen, utan att gråta. Det var helt underbart, jag kunde inte sluta att le.

Det har snart gått 4 veckor sen lilla Hugo kom till världen. De två första veckorna gick hur bra som helst och jag hade bröstmjölk i överflöd. Funderade till och med på att donera bröstmjölk. Men allt eftersom så sinade den och Hugo blev allt mer missnöjd. Nu hoppas jag det vänder för jag har så många projekt som väntar på mig här hemma.
Visst älskar jag Hugo över allt annat i hela världen och jag skulle gärna sitta och amma honom dygnet runt om det innebar att han mådde bra men jag saknar att måla och pyssla!

Och projekten i mitt huvud bara hopar sig på hög. Det är så mycket jag vill göra och det är dessutom så himla fint väder ute!!