onsdag 29 februari 2012

Pysselstafetten Vår

I morgon drar ännu en pysselstafett i gång. För er som inte vet var det är så är det ett antal pyssliga bloggare som går tillsammans och en och en under några veckors tid visar tutorials i stafettens tema.

Denna omgången hittar ni mig på sista veckan, efter påsk. Inte jag som satt schemat så skyll inte på mig att ni får vänta. Fast mitt pyssel är inte direkt något påskpyssel utan jag kommer bjuda på 3 enkla och roliga sätt att förvandla en gammal t-shirt till något fint och användbart!

söndag 26 februari 2012

Jag failade lite.

Jag tyckte att det skulle vara en bra idé att ändra namnet på min blogg. Eller ja, jag gjorde ju det, jag ändrade från lilla bröllopsmonstret till lilla pysselmonstret, men jag ändrade inte själva bloggadressen. Summan av hela det äventyret med adressändring var att jag tappade 98 % av mina läsare. Haha. Nu är nästa projekt att flytta över min blogg till en annan och sedan vidarebefordra denna blogg dit. Så slipper ni leta efter mig!

Jag håller även på med en hemsida som kommer släppas någon gång under våren. Har ju pratat länge om att öppna en shop till bloggen och sälja en del av alla grejer jag gör och det kommer vara en del av den hemsidan.

På tal om det så ska jag visa det senaste projektet. En tavla i stil med den i förra inlägget.

Samma "ordspråk" med eftersom denna åkte upp på väggen här hemma. Gillar det. Den andra tavlan kanske helt enkelt får åka till min framtida webbshop, vem vet?

måndag 20 februari 2012

Vara en vän!

Jag bestämde mig för att skriva en liten text som jag tyckte passar hemma på vår vägg. Eller vilken vägg som helst faktiskt. "The only way to have a Friend, is to be one".

Det ser lite snett ut men när den kommit in i en ram och upp på väggen så är det ingen som ser.

söndag 19 februari 2012

Kryar på sig och sånt...

Sådär, 4 dagar efter operationen och jag börjar nästan känna mig som en människa igen. Vet inte varför jag trodde att jag skulle vara pigg och kry på en gång. Trodde helt ärligt inte att jag skulle ha så här ont som jag har haft. Jag har blåmärken över hela magen och låren efter sprutorna som jag måste ta nu varje dag i några dagar. Heeeeelt galet, trodde att kirurgen skojade när han sa det men nej d. Jag får minsann snällt, varje dag klockan 16.00 trycka sprutan i mitt eget lår!! Ni som gör detta varje dag, starkt jobbat! Jag gråter som ett litet barn varje gång.
P tal om det så gjorde jag det när hon skulle sätta dropp på mig innan operationen med. Sköterskan var så snäll så hon gav mig lugnande och en värmefilt som jag kunde mysa under.
Sen rullade jag in i operationssalen och en narkosläkarpraktikant satte mitt blodtrycksgrejs upp och ner. Det var så sjukt kul att jag inte kunde sluta skratta, sen kom en sköterska in och sa att hon skulle sätta SPRUTOR I FÖTTERNA!! Va i heeelvete!! Ingen som sagt något om några sprutor i fötterna till mig, fick lite lätt panik innan jag såg att hon viftade med ett par Strumpor. Sätta på strumpor på fötterna.. Ja, det var ju inte lika farligt. Så skrattade jag lite till, fick en syrgasmask och så minns jag inte så mycket mer.

I alla fall, återhämtnings-processen var inte riktigt vad jag trodde. Tanten som jag delade rum med var upp och skuttade hela kvällen (vi gjorde likadan operation) och var uppe tidigt, käkade massa ägg till frukost och skuttade hem klockan 8.00. Jag fattar inte! Jag fick knappt i mig lite gröt på morgonen, somnade om direkt efter frukost för jag mådde så dåligt och kom hem flera timmar senare. Somnade hemma och sov flera timmar igen.
O.s.v o.s.v...

I alla fall, insåg när jag skulle ta en bild på vad jag har pysslat med den senaste tiden att jag ligger lite efter med mina projekt i bloggen.
Denna tavlan är på canvas. Jag har målat med grönt och sedan gjort decoupage med en servett över. Skrynklade servetten lite medan jag penslade lim. Sen tog jag fram babusjkan-mallen som jag har liggandes och målade med akryl.
Nu har jag fastnat lite. Ska jag kanske skriva någon fin text också?


Denna korgstolen tror jag inte heller att jag har visat, eller har jag det? En stackars söndrig stol som min mamma hittade i soprummet. Fick sig en omgång med färg och tyg och står numera i köket där de matchar gardinerna.

Eh, bilden blev i emot-ljus men ni ser ju gardinerna i alla fall.

Och till sist ett secondhand-projekt. Hittade en turkos lampa utan skärm som jag gillade. Som en turkos godisbit. Fixade ihop en skärm och så fick den bo tillsammans med två andra secondhand-fynd.
Tavlan på väggen fick jag av min vän Malin, hennes mamma som har målat den. Passar perfekt, eller hur?

lördag 18 februari 2012

Gallblåsan är puts väck!

Jag får be om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag. Sitter hemma och är sjukskriven efter min gallstensoperation. Jag har tyvärr mycket ondare än vad jag trodde att jag skulle ha.
Men jag försöker att aktivera mig själv. Min pappa är här och tar hand om mig, han tog mig iväg på en secondhand runda i går och ser till att jag sover och äter ordentligt.
Opererades i onsdags och enligt alla papperna jag har fått ska det värsta gå över efter 3-4 dagar. Jag vet inte om jag håller med dem men jag ser fram emot när det händer i alla fall.

Men nu är Gallblåsan äntligen borta och förhoppningsvis kommer allt bara bli bättre härifrån.

Sen ska jag visa er vad jag målar på just nu, men först ska jag ta en tupplur!