fredag 30 december 2011

God jul & Gott nytt år!

Nej, jag har faktiskt inte glömt av bloggen. Jag har bara haft en sprängfylld vecka.
Julen spenderade vi i Eskilstuna, hos makens familj. Det var mysigt och så hann vi med att umgås med en del vänner också.
Passade på att skaffa en ny frisyr när ag var i Eskilstuna också. Det är mycket billigare att gå till frisören där och frisörerna är precis lika duktiga!
Rakade av lite på sidan, klippt upp men behöll längderna. Frisören hade lite extra tid över så hon lockade upp hela håret men mitt hår är helt hopplöst så några timmar senare var det rakt igen.

Söta Tessy dricker lite vin innan vi går ut den 25:e. Hon höll på massvis med mitt hår och lyckades få till ett 50-tals svall men det höll tyvärr inte så länge det heller.
Funderar på om jag kanske ska permanenta håret? Trivs så bra med stora lockar!

På min födelsedag, den 27 december så åkte vi tillbaka hem igen. Där kom min styvfar och styvsyster och hämtade oss på stationen så vi fick skjuts hem.
Min mamma ställde till med fina födelsedagskalaset till mig och hade bakat kakor och tårta som jag kunde äta, jag kan ju inte äta ägg p.g.a av gallstenen. Men hon hade knåpat ihop värsta goda tårtan helt utan ägg.

Sen dess har jag bara tagit det lugnt. Hade sparat några semesterdagar tills nu så att jag skulle få lite ledighet över jul. Min pappa är här och umgås med mig medan min make jobbar. Vi har varit på en secondhand runda och städat. Tills vi båda två skar oss på samma glasbit. S nu sitter jag i soffan medan pappa skruvar isär vår dammsugare.
Det är egentligen bara disken kvar men ingen av oss kan diska för våra trasiga händer. Så det får Daniel göra när han kommer hem.

Kanske ska blogga om mina secondhand fynd? En hattlåda bland annat, har inte ens en hatt så det får väl bli nästa fynd kanske?

måndag 19 december 2011

Kitschigt förkläde

Dagens konversation var helt klart:

Sara - "Ta på dig ditt manliga förkläde nu så jag kan ta en bild till bloggen!"
Daniel - "Neeeeej, du kan ta på det så tar jag en bild på dig."
Sara - "Nej, jag är tjock, slutdiskuterat, på med det!"
Daniel - "Okej, bara du lovar att inte ta med ansiktet."
Sara - "Okej, jag loooovar."
Daniel - "Och du får inte lägga upp det på facebook!"
Sara - "Jajaaaaa tjööööta.."

5 minuter senare låg den här bilden på Facebook och Alla våra vänner gillar den!

Jag kände för att sy ett förkläde till en kompis så jag drog fram glasstyget ur min lilla skattkista. Blev hur bra som helst trotts att det var min allra första gång att sy ett förkläde. Använde ett förkläde som vi har som mall bara, hur enkelt som helst!

Min vän som ska få det är mycket kortare än sin pojkvän och eftersom jag misstänker att hon kommer tvinga honom att ha på sig det också, så gjorde jag bandet runt halsen ställbart med knappar. Och piffade till med en rosett, rosetter är Aldrig fel!

fredag 16 december 2011

Klockren i ny version

Idag fick jag äntligen hem min nya sladd till min labtop. Lyckan är total! Det är så himla skönt att äntligen kunna använda min egen dator igen! Det innebär att jag kommer att komma i gång och blogga mer igen!

Tänkte börja med lite sytt. Var ju med i Pysselstafetten Jul-edition. Gå dit och bli inspirerad av massa pyssliga människor!

En av mina favorit tutorials var Klockrenen från Pastill.nu men jag ville sy en kudde i stället för att göra en klocka. Och hennes PDF-ren var helt perfekt!

Nu är det jul här i vårt hus, känner ni julstämningen än eller regnar det på er också?

torsdag 1 december 2011

En julig bordsplacering!

Jag hittade detta gulliga projektet när jag satt och surfade runt efter julpyssel. Ett fint och miljövänligt sätt att fixa den mysigaste bordsplaceringen till julfesten.
Hade vi gift oss på vintern så hade jag garanterat gjort så här. Och allt som behövs är en björkgren, en gran-kvist, en såg, ett sandpapper och en liten borr.


Nu när snön inte har kommit är det bara fritt fram i naturen, passa på nu efter stormen att samla på er för det finns säkert massor med grenar och kvistar som brutits av helt naturligt där ute, bara att ta för sig av naturens godheter!