torsdag 28 juli 2011

Gamla tallrikar

Innan jag glömmer av så ska jag visa de här två fynden som jag gjorde. Jag har skaffat mig någon konstig fetisch för gamla, vackra tallrikar.



En jättefin med japanskt motiv och guld detaljer runtom.





Och denna söta från England.





Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Jag är inte direkt personen som har tallrikar på väggen. De skulle ju göra väldigt fina kakfat kanske?



Några andra roliga förslag på vad man kan göra?

Härjar lite bara.

Efter gårdagen bravader är man inte lite mör i kroppen. Vi slutade jobbet tidigt och gick till Liseberg. Där åt vi god mat, god efterätt och sedan gjorde vi 5-kamp. Gissa vem som vann? Jo jag!
Priset fick jag välja själv och det blev en massa godis som jag delade med mina arbetskamrater. Så snäll är jag.

Sen gick vi spökhuset och skrek lite. När jag blev rädd så skrek jag av någon anledning "Sluuuta" och spökerna svarade "Neej". Dumma spöke.



Efter 5 timmar var vi hel slutkörda och avrundade kvällen. Då gick det inga spårvagnar så jag kom inte hem förren 00.15 efter en 1,5 timmes resa. Som tur var hade jag sällskap men det var lagom sugigt ändå. Ville bara hem och sova för det är en dag i morgon också.
Och den dagen är idag, solen skiner och jag är trött.

tisdag 26 juli 2011

Göra en egen Lampskärm

Håller på att plocka ner alla mina pyssel och sygrejer i lådor. Jag skaffade ett nytt skrivbord i söndags och i o med det så passar jag på att göra om helt i min lilla pysselhörna. Rensar lite, tänkte åka på bagageloppis på söndag så då tar jag med mig lite, mest scrapbooking saker efter som jag själv inte "scrappar".

I alla fall, fick för mig att prova att göra en trådlampa till hallen. Har letat länge efter en fin lampskärm som vi gillar men inte hittat någon så där har bara hängt en glödlampa. Men med hjälp av lite lim och ett litet garnnystan så ser det nu ut såhär:

Det blir ett härligt levande ljus i hallen som inte riktigt går att få med på bild dock.

Det jag använde var:
  • Lim (utblandat med lite vatten)
  • En ballong
  • Garn
Jag blåste upp ballongen till en bra storlek. Lindade garn runt, runt och runt. Tog en pensel och limmade med limmet som jag spätt ut med lite vatten. När allt var indränkt i lim så fick det torka över natten. Sen gjorde jag hål i ballongen och vips så hade jag en runt garnboll som jag satte upp med en bit ståltråd i sladden.

I alla fall, glömde visa den söta tallriken jag hittade för en femma på second hand i helgen.


Den är lika söt på baksidan som på framsidan.


Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den, några roliga förslag?

söndag 24 juli 2011

Lite loppisfynd!

Vilken helg det har varit, tragiska nyheter från Norge blandat med underbara stunder med familjen. Vissa gånger har helgen verkat smått overklig, som när vi stod hela familjen under ett paraply mitt i stan och regnet bara öste ner, vi blev helt pisseblöta men vi var i alla fall fortfarande snygga i håret! Andra gånger satt vi och kollade på Norska nyheter, vi har släkt i Norge så tankarna har varit hos dem. Jag är så himla lättrörd också så jag satt och grät framför nyheterna och när jag inte klarade av alla tråkiga nyheter längre så åkte jag på en secondhand-runda med min pappa.
Gjorde jag några fynd? Såklart! Här är några:

Jag är helt tokig i godisskålar och kakfat. Jag har hur mycket som helst och när Daniel ser dessa kommer han väl strypa mig. Men jag kunde inte låta bli, jag har alltid velat ha en sån här mjölkfärgad skål men det har varit helt omöjligt att hitta. Har funnit några men de har alltid kostat 150-200:- och då känns det liksom inte som ett fynd. Denna betalade jag 40:- för, jag är nöjd.

Detta fyndet är jag ännu mer nöjd över:

Ett styck kakfat på fot från Rice. Ordinarie pris är runt 500:- men jag hittade denna på en porslins-outlet för 100:- av den anledningen att foten hade lossnat i limfogen. Det tog mig några sekunder att laga och den är som ny igen!!

Jag fick med mig lite fina tallrikar och en broderad kudde också, liiiite nöjd med den shoppingrundan faktiskt!

fredag 22 juli 2011

Min mamma

Min mamma är det bästa som finns. Fast det tycker väl såklart de flesta om sin mamma. Jag hoppas det i alla fall. Men jag och min syster har alltid haft ett speciellt förhållande till vår mamma. Hon var alltid omtyckt av våra vänner också och jag kan inte minnas en enda gång som jag tyckte att min mamma var pinsam.

Man kan ju nästan tro att hon fyller år eller att det är mordag eller något. Men det är det inte, jag är nog bara glad för att jag ska åka ner till Varberg och hälsa på över helgen.

Det var bara det som jag ville säga idag! Hej då!

måndag 18 juli 2011

Sötaste löparen!

Då var den här, den fruktade måndagen. Jobba till klockan 17.30 och sen hem till en tom lägenhet. Fast nu ljuger jag, där är fullt med katter och saker men ingen Daniel för han jobbar kväll. Så jag sover när han kommer hem, sen sover han när jag går till jobbet.

Jag får väl roa mig med att pyssla lite. Sy något roligt, vad ska jag sy?

Hittade den här underbara bilden, ville bara dela med mig lite till alla er som planerar bröllop eller någon annan rolig fest och inte vet vad ni ska ha för löpare.

Bild från pinerest

Bara ut och fynda på secondhand. samla på sig massor med små dukar, virkade dukar, näsdukar kanske. Sen är det bara att lägga ut dem lite slarvigt i mitten av bordet som en löpare, väldigt fint och romantiskt med vitt eller puderfärgat porslin. Som här, lite puderturkost.
Åh jag dör vad fint.

söndag 17 juli 2011

Nya tatueringen!

Då var det Söndag igen, vad hände med denna veckan egentligen? Kändes som igår som jag stod på Hemköp och försökte betala med mitt kort. Jag hade inga pengar på det utan bara kontanter men det hade jag glömt lagom tills jag kom fram till kassan. Efter att vi provat två gånger med kortet såg jag 500 lappen stick upp ut plånboken och mindes. Jag skyllde på att det varit en lång vecka varpå kassörskan sa "Ja, och i morgon börjar en ny".

Jag har inte hunnit pyssla så mycket utan veckan har mest gått åt till vänner och jobb. Min vän Fredrik från Stockholm var nere och hälsade på sin syster så vi passade på att ta en lunch/fika.
Sen kom min sötaste vän Emilie ner över helgen. Vi har flummat och härjat lite. Jag och min syster tatuerade oss vilket resulterade i det här:

4 timmar tog det och jag kan ärligt säga att den sista timmen var helt outhärdlig. Det var så nära att jag sa att jag inte stod ut mer och att vi fick ta det sista någon annan gång men jag lyckades genomlida det!
Den ska byggas ut efter hand, en rosa sjöhäst ska jag göra sen. Lite vågor och sådär, så att det inte bara ser ut som någon blaffat dit en sjöjungfru.

Ja, så efter 4 timmar av smärta drog vi direkt till Liseberg där vi härjade runt bland resten av Sveriges befolkning och några turister med. Det var helt sjukt mycket folk. Vilket innebar avv vi mest stod i kö under de timmarna vi var där, vi lyckades klämma in Carl Einar Häckner också, han får man inte missa!

Nu ska jag poppa lite popcorn och krypa under en filt med min kära make. Men gott samvete också för ute öser regnet ner.

måndag 11 juli 2011

Fina Garner till salu!

Jag är medlem i en grupp på facebook där man kan skänka bort saker man inte längre vill ha. En tjej frågade efter restgarner som hon skall använda för att tillverka babyfiltar och sända med sändningar till fattiga länder.
Jag dök ner i min pysselkista , jag behövde ändå rensa lite. Rensade bort en hel STOR kasse med garner som jag inte har någon användning för. Det är mycket restgarner men också en del nya nystan som jag haft länge utan att veta vad jag ska ha dem till. Skönt att det kommer till nytta!

Jag sparade lite till mig själv och sedan hittade jag några nystan som jag varken ville ha själv men som kändes lite för fina för att skänkas bort så jag slängde upp en annons på tradera.

Är ni sugna så lägg ett bud HÄR, om du vinner dem så skicka ett mail och skriv att du kom till annonsen via min blogg. Då lovar jag att lägga ner en extra present i paketet!

söndag 10 juli 2011

Mina stolar.

Detta är vårt lejon Börje. Han chillar på min nyklädda stol i hallen. När jag och mitt ex flyttade isär var det första jag köpte till min nya lägenhet 4 sånna här stolar i en secondhandbutik. De var klädda i schackrutigt tyg och målade svarta. Under åren har tyget blivit slitet och färgen är skavd som syns på denna bilden. Men jag älskar dem!

De får inte plats i vårt nya kök eftersom de är så stora så de har fått nya användningsområden. Denna står som sagt i hallen, klädd i ett tyg som jag fått av min mamma. Det är egentligen en köksgardin med tryck av syltburkar i olika färger. En annan står i sovrummet.

Den tredje har jag nog visat innan. Den har blivit omklädd i guld och står på vår balkong.

Den sista stolen har jag vid min pysselhörna och den har jag inte orkat göra om fören nu. Jag sydde ett nytt överdrag av massa stuvbitar från alla möjliga olika projekt. Sedan målade jag den med vad jag tänkte skulle vara en ljusröd färg men när den torkade var den mer rosa. Men det gjorde inte så mycket.

Sen ni kistan i bakgrunden? Den går inte ens att stänga nu, full av garner, tyger och annat pyssel. Börjes huvud kom också med.
Så fort det händer något ska de vara med. "Åh, ska du ta kort, får jag vara med?" ... "Nej-" svara jag men upptäckte snart att det inte direkt var en fråga.

Så blev klädhängaren!

Nu är snart helgen slut? Började den inte precis? Helt galet, jag fattar ingenting. Började helgen med att stiga upp tidigt, kl 6.00! (gaah) för att hinna med morgonbussen till Vänersborg. Höll såklart på att missa bussen, resan gick fort för jag sov hela vägen.
Väl framme möttes jag av en nyvaken Sara, en gammal vän från tiden jag bodde i Eskilstuna. På den tiden gjorde vi inte mycket annat än festade, busade och hamnade i massa trubbel. Nu bor hon på landet med sin man och sin 8 månaders flicka. Om man bortser från just de två små detaljerna så var det precis som förr, vi pratade gamla minnen, skrattade och så åkte vi till deras lantställe och grillade.
Kom tillbaka till Göteborg sent på kvällen och mer eller mindre störtade i säng för att gå upp tidigt på Söndagen igen. Iväg till stan med maken för att träffa hans mamma och styvfar för en lunch.
Kom hem vid 16 tiden igen och tog en 2 timmar tupplur. Sover dåligt på natten, vaknar nästan varje natt vid klockan 4, anledningen? jo vi har fiskmåsar som bor på taket och då vaknar dem. Man får använda öronproppar när man ska sova eller ha fönstret stängt men det senare alternativet är ju inte aktuellt i den här värmen.

I alla fall, n är jag pigg. Daniel är på jobbet så jag roar mig själv med att busa med katterna och så tog jag några bilder på hur klädställningen blev:


Dåligt ljus men ni ser ju ändå. Tog ett mingrönt, prickigt tyg och klippte i remsor. Sen virade jag, virade och virade och emellanåt så limmade jag lite med limpistolen så att det ska hålla.

Funderade länge på hur jag skulle göra med knoppen. Hade lite idéer om att måla den i en avvikande färg, eller klä in den i hobbycement och göra det till ett hjärta i stället. Men efter mycket funderande så bestämde jag mig för att bara klä in den med.

Däremot gjorde jag en rosett i ett matchande tyg och satte på, har fortfarande inte bestämt mig för vad jag känner för den rosetten. Jag vet att jag brukar säga att inget kan gå fel med en rosett men det känns inte helt 100...

Ja det är inte lätt att ta bra bilder i ett halvdunkelt rum men på denna här över ser ni lite bättre färgen och mönstret.

Nu ska jag ta och dela en melonbit med Kaj. Av någon anledning blir han helt galen om man äter melon och om man inte delar med sig så blir han skitsur. Om an fick bestämma skulle han nog äta melon till frukost, lunch och middag. Knäppkatt.

torsdag 7 juli 2011

Ikea MakeOvers

Nej, här händer inte så mycket. Är jag död? Uppenbarligen inte eftersom jag skriver detta. Vad gör jag då när jag inte bloggar? Vad gör jag egentligen med mitt liv?
Jag jobbar, sover, äter och skiter... och sen pysslar jag ibland. Fast nu ljuger jag, jag jobbar, pysslar, äter, pysslar, skiter och pysslar igen. Ibland äter jag och pysslar samtidigt.

Det mest ultimata vore om jag kunde pyssla som arbete, vad för jobb? Professionell Pysslare. Låter som ett yrke för mig.

Jag fick en sån här av min mamma för några dagar sedan:

Alltså den kvinnliga varianten. Såldes på ikea för massa år sedan. Rolig värre, inte så mycket. Den är Alldeles för opersonlig för min stil men det går ju självklart att ändra på! Hur skulle ni har gjort för att göra den mer personlig?

Jag ska visa er sen vad jag gjorde med min!

onsdag 6 juli 2011

Nej, jag är inte död.Jag är bara trött, jag längtar tills semestern