torsdag 30 juni 2011

Hårassesioarer!

Jag har varit världen sämsta bloggerska den här veckan känns det som. Inspirationen har inte riktigt funnits där. Jag har roat mig med att läst och ätit jordgubbar i stället, är inte sommaren underbar?

Plockade fram några grejer som jag pysslade med förra året i våra bröllopstider och fixade till dem lite. Har sett liknande hårprydnader med fjädrar på olika ställen och var lite sugen på en egen. Minns att jag bloggade om några vackra jag hittat. I alla fall, jag tänkte såklart att jag skulle göra en själv, som vanligt. Jag tänker så nästa alltid, "det där kan man ju göra själv" och så blir det aldrig lika bra ändå.
Mina hårprydnader blev väldigt fina dock men tillslut bestämde jag mig ändå för att ha en liten enklare med bara en blomma och en fjäder.

Kan ha något att göra med att mina katter är het galna i fjädrar och hade sönder större delen av mina verk men så här se de som jag har kvar ut:

Denna här över har en duva i guld på sig och dekorerad med lite pärlor och så, genomskinlig kam i plast.

Denna har en glittrande droppe och pärlor som utsmyckning.

Denna sitter på en klämma och går att fästa på kläder eller annat också.


Den sista är min favorit, lite blinbling, lite spets, lite fjädrar och en rosett i fluor. Jag älskar rosetter, det kan vara det bästa som finns faktiskt!

Synd att jag inte har någon som kan vara lite hårmodell för mig, dessa är ju såklart mycket finare ju en vacker uppsättning.

Men om någon är intresserad så är de självklart till salu, här ligger de bara och skräpar!

lördag 25 juni 2011

Midsommardagen utan bakfylla!

Midsommardagen är kommen, lite resten från i går till frukost och snart är det dags att springa ut i solen. Varför var det inte så här fint väder igår?

Hoppas alla hade en rolig midsommarafton. För mig var det den första helnyktra midsommarafton sen 1999 eller nåt kanske? Mitt nyktra år går bättre än förväntat faktiskt, jag har ju tagit mig mer än halvvägs faktiskt, första gången i hela mitt liv som jag lyckas hålla mitt nyårslöfte. I alla fall så här långt.

Igår hade Sandra bakat en helt makalös god smörgåstårta. Vi hade även lite mer vanliga saker som färskpotatis o.s.v så det blev lite smörgåstårta till frukost också. Inte ett helt fel sätt att börja dagen faktiskt. Fast det ska bli skönt med en lite promenad nu.


Såhär blev midsommar-outfitten i alla fall, valde den turkosa med hängande pärla. Gjorde en matchande ros till håret och dessutom matchade det min klänning jättefint, tänkte inte ens på det är jag gjorde halsbandet.

fredag 24 juni 2011

Glad Midsommar!

Det är inget vidare midsommar väder men vi är glada ändå.
Här hemma är det kaos och kalebalik, min syster är här över helgen och hon har tagit med sig sin och vår mammas katt. Så det är n härligt stämning av kattkänslor här. Bastian (mammas katt) är lite kär i Aina men känslorna är inte besvarade så att säga. Bastian och Börje kommer däremot bra överens vilket gör min systers katt Otto lite svartsjuk.
Och så håller dem på, ibland leker de med varandra, ibland fräser de åt varandra och ibland gosar de med varandra.
Jag gillar våra katter, funderar på att kidnappa Bastian och Otto. Kanske skulle vara lite mycket katter i vår 3a dock, men när vi skaffar hus, då jävlar! Crazy cat lady here i come!

I alla fall, jag har gjort mig 3 olika midsommarhalsband och vet inte vilken jag gillar bäst. Vad tycker ni?

Ett turkost med snäckskal och sidenband och rosetter kanske?


Eller kanske denna med en hängande tygros och pärla?

Fast jag tror den här ljusrosa är min favorit faktiskt. Den känns lite romantisk och så. En liten rosett bak vid spännet också.

Jag har i alla fall tröttnat lite på att ha alla mina smycken bara åliggandes skrapande här hemma, jag använder sällan smycken själv men gillar att göra dem. Har gett bort oändliga mängder med specialtillverkas smycken till mina vänner så de ar nog varsitt lager liggandes hemma hos sig också.
Så jag tror bestämt att jag ska öppna en webbshop, vad tror ni om det?

Jag har ju visat den del av det jag gjort här i bloggen men jag har så himla mycket mer som säkert skulle trivas hemma hos någon annan.


Nä, nu så ska jag laga lite mat, baka en vegankaka och sen bär det av till mina fina vänner Sandra och Markus där vi kommer spendera denna muliga och blåsiga midsommarafton.

tisdag 21 juni 2011

Monogrambeställning

För några veckor sedan Fick jag in en förfrågning om ett nytt monogram. De hade fallit för ett av de jag gjort tidigare med lite snirklar. De ville ha &:et i turkost och deras initialer F och U.
Det är himla svårt det där med färger alltså, turkost för mig är ju inte alls säkert att det är turkost för dig.
Jag lekte lite med olika snirkliga bokstäver och skickade iväg dessa två som första utkast:

Om ni trycker på bilden kommer den upp i originalstorlek. Det är alltså i så stor upplösning som jag skickar slutresultat i till alla som vill ha hjälp med ett monogram. Jag kan ju göra dem mindre också om man är lite osäker på hur man gör det själv.


F och U ville efter första utkastet att jag skulle prova att skriva ut hela deras namn och då fick jag en annan idé. Slutresultatet blev riktigt fint och F och U verkade nöjda.
Hoppas de får stor användning för sitt unika monogram!

I alla fall, dessa två monogram är alltså nu till ert befogade om ni känner att de skulle passa just er. Färgen och initialerna ändras efter ert önskemål!

En kudde och en nåldyna

Idag hade jag fått en mycket underlig kommentar på min blogg. En manlig "slav" som sålde sig själv som ett alternativ till strippa på möhippan.
Nu är jag faktiskt en väldigt öppen och tålig person men vilken tjej skulle boka en manlig "slav" till möhippan eller tjejfesten? Hade någon av mina vänner kommit med ett sådant förslag hade jag utgått från att det var ett skämt och om inte, förmodligen sett mig om efter nya vänner.

Kunde såklart inte motstå att gå in på personens blogg. Den kändes aningen förnedrande och tragisk, jag tänker inte länka utan besparar er detta mina vänner.

Över till mer spännande saker.. Nä, jag skojar bara. Det händer inte så mycket i mitt liv just nu. Jobbar, pysslar och försöker hålla liv i min man. Han har pluggar i ett år och precis börjat jobba vilket innebär att han brutalt upptäckt hur knäpp hans dygnsrytm är. Just nu ligger han och sover på soffan. Jag har roat mig med att sy en kudde:

Jag har sett liknande kuddar när jag har kollat in olika bloggar och detta var ett test. Blev helt okej fast stoppningen tog slut såklart. Hade tänkt att ha en knapp i mitten men i stället får den förgylla vår balkong. Inte det bästa jag har gjort, sydde fast en volangkant som kom av nästan lika snabbt, fast den som har sprättat förr vet att jag ljuger. Det tog 1 minut att sy fast och 30 minuter att sprätta bort.
Sen tappade jag ut mina knappnålar på golvet och insåg att jag behövde en nåldyna, varför har jag ingen nåldyna?
Jag tittade mig omkring och lyckades skrapa ihop denna:

Hade kunnat gjort den bättre men det är ju bara jag som ska se på den. Ville bara visa hur fint det kan bli med lite stoppning, en tygbit och en gammal kaffekopp. Härjade runt lite med limpistolen och vips så hade jag världens bästa nåldyna!

Nu ska jag se om jag kan få liv i min make, han lovade att diska. Undrar om han diskar i sina drömmar?

torsdag 16 juni 2011

Färgsprakande bukett

stylemepretty.com hittade jag den här helt underbara buketten. den är vacker, harmonisk och helt underbar! Hade vi gift oss i Maj eller Juni hade jag garanterat kört på dessa härliga vårfärger.


Helt ärligt, jag förstår mig faktiskt inte på de som väljer traditionella vita buketter, den ena ser likadan ut som den andra. Uuuäk vad tråkigt. Våga mer färg säger jag bara!

tisdag 14 juni 2011

Decoupagearmband till sommaren!

Jag vet att jag har sagt att jag bara ska ha tygarmband i sommar men jag har ändrat mig. Mina sommarbruna handleder kommer nog i stället att prydas av såna här söta armband.
På det första har jag använd stora flirtkulor och en servett som jag köpt på Gekås. Det är massa pill men slutresultatet blir så här fint:

På denna har jag använt lite mindre flirtkulor = mer pill. Men när man väl har satt i gång med en "pärla" så är det svårt att sluta. Har alltid tyckt att flirtkulor är töntiga men jag har ändrat mig, de är ashäftiga!


Och detta är Börje. Helt slutkörd efter att ha härjat runt på golvet efter att ag råkat hälla ut hela påsen med flirtkulor. Det var visst de roligaste som har hänt på flera veckor enligt katterna. Trodde att jag hade lyckats få tag på alla flirtkulor men de dyker upp med lite jämna mellanrum. I soffan, i skorna, i matskålen, ja överallt där katterna tycker att de ska vara.


Det var allt för mig denna dag. Nu ska jag lägga mig, problem med gallstenen som vanligt. Har fått ett brev från kirurgmottagningen och kommer bli kallad, inom 3 månader. Känns som en evighet men förhoppningsvis går det snabbare än så.

torsdag 9 juni 2011

Decoupage + kruka = sant

Kunde jag hålla mig från att pyssla idag? Svar nej. Daniel har jobbat kväll några dagar, vilket betyder att han sover när jag går till jobbet, sen sover jag när han kommer hem från sitt jobb.
Så idag har vi lagat lite mat och hyrde en film så att vi kunde umgås för första gången på länge. Filmen var kass, tappade intresset redan efter 5 minuter, försökte ge filmen en chans ändå men tillslut hamnade jag ändå i min pysselhörna.

Där hade jag denna kruka. Innan jag gick lös på den var den helvit med utbuktade hjärtan på. Lite Decoupage med en söt servett (som jag hittade på Gekås av alla ställen) senare så såg den ut såhär:
Alls utbuktade hjärtan dekorerade jag med bladguld vilket är en helt ny teknik för mig. Det gick sådär kan jag väl säga men jag är nöjd ändå. Man kan ju inte lyckas med allt alltid, speciellt inte när det gäller nya tekniker.

Och så fick denna tråkiga gamla kruka helt nytt liv och den bor numera på vår balkong!
Men egentligen kanske jag borde använda den till projektet här under? :

Härliga sommar!

Idag har jag inget att blogga om, inget pyssel, inget bröllop, ingenting.
Världens sämsta bloggare? Kanske det. Men gissa vad glad jag blev när jag kollade statistiken och såg att jag redan var upp i 2000 besökare den här månaden.

Det är nu ca ett år sedan som jag startade den här bloggen vilket för att jag ligger på nästan 1500 besökare i månaden. Men det märks att det är säsong nu verkligen, på vinterhalvåret är det inte alls lika mycket som besöker min stackars lilla blogg. Besöksrekord var det strax efter vårt bröllop. Då var det ca 2500 som kikade in för att se hur vårt ekologiska bröllop var. Nästan lika många var nyfikna på min blogg vid tiden då vårat bröllop visats på 4 bröllop.

Äsch, när jag ändå håller på så kan jag ju bjuda på den här söta som jag hittade. Visst hade det varit underbart sött som bordsdekoration på bröllop? Och dessutom enkelt att göra själv.
Köpa med massa billiga krukor, frigoligt eller annat till bollarna. "foambal" står det i beskrivningen, vad nu det kan tänkas vara på Svenska. Eller ja, Skumboll, det fattar jag men vet inte om det finns.. Nån?
I alla fall, lite crepepapper, några pinnar och lite tid. Slår vad om att man kan göra minst 10 såna här för under 500:-
Om man bara hade användning för 10 stycken.. Men man kanske känner någon som ska gifta sig snart? Gör jag det?..Kanske det....

I alla fall, HÄR hittade jag denna, funderar på att göra en egen fast med tyg. Vi kan inte ha vanliga blommor hemma för katterna käkar upp dem. De skulle garanterad käka upp denna med papper också bara för att jävlas, så en med tyg får det bli.

onsdag 8 juni 2011

Underbara caketoppers!

Det blir en del tips om säljare på etsy här från mig. Men jag är så fasansfullt imponerad av alla dessa pyssliga och påhittiga människor där ute.

Vad har jag hittat denna gången då? Jo denna säljare som göra helt underbara "caketopers", tårtdekoration kanske man översätter det? Vad kallar man det? Brudparet till tårtan?
Aja, skit samma.

Dessa är i alla fall helt i papper så det klappar lite extra i mitt återvinningshjärta. Fast jag tror iofs att dessa är värda att spara.


Köp dem HÄR

måndag 6 juni 2011

Nya skor med decoupage!

Idag har jag pysslat med lite decoupage, har ett par gamla vagabond pumps hemma som förstördes under förra sommarens vilda fester. De har stått i skohyllan och sett lite ledsna ut så idag piggade jag upp dem med ett nytt utseende!

Så här såg de alltså ut innan, fin färg men lädret har lossnat lite överallt och speciellt klackarna var helt förstörda. Fula repor och streck som aldrig skulle gå att fixa till. Fin o-ordning på mitt skrivbord också, precis som vanligt.

Först tänkte jag använda tidningspapper till min decoupage men tillslut fastnade jag för en fin servett med rosor och prickar som jag tror att jag köpt på Panduro. Sen var det bara att klippa, riva och klistra! Resultatet blev hur bra som helst, ett helt par nya skor redo för massor av fester en sommar till!


En rosett i spets fick vara med också, rosetter är aldrig fel!

Man får tänka på att om man gör decoupage med servetter så synd färgen under igenom lätt. I detta fallet gjorde det inget men hade jag använt en ljusare servett så skulle jag nog sprayat skorna vita först.

söndag 5 juni 2011

Det provosoriska Bröllopsporträttet

Idag har varit en helt underbar dag. Igår med förresten, solen har strålat och humöret har varit på topp. Igår var jag och maken ute på en långpromenad, nästan 3 timmar var vi ute och promenerade. Det var väldigt skönt. Idag har vi inte kommit ut så mycket utan mest pysslat här hemma. Fick ett sms av en vän som bjöd ner oss på mat, de bor bara några hundra meter bort så kvällen spenderade vi där, åt god mat med trevlig sällskap. Bättre än så blir det inte.

Jag blev förresten mer eller mindre klar med vårt provisoriska bröllopsporträtt här om dagen. Visade ju denna bilden här om dagen:


Sen växte bilden fram mer och mer. Den ser lite sne ut men det gör inget. Jag brukar måla men detta är lite utanför min repertoar så att säga. Inte direkt min stil men jag ville prova och slutresultatet blev ganska bra faktiskt.


Det syns inte så bra på bilden men fjärilarna och blommorna är av papper och dit klistrade för en 3D effekt. Min brudbukett har en grund av decoupage och bokmärken, på det är det lite tyg och pappersblommor också. Egentligen borde jag ta lite detaljbilder men om ni bara klockar på bilden så blir den större.

Tyvärr så slog blixten i fotografiet av våra skor, fick ingen ordentlig bild men ni fattar poängen i alla fall.
Tanken är att med tiden fylla på med mer roliga detaljer, blommor och kvistar och låta porträttet växa tillsammans med oss!
Just nu hänger det på stället vi har "paxat" åt vårt riktiga bröllopsporträtt, så vi får hitta en ny plats åt den när vi får tummen ur och fixar vårt riktiga porträtt.

fredag 3 juni 2011

Enkla, vackra och billiga Goodiebags!


Idag är det min tur att bjuda på en pysslig tutorial till pysselstafetten som Sagolikt Pyssel anordnar. Som jag har lovat innan så kommer jag bjuda på hur man snabbt och enkelt gör fina, miljövänliga och billiga Goodiebags som kan användas till alla festliga sammanhang. Jag använde dessa för några veckor sedan när vi hade tjejfest.

Vi sätter i gång, det du behöver är:


  1. En tidning, jag återanvände gratistidningen metro.
  2. Ett limstift
  3. En limpistol (går lika bra med något annat pyssel-lim)
  4. En sax
  5. Snöre
  6. Ett färglatt kartongpapper
  7. En kartong i önskad storlek, jag använde en potatismoskartong som ni ser.
Ta bort häftstiftet i mitten och ta TVÅ hela ark. Lägg det översta ca en halv cm under och limma över kanten såsom bilden över visar. Detta kommer bli överkanten av påsen.

Vira de båda tidningsarken runt din kartong, klipp till nederkanten till rätt storlek för din påse. Limma ihop arken runt din kartong.

Sen är det dags att göra botten, vänd på kartongen och vik ihop botten precis som du slår in en present. Limma lite och ta sedan ur kartongen, tada, en påse! Eller ja, lite piff behövs fortfarande. Mät ut lite kartongpapper efter botten av din kartong, limma sedan fast det i botten på din påse. Limma, häfta eller använd hålslag för att få dit handtagen.
Jag limmade fast två papperssnören för att passa temat lite.

Så här ser de alltså ut när de är klara, lite tråkiga kanske, vi piffar till dem tycker jag! Vi gör en liten pappersblomma, det är superenkelt och supersött!


  1. Riv en remsa papper och knöla ihop den lite
  2. Gör en rolig (eller tråkig) knut
  3. Snurra och vrid pappret massor med varv
  4. Limma emellanåt så att den håller ihop och tada! Riv ut några löv. Lägg en klick lim med limpistolen och limma dit.
Ett tips är att limma valfri dekor där hålet för häftstiften är, eftersom mina goodiebags var rätt stora kom de mitt där fram.


Klar att fyllas!

Några påsar dekorerade jag med decoupage, det är snyggt eftersom texten syns igenom lite. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna, vi har ju alla lite olika saker som ligger och skräpar i lådorna där hemma, bara att limma på och vara glad!

Sist men inte minst är det bara att fylla på. Vi hade ju tjejfest så därför valde vi lite tjejiga saker. Är man så pysselberoende som jag är så pysslar man ihop en massa saker.

Det vi pysslade ihop själva var:
  1. Kylskåpsmagneter sydda i filt
  2. Virkade kylskåpsmagneter
  3. Läppglans (finns massor av recept på nätet, jag använde ett recept med bivax)
  4. Kaffekopps-ljus (med återvunnet stearin och secondhand-kaffekoppar)
  5. Decoupage ljuslyktor
  6. Smycken och håraccessoarer av tyg
  7. Roliga partyhattar
Saker vi köpte in för en billig peng:

  1. Ansiktsmasker
  2. Fotkrämer
  3. Smink (ögonskuggor och kajalpennor)
  4. Insektssmycken (vi hittade våra på tradera, 12 st för typ 50:-)
  5. Små pillerburkar till läppglanset
  6. Badbomber i storpack som vi delade upp i 2-pack
  7. Lite roliga saker som vi hittade på Lagerhouses reaavdelning (max 10 kr st)
  8. Godis
Summan av kardemumman blev en sprängfylld Goddiebag för ca 20-30 kr st. Nu är man ju lite utav det överambitiösa slaget så man kan ju såklart få ner summan lite. Mina vänner blev väldigt glada och det var ett populärt inslag i festen och de hade säkert tyckt det var lika roligt om det "bara" hade varit godis och någon liten sak i. Trodde faktiskt att någon skulle glömma sin goodiebag i fyllan (fyllan? vad är det för vänner jag har egentligen?) men alla kom med hem till sina nya familjer.

Sen kan man klart fylla dem med vad man vill beroende på tillställning. På barnkalas man kan fylla med godis och några små billiga leksaker eller pyssel. Till bröllop kan man fylla med lite finare praliner, en bröllopskarta o.s.v och till svensexa/möhippa kan man fylla med bakistabletter och annat roligt.

Nu är det slut för min del i den här pysselstaffeten och jag lämnar över stafettpinnen till Craft & Chocolate som kommer visa sin toturial imorgon, spännande!

Världskändis nu då?

Har sett att det strömmat in lite läsare från överallt i världen den senaste tiden. Kan det bero på det HÄR månntro?
En bild från vårt bröllop har nämligen hamnat på Wedinatior, en väldigt stor blogg som samlar roliga, söta och annorlunda bilder från bröllop runtom i världen.

Det är verkligen hur roligt som helst, jag tycker själv väldigt mycket om den bloggen och alla andra bloggar de har. Precis min knäppa humor. Och jag har tidigare i min blogg bjudit på godbitar från deras blogg och nu bjuder de på en godbit från min!

onsdag 1 juni 2011

Skepp å hoj! I morgon är det röd dag! Det betyder ledigt! Vad ska ag pyssla för något är då frågan?

Massa pyssel!

Skepp å hoj! I morgon är det röd dag! Det betyder ledigt! Vad ska jag pyssla för något är då frågan?
Äsch, jag pysslar ju alltid annars, kanske ska träna i morgon i stället? Göra något nyttigt?

Nääää.

Här är i alla fall två stycken avslutade projekt. Ett Kakfat till min vän Maja. En rolig, billig och miljövänlig present eftersom alla delar är second hand. Men framförallt är det en helt unik present till en väldigt unik Maja.

En annan present som jag har pysslat ihop är detta lilla sommarsetet men örhängen, armband och ring. Det är min nya kärlek, att göra tygsmycken. De är roliga att göra och vackra att bära. Gjorde ett fint halsband till min mamma på morsdag som jag dock glömde att ta kort på. Dessa smyckena är i ett paket på väg till Örebro så bor ni där kanske ni har tur att se dem på en snygg Lisa i sommar.

Ett annat projekt jag håller på med är denna tavla. Fick en idé att använda ett detaljfoto från bröllopet och sedan själv måla dit resten av detaljerna. Jag har använt mig av lite olika tekniker och det börjar faktiskt se helt okej ut. Även om denna skissen inte ser så rolig ut. Jag ville bara visa vad för projekt jag håller på med nu.

Jag har ju fler projekt på gång nu än vad jag hade innan bröllopet. Det är något allvarligt fel på mig tror jag. Blir knäpp om jag inte får skapa något.

Nu har förresten Pysselstafetten kommit igång! Om några dagar är det min tur och jag kommer bjuda på hur man enkelt, lätt och billigt gör roliga goodiebags!