tisdag 31 maj 2011

Sommar, sol och stämpel

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Fast dem hör vi inte för skriket och dunket av hundratals, kanske tusentals studenter som "flakar" omkring i centrum.
Men det är en bra dag, jag har varit hos min hälsocoach och blivit peppad inför sommaren. Jag har gått ner hittills lite mer än 0,5 kg i veckan. Det känns helt okej faktiskt även om jag hade hoppats på att det skulle vara lite mer. Men nu är jag mer peppad i alla fall, tror att solen kanske gör sitt också. Nu är det sommar och ingen kan fan säga emot för imorgon är det juni!

Förresten, hur söt är inte den här stämpeln? HÄR kan man köpa specialgjorda stämplar på sig själv och sin blivande make. Sen är det bara att stämpla på kuvert, inbjudningar, festhäften o.s.v.
Jag är nästan lite sugen på att beställa en bara på mig och sätta på baksidan av varje brev jag skickar så att de vet vem avsändaren är!

Ååh, nu önskar jag igen att man kunde åka tillbaka i tiden. Hur coolt hade det inte vara att göra "embossing" med en stämpel på brudparet?
Personen som gör dessa gör även stämplar med namn o.s.v. Så fint att jag dör, på riktigt!

lördag 28 maj 2011

Bebisfilt och lite svammel..

Här kommer lite lördagsbloggning från mig. Mina planer för helgen blev inte riktigt som de skulle. Meningen var att jag skulle iväg till min vän på hennes 30 års fest. Av olika anledningar så blev det inte så, därför tänkte jag att jag kunde och kolla på en annan vän som var DJ på en klubb i stan. Dock lyckades jag i stället få ett gallstensanfall.
Ja, det berättade jag inte va? Var och röntgade mig härom dagen och de hittade gallstenar så med all säkerhet är anfallen jag får från gallstenen.
I alla fall, jag sov en stund och drömde att jag låg på operationsbordet. Kirurgen sade lugnt "nu kommer du somna in och när du vaknar är allt över". Jag somnade men av någon anledning var jag fortfarande vid medvetande ändå och jag kände inte bedövningen. När kirurgen skar i mig skrek jag men det kom inte ut några ljud, jag försökte röra mig men hela kroppen var sövd.
Precis här vaknar jag av smärtorna i magen.
Så himla skumt.
I alla fall, det blev ingen utgång för mig i går och idag har jag varit rätt dålig. Har inte ont i magen men efter ett anfall så är man helt trött i kroppen och ryggen p.g.a. att man haft ont och spänt sig så mycket.
Lyckades i alla fall komma ut en sväng idag, följde med min man på tv-spelsmässa och så gick vi ut och åt. På kvällen var det spelning men jag valde att stanna hemma.
Jag har roat mig med att måla lite på en tavla, pysslat lite smycken, bakat en chokladkaka, diskat och lagt en ansiktsmask.

Tänkte bjuda på lite sytt också. Har dragit fram symaskinen nu lagom till sommaren och mitt första projekt var en liten bebisfilt till en vän som jag berättade om innan. Eftersom vi inte planerar egen bebis än får jag passa på att sy till mina vänner som den ena efter den andra ploppar ut små mirakel!


Jag använde mig av enkel lappteknik av lite olika tyger jag hade hemma. Jag broderade lite och använde även en virkad duk på en av lapparna. På andra sidan har jag sytt fast ett mjukistyg som bebisen kan ligga och gosa under.

I morgon är det morsdag, har jag pysslat något till henne? såklart, vad annars..
Oj, såg just att jag haft 2000 besökare den här månaden.

fredag 27 maj 2011

Dekorerade stolar!

Jag har fått en släng av pysselsjukan tror jag. Sitter och letar efter inspiration dagarna i enda känns det som. På min lunchpromenad går jag oftast till Panduro och införskaffar något nytt för att stilla mitt skaparsinne. Igår införskaffades tyg till en... eller nej. Jag ska inte avslöja än. Det är en present till en vän och chansen att hon läser detta är rätt stor.. Jag visar nästa vecka!

I alla fall, bland mitt sökande hittade jag en helt underbar bild på en dekorerad stol och jag minns hur jag i vår bröllopsplanering hade lite ångest för att jag ville dekorera våra stolar i festlokalen men de var så svårdekorerade.
Har man dock stolar liknande denna så kan man göra så här vackert:

Bilden hittade jag HÄR

Är man dessutom som jag så har man ett litet lager med tyger och band liggande i en liten pysselkista. Japp, jag har en kista fyll med pyssel, garner och tyger. Min skattkista kan man säga.
I alla fall, har man inte så mycket tyger hemma så kan man även använda gamla:

  1. Lakan som blivit lite slitna
  2. Trista gardiner som aldrig används
  3. Dukar och löpare, man brukar samla på sig en del genom åren.
  4. Färglada kläder som aldrig används
  5. Spetsar och dukar
  6. Eller gå en liten secondhand-runda, jag älskar secondhand-rundor!
Ja, man kan använda vilket gammalt tyg som helst. Hos oss finns det tex ett gammalt överkast som inte används, det hade blivit jättefint. Det är bara att riva tyg och blanda alla fina färger till en härlig kompott.

tisdag 24 maj 2011

Vacker "gör det själv" dekoration.

Undre flera år tid har det fluorerat toutorials på hur man gör såna här vackra "trådbollar". Jag ångrar lite att vi inte gjorde lite och hängde i våra lokaler på bröllopet faktiskt. De är ju så söta och enkla att göra! Just denna hittade jag HÄR, funderar på att göra en hel bunt och fylla upp taket på balkongen!

Det har inte blivit så mycket bloggat se senaste dagarna för mig. I helgen var det festligheter med massa trevliga människor och i veckan har vi varit kattvakt. Så min dator har knappt varit påslagen faktiskt.

Jag pysslar mest på min lediga tid, jag sydde en kudde. Den borde jag visa. På tal om pyssel så är det snart dags för Pysselstafett och denna gången är jag med! Woho! Jag kommer bjuda på en toutorial om hur man gör enkla, billiga och jättefina "goodibags".
Jag gjorde en hel bunt till helgens tjejfest och det var väldigt uppskattat och så himla roligt att göra!

torsdag 19 maj 2011

Våra söta näbbar!

Jag inser att jag har varit rätt dålig på att blogga om vårt bröllop. Dels för att jag inte ville avslöja för mycket för er som kollade på oss på tv men också för att jag var rätt mättad på bröllopet precis efter. Ni som planerat bröllop vet vad jag menar!

Men nu när Fyra Bröllop äntligen är över för vår del så sitter man och drömmer tillbaka. Två små filurer som man inte såg så mycket av på tv var våra söta näbbar. Min brorsdotter Emelie och Daniels norska "kusin" Mari. Den sistnämnda var en ängel, hon ställde upp i sista sekund när den tillfrågade näbben i sista sekunden inte kunde komma. Kvällen innan bröllopet fick vi reda på detta och jag var helt slutkörd efter alla förberedelser så jag orkade knappt bry mig. Men så kom Mari som en ängel och näbbkläderna satt som gjutna på henne! De var så söta!

Emelie skuttade runt bland klipporna när jag gjorde den sista intervjun med filmteamet precis innan vigseln. Hon var verkligen överallt hela dagen/kvällen. Dansade med säkert varenda gäst på festen och alla undrade vem den söta lilla blonda tjejen var. Svårt att tro att jag är släkt med en sån liten blond, söt sak.

Detta är min absoluta favoritbild i hela världen tror jag. Ungefär såhär ser hon alltid ut, skitglad och jämt på språng!

Visst är de fina? En riktig budgetvariant på dem även om det inte ens var meningen. Jag hittade kjolarna på Zara här i Göteborg till reapriset 50:- st. Jag köpte utan att ens rådfråga Daniel, skulle han inte gilla dem så hade det inte varit hela världen. Kofta, linne, skärp och leggins hittade vi på en panikartad resa till Ge-kås när vi åkte runt och letade efter ljus. Ekologiska ljus? Jättesvårt att hitta om man inte vill bli ruinerad! Vi kompromissade lite med oss själva och valde närproducerade ljus till slut.

Hade jag haft tid och talang hade jag sytt egna tärnklänningar i ekologiskt tyg. Att hitta något i sätt storlek och som matchar på second hand var totalt omöjligt. Det är lättare att hitta på tradera eftersom sånna kläder sällan bortskänkes till välgörenhet.
Vi var i alla fall nöjda. Alla delar går att använda för sig och matcha med sina egna kläder. Det var viktigt för oss, att kläderna som våra tärnor och näbbar skulle vara fina men även användbara. Samma sak med Daniels kostym likså. Min klänning var ju tvådelad så att man kan använda var del för sig, men den är nog ändå lite för "brudig" för att användas vid andra tillfällen.

Åh, vad jag svammlar.. Nog om detta. Kollat på veckans fyra bröllop? Ikväll är det final, vem hejar ni på?

onsdag 18 maj 2011

Känd från tv?

Goddag mina kära vänner och alla er jag inte känner. Och ni är ganska många, de flesta kommer hit när ni söker på olika saker som har med "fyra bröllop" att göra. Många söker efter "fyra bröllop ekologiskt", roligt att ni hittar hit!

Fick i alla fall samtal idag om eventuell medverkan i ett annat program. Roligt! Om det blir något av det vet jag inte än. Vi får se, roligt att de vill ha med mig i alla fall!


Annars händer det inte så mycket. Pysslar in för tjejfesten i helgen. Har gjort världens finaste goodibags till alla mina vänner. Ska visa er hur man enkelt kan göra roliga goodiebags till en billig peng sen!

Nu ska jag gå på en promenad!

tisdag 17 maj 2011

Gästbloggar på Ecobride!

God eftermiddag, idag kommer bli en seg dag. Mår inte så värsta bra, har sånna värkattacker som bara blir värre och värre. Har fått tid för röntgen nästa vecka så då får vi se vad som händer med mig.
I alla fall, över till roligare saker. Vem vill läsa om att jag har ont liksom? Inte ens jag.

Har ni sett att jag ännu en gång gästbloggat på Ecobride.se? Jag och Katarina hade mycket kontakt förra sommaren i samband med vårt bröllop och hon hjälpte oss med alla de små detaljerna runt om hela planeringen. Och på Ecobride.se finns det massor med inspiration för par som planerar ekobröllop och såklart för alla andra som planerar "vanligt" bröllop också såklart!


Ps, har ni sett att jag snart är uppe i 16 000 besökare? Tror det är dags för en ny tävling eller utlottning. Vad tror ni?

måndag 16 maj 2011

Frågestund!

Ny vecka, nya tag! Förra veckan var en väldigt intensiv vecka ska ni veta. Tyvärr så hade jag lite problem med bloggen och många kommentarer försvann. Vet inte riktigt vad jag gjorde men nu är de putts väck, tråkigt.

Jag har i alla fall fått väldigt många frågor, om allt möjligt men självklart om bröllopet och min medverkan i "4 bröllop" såklart. Jag ska sammanställa några av de frågor jag har stött på lite runt om, på olika forum och i verkligheten.
Har du frågor så bara skriv en kommentar! Fråga om precis vad du vill, bloggen, mig, fyra bröllop, vädret.. Ja, vad du vill!

Även ni som kommenterad under torsdag till fredag så gärna kommentera igen.

Här kommer i alla fall frågor och svar på några av de vanligaste frågor jag har fått:

Hur lyckades ni med ett ekologiskt bröllop för så låg budget?
Svar: För oss var maten det allra viktigaste att ha helt ekologiskt. Därför lagde vi ner ganska mycket pengar på just detta och fixade många av de andra sakerna själva. All dekor köpte vi på secondhand, löpare och servetter sydde min svärmor av ekologiskt tyg och som ljuslyktor och vaser använde vi oss fantasin. Daniels kläder var valda för att han skulle ha användning av dem även efter bröllopet. Min klänning har en kjol från en begagnad klänning och överdelen är sydd av en lokal skräddare och skorna är införskaffade så att vi kan använda dem vid andra tillfällen också. Tillfällen som typ, alltid, älskar mina converse!
Här är en bild från helgen. Självklart använder Daniel sina lika mycket som mig och folk brukar tycka vi är gulliga som har matchande skor.

Det är i alla fall långt i från omöjligt att planera ett ekologiskt bröllop på låg budget. Det enda man behöver göra är att tänka utanför ramarna ibland. Ring runt och var ihärdig, låt företagen som inte kan fixa en viss detalj ekologiskt veta att det är JUST därför som ni väljer ett annat företag.

Varför gifte ni er inte vid havet när det låg alldeles intill?
Denna fråga har jag fått flera gånger efter som någon av de anda brudarna anmärkte på just detta i "4 bröllop".
Vi gifte oss på sensommaren och då blåser det vid havet. Det blåser mycket, jättemycket! Vi hade mer än 70 gäster och en solist som spelade gitarr och sjöng. Hade vi haft vigseln på klipporna hade ingen hört något. Vi hade dessutom haft hundratals turister som publik. Just det ögonblicket ville vi bara dela med våra vänner och familj. Alla andra fick se förra veckan ändå!


Så bakom staketet stod vi i lä, skyddade från både vind och turister.

Vi försökte oss på en liten fotografering vid klipporna men det gick sådär. Kjolen flög omkring och det var så mycket tyg att jag flera gånger höll på att trilla omkull.
Men det var lite roligt, turisterna stod och hejade på och skrek lyckoönskningar till oss när vi stod på klipporna.
Vi gav upp efter ett tag och tog bilderna i parken istället.

Är din man professionell dansare och var hans dans planerad?
Nej och nej, han har väl gått någon breakdance kurs som ung vad han påstår men hans knäppa dans på bröllopet var helt spontan. När han kastade på golvet i sin fina, dyra kostym höll jag på att dö av skräck faktiskt.

Varför ställde ni upp "fyra bröllop"?
Det var en arbetskamrat som berättade om att de sökte brudpar till "fyra bröllop". Jag sökte lite på skoj och efter 10 minuter så ringde de. Jag pratade lite med dem och det kändes som en rolig grej. Efter att ha pratat med Daniel om det hela så gick jag på casting och blev utvald. Hon som castade oss berättade att hon bestämt att vi skulle vara med redan vid första samtalet.
Så vi gjorde det som en rolig grej och det var verkligen en rolig upplevelse!

Har du någon kontakt med Kasia och vad tyckte du om att hon var så negativ till ert bröllop?
Nej, vi har ingen kontakt idag. Kasia och jag är varandras totala motsatser och det var inte direkt någon överraskning att hon skulle vara negativ. Det var väldigt väntat faktiskt. Att hon sedan hittar på en massa andra saker är väl upp till henne, måste hon hitta på saker för att kunna motivera sina dåliga betyg säger det mer om henne än om vårt bröllop.
Sen hur hon är i "verkligheten" har jag ingen aning om. Vi träffades ju bara i samband med inspelningen och umgicks inte utöver det.


Är Anki lika knäpp i verkligheten som hon framstår?
Nej, hon är knäppare och helt jävla underbar! Mia är också en fantastisk person och så lätt att umgås med och tycka om. Man verkligen skrattar hela tiden när man umgås med dessa brudar!

Var har du köpt den fina bohemklänningen du hade på sista bröllopet?

Klänningen har jag köpt för några år sedan på Cubus så den finns troligen inte kvar. Visst är den fin? Min absoluta favoritklänning! Händer ofta att folk kommer fram till mig på stan och frågar var jag köpt dem med så det är klart jag passar på att ha den på mig när jag är med i tv och allt!

Jag vill också ha säckpipespelare på mitt bröllop, var hittade du dem?
Jag letade upp honom på blocket, där kan man hitta det mesta. Men de har en hemsida också:
www.blackmagicfools.com

Är det något du ångrar?
Absolut inte. Det är klart, skulle man gifta sig igen så skulle jag inte gjort på samma sätt. Hade jag fått åka tillbaka och ändra en sak hade jag ändrat lokal. Thats it!

Sådär, det var lite frågor och svar. Som sagt har du fler så bara ställ! Inga frågor är för dumma.

torsdag 12 maj 2011

Fyra bröllop dagbok, Mia & Johans bröllop

Sådär, då var det över med Sara i rutan för denna gången. Kommer det mer? Vem vet?

Anki vann, inget förvånande över det, Hennes och Kjells bröllopsfest var verkligen något utöver det vanliga!

Jag ska inte bli långrandig idag, ska packa min väska. I morgon bär det av till Malmö för att härja runt lite med lite vänner så något bloggande i helgen kommer det nog inte bli.
Kopierar in mina anteckningar från tiden runt Mias bröllop. Bli inte förvirrade av datumen, självklart så visades inte bröllopen i ordningsföljd.

Fredagen den 4 juni.

Höll såklart på att missa tåget till Söderhamn men lyckades komma med. En lång och tråkig resa.. Denna gången var det inte lika mycket ångest över klädvalet inför bröllopet. Jag tog min absoluta favoritklänning, tror att detta bröllopet kommer bli lite mer avslappnat faktiskt.

Jag är framme i Söderhamn sent ikväll så jag kommer nog inte hinna träffa de andra brudarna ikväll men jag ska träffa Anki på frukostbuffén på hotellet i morgon. Ska bli trevligt att umgås med henne den här gången. Förra helgen hann jag ju lära känna Kasia och Mia men Anki var ju i full färd med sitt bröllop.

Hela veckan har de varit 1000 frågor på jobbet. Det är roligt att de är så nyfikna. Va även iväg en sväng och kollade på galaklänningar till Kasias bröllop. Tv 4 står för hyran av en klänning eftersom de har speciella önskemål på kläderna. Jag provade en helt fantastisk klänning som fick mig att se helt underbar. Hade den inte varit grön hade jag nog kunnat gifta mig i den. Problemet var dock att de inte hade några klänningar för uthyrning och inte heller de andra stället jag gick till. Vilken grej. Jag var helt säker på att de hyrde ut klänningar! Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Ska se vad för budget man har för hyrklänning, den klänningen jag provade var nämligen på rea så den va ganska billig, om man nu kan säga att en klänning för 4500:- är billigt.

Kom fram till Söderhamn klockan 22:30 och hann knappt gå av bussen innan jag fick mitt första myggbett. Välkommen till Norrland! Fick gå en liten promenad till hotellet, passade på att gå in på statiol och köpte en macka. Där hängde jag lite med den lokala befolkningen som i detta fallet bestod av 8 raggare som köpte 15 påsar chips och en stor Fanta. Groggvirke antar jag.
Undrar om Mia umgås med raggare? Man vet aldrig med henne.

Lördagen den 5 juni

Vaknade tidigt av ett sms från Anki, hon var hungrig så vi träffades vid frukostbuffén. Vi pratade lite om våra förväntningar inför Mias bröllop. Hon är en sån mysig tjej och våra förväntningar på en redig fest var ganska höga.

Vi var uppe så tidigt så vi tog en liten promenad till "stan". Vi hann inte göra så mycket innan vi såg Mia komma gåendes. Hon var ute och skulle köpa strumpor till sina tjejer. Hon såg verkligen oförskämt lugn ut. Vi stod och snackade lite med henne, gick i några affärer och sen promenerade vi tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning.

Jag och Anki skulle försöka få i oss lite mat också men resturanen hade inte öppnat än. De hade bara sin "barmeny" vilket innehöll några toast och dagens soppa som inte var vegetarisk. Så vi beställde toast och bad om extra ALLT, stackars som tog beställningen försökte försäkra oss om att det va mycket mat och vi försökt försäkra att hon inte skulle underkatta hur hungriga vi var. Saken är den att vi vet hur lång filminspelningen o.s.v kan ta. Sen var det bröllop att gå på så någon mer mat skulle vi inte få fören senare på kvällen även om filmteamet är ganska bra på att trycka i oss vatten, frukt och godis under dagens gång.

Vi fick såklart in ett berg med mat och Anki lyckades trycka i sig nästan allt, jag var lite imponerad faktiskt. Sen gick vi och gjorde oss i ordning. Dagens outfit va en axelbandslös klänning som går i lite bohemstil. Jag piffade den med ett beiget nitbälte. Sen lockade jag håret vilket det märktes med en gång att jag inte är särskillt van vid. Ansiktet på och iväg mot nya äventyr!

I lobbyn gjorde även Kasia oss sällskap för en taxitur långt ut i de norrländska skogarna. Mestadels åkte vi till och med på grusväg, inte ofta man gör det. Naturen var helt underbar och solen strålade.

Mia och Anki gifte sig i ett sött litet Kapell. Vi satt med spänning och väntade på att bruden skulle komma. Med sig hade hon sina små döttrar som näbbar. Mia hade en jättevacker klänning tillsammans med en liten bolero som väldigt vacker och genomtänkt. Därför blev jag lite förvånad att hennes döttrar inte hade "finare" klänningar. De va såklart hur söta som helst men hade på sig någon oversize t-shirt med tryck på. De såg verkligen inte ut att vara klädda för att vara näbbar. Det såg faktiskt lite tråkigt ut när ändå Mias klänning var så himla vacker och genomtänkt.

Ceremonin var stundtals väldigt känslomässig, speciellt när de läste sina egnaskriva bröllopslöften. Sen hade de en solist som sjöng hela 4 låtar vilket faktiskt var lite för mycket. Såg några gäspningar runt om i kapellet när den fjärde låten aldrig riktigt ville ta slut. Sen var Kasia så hungrig att hennes mage knorrade så hela bänken vi satt på skakade. Det var så himla kul att jag inte kunde inte hålla mig för skratt. Vid ett tillfälle när hela församligen skulle ställa sig upp så fastnade Anki i bänken med sin klänning. Det var också sjukt kul, jag ar sämst humor.

Efteråt blåste vi bubblor på det nygifta paret. Nu började vi märka att Mias vänner, som hon sa var så nyfikna på oss, verkade lite rädda. Vi ställde oss vid ena sidan av ingången och ingen vågade riktigt ställa sig brevid oss. Det var bara 2 personer som vågade komma fram och hälsa på oss. Tråkigt. Men men, sen blev det lite fotografering och så iväg till festlokalen. Där minglade vi lite, eller försökte i alla fall. Vi drack lite bubbel och väntade.. och väntade. Brudparet var iväg på fotografering och där fanns ingen mingelmat heller. Nu började jag också bli hungrig och Kasias mage ekade på hela torget.

Efter vad som kändes som en evighet av väntan kom äntligen det lyckliga paret och sällskapet gick in för att hitta sina platser. Det var trångt i den lilla lokalen och där fanns ingen bordsplaceringskarta heller. Det blev lite smått galet ett tag och för att göra det ännu mer hysterisk hade de tejpat fast ballonger på varje stol. Dessa skulle vi sedan använda vid en skål. Man skulle skåla och sätta gafflen i ballongen så det small. Inte särskillt miljövänligt. Mia har pratat så mycket om sina hjärtan men det var en rätt avskalad utsmyckning. Tycker de kunde tagit pengarna som de la på ballongerna och köpt in lite fina hjärtan i stället.

En tråkig grej var att en del blommor, på bordet och de som hängde bakom brudparet hade vissnat. Och de tråkiga grejerna tog tyvärr inte slut där. Vi var alla väldigt hungriga men tydligen hade de bara två servitörer så när vi fick vår mat hade brudparet nästan redan hunnit upp. Maten var sådär också. Köttet va rätt smaklöst och potatisgratängen var så pepprad att hela munnen fylldes med pepparsmaken. Jag var faktiskt tvungen att svälja ner den med ölen ibland.

Sedan hade vi råkat bli bordsplacerade tillsammans med en tjej som absolut inte ville ville bli filmad. Det var faktiskt jättetråkigt, när hon såg att hon satt vid oss utbrast hon "Neeeej" men jag tror att hon insåg att det inte va så farligt efter ett tag.

Efter maten kom tårtan fram. Den var helt fantastisk snygg. Svart med vita blommor och detaljer. Men inuti var det vanlig prinsess, de hade hippat till den med lite kryddor och lavandel men smaken var ändå ganska traditionell. Hela processen med att få sätta sig ner, få mat, få dricka, ta bort tallrikar och hämta tårta blev väldigt långdragen och där emellan blev vi stunddels rätt utråkade. Vi försökte hålla i gång samtalet och roade oss med varandra men jag tror tyvärr att det syndes ganska väl.

Som ett spex kom det in en tant och skulle vara lite rolig. Det blev en del interna skämt som inte alla fattade och sedan så strippade hon. Det var faktiskt rätt så underhållande men mest för att alla killar blev så fruktansvärt generade. Men Mia skrattade och skämten gick ju hem där så det va ju bra i alla fall. Men ja, det var lite speciellt att ha tant-striptease på en bröllopsfest.

Ja, och partyt som Mia hade lovat oss uteblev tyvärr. När trubaduren kom i gång spelade de inte alls någon dansmusik. Vi dansade lite med brudparet med verkligen ingen av Mias eller Johans vänner kom och dansade. Vi försökte dra upp några och tillslut var det en eller två andra som kom och dansade lite medan de andra satt och pratade med varandra i stället. Även när Johan och Mia tog sin första dans så satt folk bara kvar vid borden och pratade. Då tyckte jag faktiskt lite synd om Mia.

Men tyvärr är inte vännernas brist på socialkompetens något som vi betygsätter. Förstår mig rätt, en del var huuur trevliga och goa som helst när de väl vågade prata med en. Men när till och med Bruden inte kunde få upp dem på dansgolvet utan de vill hellre prata med varandra så kändes det inte helt okej. Sen att trubaduren var astråkig, det va ju inte Mias fel.

Jag och Anki hade hela dagen pratat om att efter vi lagt våra poäng, som görst på hotellet. Så skulle vi åka tillbaka till festen och röja med Mia. Men det var vi tyvärr inte lika sugna på efteråt.

Vi hade alldeles för höga förhoppningar.

Vi tog en öl i lobbyn och pratade lite medan vi lade poängen. När det var min tur frågade Producenten om vi skulle gå tillbaka. Jag sa att vi hade tänkt göra det men det verkar ju inte vara så mycket fest. "Nej" sa hon, "den är nog slut nu".

Jag kände mig lite nere efter att jag lagt poäng, önskar att jag kunde ha gett mer. Men både Anki och Kasia hade lagt mindre poäng än mig, precis som på Ankis bröllop. Är jag kanske för snäll?

Alla detaljer!

Man kan se detaljbilder på min klänning och andra "tillbehör" på tv4as hemsida. Klicka HÄR och kom direkt dit!
Måste bara ge min skräddare Magnus en stor eloge för den underbara överdelen han skapade till mig. Det var även han som sydde om kjolen från en begagnad klänning.

Om det är någon som är intresserad av en bröllopskorsett eller galaklänning så är det bara att maila eller kommentera så ska jag se till att han kontaktar dig!

Så om någon undrar varför Kasia i sin betyglämning säger att min klänning är en kinaklänning så är det något som hon har hittat på själv. Roligt att man måste ljuga för att kunna lämna dåliga betyg.

Ikväll visas söta Mias bröllop och så avslöjas vinnaren! Lovar att blogga mer om Mias bröllop sen!

onsdag 11 maj 2011

Nu är det "värsta" över...

Peeew, sådär. Nu ar det över. Mina vänner som gjorde oss sällskap här i skräcken har gett sig av och jag sitter och smälter lite intryck. Har fått en del sms och meddelanden på olika forumsidor om hur elak Kasia var. Jag var beredd på det, hon är ju min totala motsatts.
Däremot blev jag faktiskt lite irriterad på att hon undrade exakt VAD jag hade planerat i 1.5 år. Om hon bara hade kommit fram och frågat mig i stället för att säga det bakom ryggen(kameran) så skulle jag förklarat för henne vilket jobb det är att planera ett ekologiskt bröllop.
Eller, jag är inte irriterad. Jag är snarare besviken kanske.
Det var egentligen det enda jag hängde upp mig på, det är ju ett spel och det får man ju vara medveten om och den som ger sig in i leken får leken tåla.

Annars bryr jag mig inte, smaken är ju som baken och det visste jag ju såklart innan jag kasta mig in i detta projekt. Det har verkligen varit en kul upplevelse och i morgon är den stora finalen!!

Jag vet vem som vinner! Hehe :)

Första klippet från vårt bröllop!

Asså, charmig bild på mig jag hittade på tv4 då. Vi satt hela jobbet runt datorn och tittade på klippet, så himla roligt att se. Känns verkligen helt overkligt att se klipp från vårt bröllop mer än ett halvår efter.


Daniel är så jävla söt. Det var inte för hans förträffliga minne som jag föll för honom ;)

tisdag 10 maj 2011

Tjockis Sara!

Nu ringde min pappa, bara för att säga att det verkligen syns att jag har gått ner i vikt sen i somras då 4 bröllop spelades in.
Ca 10 kg faktiskt.

Det kanske syns? Denna bilden är på mig och min brorson Max, tagen förra helgen.

Sen skulle han bara säga att jag var fin och att i morgon visas vårt bröllop! Som om jag inte redan visste det, det andra alltså. Att man är fin kan man aldrig höra för ofta!

4 bröllop, Kasias & Nuralis vinterbröllop!

Åh, vad roligt att Kasia säger att det luktar från toaletten. Haha, de är de finaste och fräschaste toaletterna i hela Varberg. En annan var ju tok-kissenödig på hennes bröllop och där fanns inte en enda toa i närheten. Haha. Ja, vi får väl se vad de har att säga mer i morgon. Nervös? Lite kanske. Men Vi vet ju att vi var bäst, om man nu kan vara bäst på bröllop det vill säga.

I alla fall, här kommer ännu ett dagboksinlägg från förra sommaren. Denna gången från dagarna runt Kasias Bröllop. Ni får stå ut med att det är långt, det hände mycket!

6 augusti

Nu är det dags för Kasias bröllop. Det ska bli sååå spännande. De har galabröllop och en gala klänning skulle införskaffas. Men med en budget på 1000:- var det fullkomligt omöjligt så jag tog hjälp av Daniels mamma och sydde om en klänning jag redan hade. Den är lång i alla fall och jag tänker faktiskt inte bry mig om de inte tycker den är tillräckligt fin. Jag förstår faktiskt inte varför man ska ha krav på sina gäster när det kommer till klädsel, jag tycker det är rätt korkat. Ofta så åker de långt, betalar eget boeende o.s.v och sedan ska de köpa nya kläder för flera tusen kronor också? Nej, inte min stil alls. Vi har klädkod Kavaj vilket täcker det allra mesta. De som vill köpa en ny klänning får om de vill men oftast så har ju alla minst en lite finare klänning i alla fall, så länge personen i fråga trivs så är det bra. Att ha ett krav på att klänningen måste vara marklång är bara fånigt.

På hotellet i Hudviksvall möttes jag av Anki, Mia och deras makar. Mia hade beställt bord på en resturang där vi åt och drack gott. Men det blev ändå tidigt i säng för min del, kände mig inte riktigt kry.

Vi åt frukost och sedan gick vi en sväng på stan och shoppade. Eller ja, den stad som finns i Hudiksvall. Sen upp på rummen för att göra oss i ordning. Vi satte oss inne i Mias hotellrum och sminkade oss och umgicks. Sen på med feststrassen. Mia hade på sig en blå aftonklänning som satt som en smäck. Och då menar jag verkligen smäck, att hon ens kunde ha underkläder på sig var helt otroligt, men ska man vara fin får man lida pin. Och oj vad fin hon var! Och Anki hade en lång, grön och mycket sexig klänning på sig. Hon är handsbolls-spelare och har en helt fantastisk figur och jag kan lova att hon drog blickar till sig under hela dagen. Själv hade jag en orange/rosa klänning med massa tyll. Jag hade problem med att hitta en klänning inom tv4:as budget på 1000:- så jag sydde om en begagnad helt enkelt. Producenten älskade den, hon sa att hon gillade att jag kom ner från hotellrummet och såg ut precis som mig själv och inte som mig i någon annans festklänning. Jag förstår vad hon menar för det var precis så jag kände mig när jag provade massa klänningar. Eller, egentligen kände jag mig som en Pinjata. Personer med min form och storlek ska helt enkelt inte ha färglada, långa klänningar.

Sen åkte vi ut till vigselplatsen som var på ett berg med utsikt över havet. Det var faktiskt väldigt vackert och jag förstår varför hon valde den platsen. Väl där gjorde vi en kort ståuppa om vigselplatsen och lite om våra förväntningar.

Sen blev det en lång väntan, inte nog med att vi var där tidigt utan sedan blev brudparet en halvtimme sena. Det var lite utav en konstig stämning ändå. Alla gäster skulle radas upp så att när bruden kom med limousinen så skulle hon gå upp med gästerna uppradade runt henne. Det kändes lite uppgjort och toastmastern var lite väl "gåpåig" och upprepade högt och tydligt, speciellt för oss hur vacker allt var och hur bra allt var. Precis som om vi inte kunde se det själva. Det kändes verkligen som om hon försökte påverka oss men det var så uppenbart att det mest blev fånigt. Speciellt när bruden kom och toastmastern skanderar "Åh vad vacker hon är, visst är hon vacker!!" och där stod vi på rad och kände oss mest som statister på en riktigt fånig film.

Men det var ingen tvekan om att Kasia var lycklig. Hon riktigt strålade och jag la knappt märke till henne klänning först. Hon fördes fram utav sin far och även om jag inte är ett stort "fan" av brudöverlämning så va det faktiskt lite rörande när man såg hur hennes far torkade bort en tår efter att han lämnar över henne till Nurali.

De hade en borgerlig vigsel där vigselförrättaren pratade lite om äktenskap och läste den dikt om kärlek. Det var ingen sång eller något utav någon annan och det saknade jag lite. Hela ceremonin va över på 5 minuter och efter att ha fått vänta på brudparet så kändes man lite snuvad på konfekten.

Efter så drog vi ner till hotellet igen, tydligen så var festen på samma hotell som vi bodde på. När brudparet kom började toastmastern igen skandera hur vackert och fantastiskt allt var, precis som om vi inte såg det själva, hon var faktiskt lite irriterande. Nu lade jag först märke till Kasias klänning och även om den faktiskt inte alls tilltalade mig gav jag den ändå ganska höga poäng eftersom den passade Kasia så himla bra.

Nu blev det en ganska långtråkig väntan på förrätten där toastmastern än en gång poängterade hur vackert och fantastiskt allt var. Och ja, det var det. När man först kom in i festlokalen möttes man utav ett stort vitt träd som var pyntat med kristaller osv. Borden var dekorerade med ett blomsterarrangemang och där var "snö" och "snöflingor" utspridda. Placeringskorten var dock aningen menlösa, ett vikt papper med tre små "diamanter" på. En liten favor-påse som var fyllda med minttabletter låg där också.

När förrätten väl kom var den kall. Det kändes lite underligt att en förrätt på fisk och potatis skulle serveras kall. Huvudrätten var desto godare, det serverades en hjortfilé med rödvinssås, massa ungsbakade grönsaker, något skum potatisgrej och blomkålspuré. Den var faktiskt väldigt gott och höjde mitt slutbetyg på maten. Tyvärr sänktes betyget av både efterrätten och tårtan. Efterätten var alldeles för söt, någon kräm i ett knäckigt skal och frukt. Krämen och frukten gick väll an men skalet fick verkligen tandtrollen att leva loppan. Tårtan som var 120 cm meter hög hade vi verkligen sett fram emot men vi blev alla lite besvikna när vi insåg att de fick till höjden med en tårtställning. Det var alltså stora mellanrum mellan tårtorna och det var inte riktigt den bilden som Kasia hade målat upp för oss. Men den var fin även om dekoreringen inte tilltalade mig personligen. Vi fick varsin bit och slog oss ner vid boret, vi var bordsplacerade med toastmastern och hon började som vanligt skandera högt och brett om hur fantastisk god tårtan var. Ingen av oss gillade den dock, den såg rätt osmaklig ut med gult och brunt mousse. Dessutom kändes det som om det var små plastbitar (!?!) i den. Smakerna gick inte direkt ihop heller, den kändes lite väl skum. Toastmastern som skanderade så högt hur god tårtan var, hade även hon lämnat mer än halva tårtan kvar.

Det bjöds i alla fall på en massa underhållning och grejer. Man förstod ju att Kasia hade stenkoll på verkligen allt! Men efter ett tag började det bli väldigt varmt i festlokalen. Jag kunde knappt andas i emellanåt och hällde i mig vatten för att ens stå ut. Men det resulterade bara i att jag var tvungen att springa på toa hela tiden. Varje gång Mia skulle på toa fick jag och Anki följa med också för hon behövde hjälp ur och i klänningen. Hon är så himla rolig!

Producenten upptäckte att vårt humör började dala och hon frågade varför vi inte var med och dansade. Men vi var helt slut efter dagen och av värmen. Jag kände mig inte helt kry innan heller och efter en ståuppa kom ena assistenten fram och frågade hur jag mådde. Då började jag nästan gråta, ville verkligen inte att de skulle tro att vi medvetet gaddade ihop oss mot Kasia eller nåt, för det var lite så det lät på producenten. Det var bara så himla mycket och jag hade varit vaken sen klockan 4.00 på morgonen.

Jag fick i alla fall tillåtelse att gå och lägga mig en stund innan vi skulle sätta poäng, så jag sade adjö till brudparet och tackade för en fin fest. Stämningen var otroligt hög på festen när jag gick och det märktes att folk hade kul!

Klockan ett så samlades vi i lobbyn igen för att lägga våra betyg. Det var skönt att få vila lite och det gick ganska så snabbt att lägga betygen. Satt och pratade lite med Anki och Mia men tillslut så satt jag och sov. Dessutom började det drälla runt massa fulla snubbar som stötte ohämmat på oss. Så då var det dags att sova.

Denna natten sov jag mycket bättre men kände mig nästan bakfull på morgonen ändå. troligen pga av att det var så varmt i festlokalen kvällen innan. Jag gick upp och mötte upp Mia och hennes make på frukost. Anki och hennes man hade redan begett sig.

Frukosten slank ner och sedan va det iväg mot tågstationen och resa hem igen. Nu är det exakt tre veckor kvar till vårt bröllop!

Här kommer ännu ett dagboksinlägg från förrsa sommaren. Denna gången från dagarna runt Kasias Bröllop.


6 augusti

Nu är det dags för Kasias bröllop. Det ska bli sååå spännande. De har galabröllop och en gala klänning skulle införskaffas. Men med en budget på 1000:- var det fullkomligt omöjligt så jag tog hjälp av Daniels mamma och sydde om en klänning jag redan hade. Den är lång i alla fall och jag tänker faktiskt inte bry mig om de inte tycker den är tillräckligt fin. Jag förstår faktiskt inte varför man ska ha krav på sina gäster när det kommer till klädsel, jag tycker det är rätt korkat. Ofta så åker de långt, betalar eget boeende o.s.v och sedan ska de köpa nya kläder för flera tusen kronor också? Nej, inte min stil alls. Vi har klädkod Kavaj vilket täcker det allra mesta. De som vill köpa en ny klänning får om de vill men oftast så har ju alla minst en lite finare klänning i alla fall, så länge personen i fråga trivs så är det bra. Att ha ett krav på att klänningen måste vara marklång är bara fånigt.

På hotellet i Hudviksvall möttes jag av Anki, Mia och deras makar. Mia hade beställt bord på en resturang där vi åt och drack gott. Men det blev ändå tidigt i säng för min del, kände mig inte riktigt kry.

Vi åt frukost och sedan gick vi en sväng på stan och shoppade. Eller ja, den stad som finns i Hudiksvall. Sen upp på rummen för att göra oss i ordning. Vi satte oss inne i Mias hotellrum och sminkade oss och umgicks. Sen på med feststrassen. Mia hade på sig en blå aftonklänning som satt som en smäck. Och då menar jag verkligen smäck, att hon ens kunde ha underkläder på sig va helt otroligt, men ska man vara fin får man lida pin. Och oj va fin hon va! Och Anki hade en lång, grön och mycket sexig klänning på sig. Hon är handsbolls-spelare och har en helt fantastisk figur och jag kan lova att hon drog blickar till sig under hela dagen. Själv hade jag en orange/rosa klänning med massa tyll. Jag hade problem med att hitta en klänning inom tv4as budget på 1000:- så jag sydde om en begagnad helt enkelt. Producenten älskade den, hon sa att hon gillade att jag kom ner från hotellrummet och såg ut precis som mig själv och inte som mig i någon annans festklänning. Jag förstår vad hon menar för det var precis så jag kände mig när jag provade massa klänningar. Eller, egentligen kände jag mig som en Pinjata. Personer med min form och storlek ska helt enkelt inte ha färglada, långa klänningar.

Sen åkte vi ut till vigselplatsen som var på ett berg med utsikt över havet. Det var faktiskt väldigt vackert och jag förstår varför hon valde den platsen. Väl där gjorde vi en kort ståuppa om vigselplatsen och lite om våra förväntningar.

Sen blev det en lång väntan, inte nog med att vi va där tidigt utan sedan blev brudparet en halvtimme sena. Det var lite utav en konstig stämning ändå. Alla gäster skulle radas upp så att när bruden kom med limousinen så skulle hon gå upp med gästerna upradade runt henne. Det kändes lite uppgjort och toastmastern var lite väl gå påig och upprepade högt och tydligt, speciellt för oss hur vacker allt var och hur bra allt var. Precis som om vi inte kunde se det själva. Det kändes verkligen som om hon försökte påverka oss men det va så uppenbart att det mest blev fånigt. Speciellt när bruden kom och toastmastern skanderar "Åh vad vacker är hon, visst är hon vacker" och där stod vi på rad och kände oss mest som statister på en riktigt fånig film.

Men det var ingen tvekan om att Kasia var lycklig. Hon riktigt strålade och jag la knappt märke till henne klänning först. Hon fördes fram utav sin far och även om jag inte är ett stort fan av brudöverlämning så va det faktiskt lite rörande när man såg hur hennes far torkade bort en tår efter att han lämnar över henne till Norali.

De hade en borgerlig vigsel där vigselförrättaren pratade lite om äktenskap och läste den dikt om kärlek. Det var ingen sång eller något utav någon annan och det saknade jag lite. Hela ceremonin va över på 5 minuter och efter att ha fått vänta på brudparet så kändes man lite snuvad på konfekten.er

Efter så drog vi ner till hotellet igen, tydligen så var festen på samma hotell som vi bodde på. När brudparet kom började toastmastern igen skandera hur vackert och fantastiskt allt var, precis som om vi inte såg det själva, hon var faktiskt lite irriterande. Nu lade jag först märke till Kasias klänning och även om den faktiskt inte alls tilltalade mig gav jag den ändå ganska höga poäng eftersom den passade Kasia så himla bra.

Nu blev det en ganska långtråkig väntan på förrätten där toastmastern än en gång poängterade hur vackert och fantastiskt allt var. Och ja, det va det. När man först kom in i festlokalen möttes man utav ett stort vitt träd som va pyntat med kristaller osv. Borden var dekorerade med ett blomsterarrangemang och där var "snö" och "snöflingor" utspridda. Placeringskorten var dock aningen menlösa, ett vikt papper med tre små "diamanter" på. En liten favor-påse som var fyllda med minttabletter också.

När förrätten väl kom var den kall. Det kändes lite underligt att en förrätt på fisk och potatis skulle serveras kall. Huvudrätten var desto godare, det serverades en hjortfilé med rödvinssås, massa ungsbakade grönsaker, något skum potatisgrej och blomkålspuré. Den var faktistk väldigt tilltalande och höjde mitt slutbetyg på maten. Tyvärr sänktes betyget av både efterrätten och tårtan. Efterätten var alldeles för söt, någon kräm i ett knäckigt skal och frukt. Krämen och frukten gick an men skalet fick verkligen tandtrollen att leva loppan. Tårtan som var 120 cm meter hög hade vi verkligen sett fram emot men vi blev alla lite besvikna när vi insåg att de fick till höjden med en tårtställning. Det var alltså stora mellanrum mellen tårtorna och det var inte riktigt den bilden som Kasia hade målat upp för oss. Men den var fin även om dekoreringen inte tilltalade mig personligen. Vi fick varsin bit och slog oss ner vid boret, vi var bordsplacerade med toastmastern och hon började som vanligt skandera högt och brett om hur fantastisk god tårtan var. Ingen av oss gillade den dock, den såg rätt osmaklig ut med gult och brunt mousse. Dessutom kändes det som om det var små plastbitar (!?!) i den. Smakerna gick inte direkt ihop heller, den kändes lite väl skum. Toastmastern som skanderade så högt hur god tårtan var, hade även hon lämnat mer än halva tårtan kvar.

Det bjöds i alla fall på en massa underhållning och grejer. Man förstod ju att Kasia hade stenkoll på verkligen allt! Men efter ett tag började det bli väldigt varmt i festlokalen. Jag kunde knappt andas i emellanåt och hällde i mig vatten för att ens stå ut. Men det resulterade bara i att jag var tvungen att springa på toa hela tiden. Varje gång Mia skulle på toa fick jag och Anki följa med också för hon behövde hjälp ur och i klänningen. Hon är så himla rolig!

Producenten upptäckte att vårt humör började dala och hon frågade varför vi inte var med och dansade. Men vi var helt slut efter dagen och av värmen. Jag kände mig inte helt kry innan heller och efter en ståuppa kom ena assistenten fram och frågade hur jag mådde. Då började jag gråta, ville verkligen inte att de skulle tro att vi medvetet gaddade ihop oss mot Kasia eller nåt, för det var lite så det lät på producenten. Det var bara så himla mycket och jag hade varit vaken sen klockan 4.00 på morgonen.

Jag fick i alla fall tillåtelse att gå och lägga mig en stund innan vi skulle sätta poäng, så jag sade adjö till brudparet och tackade för en fin fest. Stämningen var otroligt hög på festen när jag gick och det märktes att folk hade kul!

Klockan ett så samlades vi i lobbyn igen för att lägga våra betyg. Det var skönt att få vila lite och det gick ganska så snabbt att lägga betygen. Satt och pratade lite med Anki och Mia men tillslut så satt jag och sov. Dessutom bröjade det drälla runt massa fulla snubbar som stötte ohämmat på oss. Så då var det dags att sova.

Denna natten sov jag mycket bättre men kände mig nästan bakfull på morgonen ändå. troligen pga av att det va så varmt i festlokalen kvällen innan. Jag gick upp och mötte upp Mia och hennes make på frukost. Anki och hennes man hade redan begett sig.

Frukosten slank ner och sedan va det iväg mot tågstationen och resa hem igen. Nu är det exakt tre veckor kvar till vårt bröllop!

Jag gästbloggar!

Hos Katarina på EcoBride kan man läsa lite om oss. Jag gästbloggade ju där förra sommaren om planeringen inför vårt eko-bröllop. Katarina hjälpe oss med massor inför vår stora dag och det var skönt att ha ett bollplank som verkligen kan sin sak.

Katarina bjuder på den här tjusiga bilden på oss:

Den som är lite uppmärksam kan se att jag har på mig samma klänning som jag hade på mig på Ankis bröllop. Nu är det ju faktiskt väder för den att komma fram igen! Sol, woho!

I alla fall, jag kommer att gästblogga en gång till nu på Ecobride i dagarna. Missa inte det!
Ikväll är det alltså dags för Kasias bröllop att visas på tv. Under denna inspelningen var jag jättesjuk, hoppas de inte syns alldeles för mycket. Fick mitt under middagen gå och lägga mig en timme innan det var dags att dela ut poäng.

måndag 9 maj 2011

Fyra bröllop Dagbok

Sådär, då var första avsnittet avklarat. Jösses, alla minnena bara rusar tillbaka verkligen. Så himla roligt att se, skrattar ihjäl mig på riktigt.

Ja, jag lovade ju att bjuda med mig av min dagbok från när inspelningen av "Fyra bröllop" var. Och här är de, rakt upp och ner. Dagarna kring Ankis och Kjells bröllop:


Fredagen den 28 maj 2010

Idag är det exakt 3 månader tills vi gifter oss! Åh så spännande!

Idag är också dagen för den första inspelningen med Tv 4. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! Vilka tjejproblem va! Jag har genomsökt varenda butik i hela stan och bara hittat en klänning som föll mig i smaken. En enkel klänning i rosa, v-ringad med lite tyll under. Hur fin som helst men fanns bara i en storlek för liten och en förstor. Kanske att de kunde få in den innan fredagen. I går va jag där och de hade fått in den! Lyckan va total, blev så glad så jag köpte ett orange/rosa armband också.

Upp med tuppen på fredagen. Klockan 6 ringde klockan, jag är så nervös att jag knappt hade sovit något på hela natten.

Min väska hade jag packat i går och det jag skulle ha på mig låg redan framme. Jag var för nervös för att äta. Stod och gjorde i ordning mitt hår i en halv evighet och höll på att missa bussen trotts att jag hade massor med tid egentligen.

Framme i Vänersborg väntade jag en stund innan en bil svängde in. I bilen satt redan 2 av de andra brudarna. Kasia och Mia. Vi hälsade på varandra och lärde känna varandra litegrann på väg ut till herrgården där vi skulle spela in "första mötet". Där träffade vi Anki som alltså va den som skulle gifta sig på lördagen.

Första intrycket av tjejerna var att de verkade mysiga allihopa. Kasia kanske var lite mer reserverad än de andra två men det går väl över, antar att de är lika nervös som jag.

Vi började med att filma en ståuppa. Man stod framför kameran och berättade vad man såg fram emot. Sedan filmades vi när vi gick mot mötesplatsen. Där träffades vi "för första gången". Vi skålade med lite champagne och berättade om våra bröllop. Efter det filmade vi ännu en ståuppa. Vi skulle berätta lite om vad vi tyckte om de andra brudarna fast de frågade mest om vad jag trodde Mias chanser att vinna var. Antar att det är för att hon har ett bröllop med betydligt mindre budget. Men hur fan ska man kunna veta det nu? Jag har ju inte varit på hennes bröllop än..

Mia kommer ha ett ganska enkelt och litet bröllop. Inga teman eller liknande. Daniels och mitt tema är ju miljö/eko, Ankis tema är 20 tal och Kasia kommer ha ett vintertema mitt i sommaren.

Det kändes i alla fall som om de ville att jag skulle svara att Mias bröllop inte skulle ha en chans men jag svarade något med att hennes bröllop vinner på att vara litet och familjärt. Men sen vet vi ju inte hur de klipper ihop det. Man har ju ingen aning om vad som kommer med eller inte.

Sen åt vi middag på herrgården, vi och hela filmteamet. Det är en avslappnad stämning, både mellan oss brudar och med hela filmteamet. Underbara människor!

Efteråt gick jag och Mia gick senare en sväng på "Stan", vi letade efter en liten present till Anki och Kjell som var helgens brudpar. Det fick bli lite ekologiskt godis och en flaska ekologiskt vin som Anki tidigare på dagen berättat att hon gillade. Kasia hade sin blivande make med sig så hon stannade på hotellet med honom men de gjorde oss sällskap senare när vi åt middag.

Det vara en lång dag, somnade som en stock.


Lördagen den 29 maj

Ankis och Kjells Bröllop.

Uppe med tuppen igen. Mötte upp Mia och gick ner till frukosten. Kasia och hennes blivande gjorde oss sällskap.

Sen va det dags att göra oss i ordning för ett bröllop i 20 tals anda! Eftersom vi inte fått veta temat i förväg så hade de köpt en massa pärlhalsband och hårblommor till oss. Jag blev faktiskt väldigt nöjd med min outfit. Min rosa finklänning, en hel bunt med pärlor och blommor i håret. Mina rosa pumps åkte också på!

Det var roligt att göra sig i ordning tillsammans med de andra tjejerna. Vi ska ju ändå åka på varandras bröllop så det kan vara lite trevligt att lära känna varandra. Jag gifter mig sist av oss fyra så det är ju en fördel, jag hinner lära känna de andra först. Kanske en nackdel rent tävlingsmässigt men just nu känns själva tävlingsmomentet långt bort, nu har vi bara roligt!

Vid kyrkan fick vi först spela in hur vi gick in i kyrkan flera gånger, naturligt som bara den. Av någon anledning känns det lite stelt ibland när vi spelar in. Egentligen borde de bara filma oss när vi är som vanligt men antar att det inte skulle bli lika bra.

Efter ceremonin var det lite ståuppor igen, om vad vi tyckte. Jag gillade det. En operasångare på bröllop, hur kul som helst. Anki var superfin i sin klänning fast jag trodde den skulle vara mer 20-tal, hon var ju så pepp på sitt tema!

Anki och Kjell ordnat så vi fick åka limousin till festlokalen! Lite fjäsk för oss kanske? Såklart, inga andra av deras gäster fick åka limousin. Men det var roligt, hade kanske kunnat njuta lite mer av ögonblicket om man inte hade en filmkamera i ansiktet.

På plats var det till en början lite svårt att mingla. Man märkte att folk höll sig lite undan men vi provade välkomstdrinken och tilltugget i form av små pizzabullar och chokladdoppade jordgubbar. Att ha bröllopsmingel på en fuktig gräsmatta var dock inte bäst bästa och jag hade snabbt sönder mina klackskor i den mjuka jorden. Bytte skor till ett par i tyg, tur att jag hade med mig!

Sedan fick vi vara först som gick in då de ville filma vår reaktion när vi såg festlokalen. Och WOW! Den va helt fantastisk! Jag gillade huset mitt i skogen lite för att det påminde om en bygdegård, mysigt och lantligt. När vi spelade in så sa jag något om att jag gillade det för det påminde mig om min uppväxt mellan 2 kossor och en traktor. Det repliken gillade det så den fick jag säga omtagning efter omtagning.

I alla fall, lokalen hade de inrett med massor av tyg, stora rosetter på stolarna och stolsöverdrag. På de runda borden stod höga kandelabrar och massor med glasvaser med vackra blommor. Rosor och liljekonvaljer mm. På alla tallrikar låg en glasassiett med en liten Favor. I låg en hjärtformad badboll och en liten kärlekshälsning. Servettringarna var stora diamantringar, hur sött som helst. Inredningen gick lite i vitt, silver guld och rosa.

Sen va det tal och små lekar som avlöpte varandra. Efter ett tag började folket som vi var bordsplacerade med att också vänja sig vid kamerorna och de släppte loss lite. Satt och pratade om allt mellan himmel och jord och tillslut tog väl nyfiken över så jag tror jag nästan pratade med alla på festen!

Maten bestod av en buffé som va väldig god, men brödet va lite torrt och jag hade väl tyckt att det kunde vara lite mer variation. Men bröllopstårtan var supergod. Den var syrlig och söt med citron och hallonmousse och chokladsockerkaka mellan.

Efteråt va det dans och ännu mer mingel. Lite show från brudparet blev det med bröllopsvalsen också! :) Jättekul!

Sen lagom när vi hade som roligast så tyckte tv.teamet att vi var klara och att det var dags att åka till hotellet för att lämna poäng. På vägen hem hinner champagnen och tröttheten slå till ordentligt. Det var jättesvårt att sätta poäng och när allt slogs samman kändes det som om jag satt så långa poäng men tv-teamet sade att jag hade gett höga. Jag kanske är lite dumsnäll eller så är alla andra inte lika givmilda med poängen som jag.Men det gör inget att Anki får höga poäng av mig för om inte vi vinner så hoppas jag verkligen att Anki och Kjell vinner! Fast å andra sidan har ju inga andra bröllop varit än.

Upp med tuppen på söndagen igen. Nu va det dags att åka hem. Någon drink kvällen innan, dagen efter kändes det som om jag hade druckigt en sjuttis helt själv. Varför är jag så bakis? Det visade sig senare på dagen att jag var sjuk, men det går över! Förhoppningsvist innan fredag för då är det dags för Kasias bröllop!

Anki & Kjells bröllop ikväll!

Ikväll är det alltså tv-debut premiär för mig! Vet inte om jag är nervös eller panikslagen längre. Anki kom med förslaget att vi skulle dra till Paris den här veckan i stället, just nu känns det väldigt lockande.

Det är alltså Anki som gifter sig i kväll. Eller ja, det var ju förra året som hon gifte sig men det är henne vi får följa i kvällen program. Tror ni fattade det men jag är lite nervös så orden bara faller ur mig.


Anki är förövrigt en av de mest underbara människor som jag har träffat i hela mitt liv. Hon är så jävla rolig att umgås med och kan verkligen bjuda på sig själv. Hoppas verkligen det kommer fram i kvällen program!

Så klockan 19.25 så bänkar vi oss framför tv4!

söndag 8 maj 2011

Söndagsbloggeriet

Imorgon är det premiär för vår vecka i "Fyra bröllop" på tv 4. Är jag nervös? Svar ja!

Jag är hela tiden orolig för olika saker, för tillfället är jag orolig för att jag ska tycka att jag ser tjock ut. Astöntigt jag vet. Jag ÄR ju tjock, klart jag kommer se tjock ut!
Annat jag har varit orolig för är att de ska klippa in när jag gör massa knäppa saker eller när jag blev lite väl överförfriskad på ett av bröllopen. Vilket lär ni nog se.
Sen är jag lite orolig över ett klänningsval jag gjorde som gäst på ett av bröllopen också, den klänningen hänger längst in i garderoben och ger mig lite småångest fastän jag egentligen tycker att den är fin! Åååh, oroar mig för allt verkligen.

Nä, jag har inget att blogga om idag. Spenderade mer eller mindre hela lördagen på akuten, roligare än så har jag inte haft i helgen.
Fast nu ljuger jag, i fredags var jag på rolig fest hemma hos min syster och på lördagsförmiddagen umgicks jag med min fina vän Linda.

Så egentligen jämnade nog allt det roliga ut allt det tråkiga till en helt okej helg faktiskt.

fredag 6 maj 2011

Klänningar, Klänningar, klänningar!

När jag blir smal och snygg (bara skoja, snygg är jag ju redan) ska jag köpa ungefär alla klänningar som finns på www.modcloth.com. Jag skulle kanske kunna klämma mig in några av deras godingar men eftersom jag håller på med viktminskning (-8 kg på 1 månad, heja mig!) så känns det ju lite onödigt att köpa massa snygga klänningar nu, har ju redan en halv garderob med kläder som är för stora.

Här är mina favoritklänningar och om jag hade hittat den här sidan innan vi gifte oss kan jag garantera att mina tärnor hade fått stå ut med att bära den bege/rosa kreationen. Så söt att man nästan dör lite, varför hittar man aldrig så fina klänningar i Sverige för? Eller jag kanske shoppar på fel ställen?

Här är en outfit som jag absolut inte skulle skämmas att gifta mig i, om jag nu inte redan var gift. Jag verkligen älskar skorna så mycket och klänningen.. gosh.. Jag finner faktiskt inga ord för hur vacker den är. Finns i rosa med! Vill ha vill ha vill ha!
Som sagt: www.modcloth.com - go there!

Vackra vintage porters!

Ruffledblog hittade jag dessa helt underbara vintage posters. Funderar faktiskt på att beställa en även om vi redan har gift oss. De är totalt jävla underbara och hade passat så himla snyggt i vårt vardagsrum!

De skulle också bli väldigt vackra inbjudningar eller "save the date"-kort.



torsdag 5 maj 2011

Herr & fru

Satt och kollade på "Herr & fru" på tv4, de frågade vilken färg hennes brudbukett hade. Jag frågade Daniel vilken färg min hade och han hade redan glömt. Bra där, vi hade lätt förlorat om vi var med i "herr & fru".

Fyra Bröllop nervös...


Nu börjar jag bli sjukt nervös. Finalen av vecka 2 i Fyra Bröllop, det innebär att vinjetten för "vår" vecka kommer i gång nu. Jag sitter och väntar med spänning på "och nästa vecka...."

Urk, jag skulle behöva ett glas vin.

Vilka tror ni vinner? Jag hejar på Petra, gillade hennes enkla och mysiga bröllop. Fast hade jag varit med i deras grupp hade jag säkert röstat på medeltidsbröllopet. Vi hade ju också en del medeltidsinslag i vårt bröllop, fast det tänker jag ju inte berätta om nu. Ni får kolla nästa vecka.

Uppdatering:
Hmmm, ingen "nästa vecka.." nu får man sitta och vänta på reklamen! Åååh...

onsdag 4 maj 2011

Om jag var en bröllopstårta 2

Jag har ångrat mig, om jag vore en bröllopstårta skulle jag vara denna:


Om du känner dig manad att göra en sån här tårta så finns en beskrivning HÄR

måndag 2 maj 2011

En hårprydnad och hallpyssel

God morgon! Den 3dje maj idag då och ute snöar det! Inte helt okej faktiskt. Antar att det inte kommer ligga kvar för det ska enligt vädret bli över 10 grader under dagen men jag fick ändå gräva fram en tjocktröja.

När jag gifte mig var en av de stora frågorna hur jag skulle ha håret. Eller snarare vad jag skulle ha i håret. Tillslut valde jag en liten blomma gjord av papper och en liten fjäder. I början tänkte jag göra något sånt här:

Men jag hittade aldrig några bra fjädrar för detta projekt. Men igår hittade jag lite fjädrar som var helt perfekta så jag fick för mig att jag skulle ge mig på att göra en hårprydnad.
Vet inte riktigt vad jag ska göra med den, sälja den? Lotta ut den? Någon som ens skulle vara intresserad?
Fin blev den i alla fall, stenen är en gammal ring som jag råkat haft sönder. Nu fick den lite nytt liv och den tillför något helt unik till hårprydnaden!

Detta är ingen hårprydnad, det är en bit av vårt golv i hallen. Det är snett och vint men jag är ändå hur nöjd dom helst med resultatet med tanke på hur det såg ut i går när vi la det. Bitar lossnade, betong överallt och bitar satt fel. Golvet är snett också, eller snarare väggen kanske? En gammal betongvägg så det går liksom inte göra så mycket åt.
Det ska dit skoställ och grejer så förhoppningsvis så kommer det inte synas att det är lite snett sen.

Nu ska jag dra ut i snön, tjoho!

"spara datumet" vackert!

Ikväll börjar äntligen 4 bröllop på tv4 igen! Ska bli spännande att se veckans bröllop och nästa vecka är det vår tur!! *nervös*

Titta vad jag hittade! Så sött så man dööör. Det är lite synd att det inte är så vanligt med "spara datumet" kort här i Sverige, jag tycker vi borde införa det!

Hittade denna på den HÄR fina bloggen där det finns massor mad tips om saker som man kan pyssla själv till bröllop eller fest.