torsdag 31 mars 2011

Bloggmissbruket fortsätter

Jag måste erkänna att jag är något av en bloggmissbrukare faktiskt. Jag kan sitta och scrolla bort flera timmar på olika bloggar. Den ena bloggen länkar till en annan och bloggarna tar aldrig slut!

Har nyligen upptäckt hur bra det är att följa bloggar så nu trycker jag frenetiskt på "följ"-knappen och min senaste tryckning gick till Fröken Fräken som driver en ursöt pysselblogg och jag älskar pysselbloggar!

I alla fall , när jag satt och läste igenom Hela bloggen. Som jag alltid gör när jag hittar en ny blogg så hittade jag en liten utmaning som handlar om ens eget bloggande. Jag tyckte den var lite rolig så jag hoppade på och drog utmaningen hit!


1. Hur länge har du bloggat?
Oj, lääänge. Jag började långt innan blogg blev ett myntat uttryck med att skriva en "offentlig" dagbok på ett välbesökt community. 2007 startade jag min allra första "riktiga" blogg och har bloggat regelbundet sen dess.

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Som jag skrev innan så är jag en total blogg-nörd. Dagligen följer jag säker 10 olika bloggar och regelbundet följer jag säkert uppemot 50 olika bloggar av olika slag.

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar?
Vet inte riktigt vad som menas med dagboksbloggar. Men om man delar upp det så är det nog 70% pysselbloggar, 20% bröllopsbloggar, 7% vardagsbloggar och 2% kändisbloggar.

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen?
Jag hoppas det i alla fall.

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?
Jag är inte direkt en privat person av mig, jag bloggar både om mitt privatliv och saker som händer runt omkring. Vart gränserna går känner jag är lite från gång till gång faktiskt. Ibland när man mår dåligt är det lite skönt att ventilera sig lite även fast ingen man inte känner bryr sig egentligen.

6. I vilken utsträckning bloggar du för bekräftelse, tror du?
I början när jag började blogg var det väldigt roligt med lite bekräftelse, jag var ju rätt mycket yngre så. Nu tycker jag mest det är roligt att kunna dela med sig lite och bloggar för att Jag tycker det är kul!
Fast ibland så undrar man varför man har i snitt 1000 besökare i månaden och får 2-3 kommentarer bara. Folk kommenterar på tok för dåligt, jag med för den delen. Skärpning på mig!

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att du fått kontakt med dem via bloggen?
Ja, fast bara av en slump. Folk har kommit fram till mig och frågat om inte jag är "lilla bröllopsmonstret". Det är roligt såklart!

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Jag tror snarare att det kan vara farligt att leva för mycket genom sin blogg.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
Ibland kan jag ha dåligt med tid att uppdatera och då får jag lite dåligt samvete. Annars är det bara positivt.

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jag kommer att blogga tills fingrarna trillar av!


Om du känner dig sugen så sprid gärna den här utmaningen vidare! Nu ska jag kasta mig in i bloggträsket och drömma mig bort en stund till!

onsdag 30 mars 2011

Jag hittade min Rubrik!

Och som jag har letat. Jag måste erkänna att jag tycker väldigt mycket om blogger, den är så enkel att förstå att till och med jag kan göra en fin design med enkla medel.
Men någonstans bland allt pillande med designen råkade jag tappa bort min rubrik vilket resulterade i att jag skrev en egen titel direkt i inlägget. Vet inte om man ens tänkt på det men jag har irriterat mig på det som fan.
Nu ska jag bara se om jag lyckas få upp "sido-knapparna" så de kommer direkt under blogtoppen.

Det var allt jag ville. Fy fan vad tråkig jag är idag.

tisdag 29 mars 2011

Kakfat till alla! Men mest till Tova.

Idag har jag gjort ett till kakfat, detta ska jag jag ge till en av mina arbetskamrater. Jag ber om ursäkt för de lite kassa bilderna, det är lite svårt att fota i ett halvdunkelt rum med en halvbra kamera.

Ville få med ett av mina second hand fynd från i helgen. Den här stolta prinsen blev min för endast 40:- och kommer fortsätta leva vidare i vårt vardagsrum. Visst är han ståtlig?

Kakfatet gjorde jag med lite asien-inspirerande porslin, tycker den blev riktigt söt.

måndag 28 mars 2011

Syskonkärlek

Jag måste bara berätta en väldigt rolig sak. Satt precis och kollade på min statistik, snart uppe i 14000 visningar! Tjoho, men det var inte det som var det roliga.

Det roliga är att se vilka vägar folk har hittat in till min blogg och framförallt vad de har sökt efter på google för att sedan hitta till min blogg. Det är ofta det gamla vanliga sökorden inom bröllop och pyssel. En del söker även direkt efter min blogg med sökord som "bröllopsmonstret" o.s.v, det är ju roligt att veta att det finns folk som söker efter min blogg.
Men det roliga var att idag har någon sökt på "Kassleromelett" och hittat sin väg till min lilla blogg. Haha, stackare. Jag bloggade för längesedan om hur jävla äckligt det var med kassleromelett, säkert inte det som de ville med den sökningen.

Nä, bjuder på en lite Kaj & Börje bild med för att piffa upp lite. Om jag och min syster var katter skulle vi också sovit så här!

Kakfatet återuppstår!

Här kommer mitt sista bidrag till "använd det du har-utmaningen" från Beas Barnsligheter. Denna gången tog jag två flugor i en smäll. Eller ja, tre flugor kanske.
För några veckor sedan råkade jag en stressig morgon ha sönder mitt fina kakfat som jag gjorde förra sommaren. Det levde ett fint liv och användes flitigt men en dag var det i tusen bitar. Jag lyckades i alla fall rädda underdelen och med hjälp av mina fina loppisfynd från helgen så blev denna skapelsen till:

Hjärtfatet är en assiet som blev över från bröllopet. Av alla de saker som åkte till återvinning eller second hand efter bröllopet så lyckades jag spara lite små detaljer och det är roligt att kunna använda dessa i nya projekt!

Jag vet att det är lite fusk eftersom jag blandat in nyinköpt porslin. Men eftersom de bara kostade mig 3 ynka kronor och dessutom är återanvänt så får vi se förbi det! :D


Nu ska jag bara baka lite lchf-kakor och bjuda hit några vänner på fika.. sugen?

lördag 26 mars 2011

Second Hand Fynda och måleriet i hallen

Nu är det helg igen och på den här adressen betyder det renoverings dags. Vårt lilla projekt med att renovera hallen har helt flippat ut, nu har vi dragit bort alla lister också. Jag började måla listerna bara för att upptäcka att listerna ut i köket var en helt annan färg än de i hallen så för att det inte ska bli en väldigt konstig rand så måstes de målas också. Det bästa vi har köpt idag är ändå papper som man täcker golvet med. För jag ska tala om för er att jag minsann har sölat.

Jag åkte ner en liten sväng till Varberg också, gick en runda med min mamma på secondhand och fyndade bland annat en oförskämt billig elgrill. En OBH nordica för 200:-, ser inte ens använd ut. Ord. pris är runt 1600:- på nätet.
I alla fall, efter vår lilla runda i Varberg tog jag pappa under armen och åkte och köpte färg för att grunda i hallen. Så det har vi alltså gjort idag. Eller ja, försökt gjort men av någon anledning så härjar vi mest bara.

Längtar tills det är klart nu. Bjuder på en liten smygkik på tapeten.




Den ser lite rörig ut men sen ska det upp en stor spegel med svart ram och en svart byrå mot väggen. De andra väggarna målas i gul/orangea färger som vi efter många om och men lyckades samsas om. Jag ville ha rosa/lila och Daniel ville har grön/blå.
Men jag älskar att tapeten är så härligt retro, den passar mig och Daniel perfekt!

I morgon blir det mer målande och så kanske jag ska visa vad jag mer fyndade på second hand!

fredag 25 mars 2011

Brudens och Brudgummens alldeles egna bestick

Titta vilka fina! Jag dog lite när jag såg dessa, varför.. VARFÖR hittade jag inte dessa INNAN vårt bröllop?

Som vanligt är det en helt fantastisk försäljare på Etsy som gör dessa underbara bestick, finns massor av olika varianter. Ni hittar den HÄR

Är du ute och letar efter en bröllopspresent kan jag rekommendera dessa. Jag hade i alla fall dött lite om någon hade gett oss sånna här. Jag och Daniel är iofs man och fru så man borde kanske kunna köpa dessa till oss ändå? Eller är det knäppt?

onsdag 23 mars 2011

En Onsdag och inget mer.

Onsdagen kom och gick. Inget roligt att rapportera från den här dagen tyvärr, fick ett migränanfall och gick en 1 h tidigare från jobbet. Störtade i säng och sov 5 timmar, vaknade och åt lite. Nu sitter man här på sena kvällen och är hur pigg som helst.

I alla fall, jag har lidit utav migrän i hela mitt "vuxna" liv. Jag har aldrig vetat om att det varit migrän utan trott att jag sovit dåligt, druckit för mycket alkohol eller något annat. Läkare har kommit med massor med teorier men det var inte fören migränattackerna började eskalera och komma med illamående som jag fick medicin mot migrän.
Detta var för något år sedan, då hade jag lättare migrän 5 dagar i veckan och någon gång i månaden fick jag svåra attacker. Efter medicineringen blev det mycket bättre, tyvärr är medicinen väldigt dyr så nu när jag inte har lika mycket attacker föredrar jag ändå att "härda" ut dem.
Men idag blev jag alltså så dålig att jag knappt kunde ta mig hem från jobbet. En spårvagnsresa på 15 minuter blir helt olidligt lång när man har migrän.

Jag hade såklart ingen medicin hemma heller så jag hade inte så mycket val att kasta mig i sängen och försöka slappna av. Det är dock inte det enklaste när varje rörelse får huvudet att kännas att det imploderar och magen vänder sig av illamående.

Sådär, nu har jag klagat nog.

söndag 20 mars 2011

Tillbaka till verkligheten

God kväll mina vänner och alla er jag inte känner. Här sitter jag i en buss, tillbaka till Göteborg från Norge där vi har tillbringat helgen med släkten. Som vanligt har hela helgen flygit iväg och jag önskar verkligen att helgen kunde ha fått fortsätta lite till.
Jag har fått lära mig massor saker i helgen också, tex att fisk inte blir godare bara för att man äter det flera gånger. Så p.g.a av min diet har jag i helgen levt på kokt broccoli och morötter. Lite fisk har jag fått i mig ändå men jag är verkligen inget stort "fan" av fisk.
Annars har det gått hur bra som helst med dieten om man bortser från fisken. Att äta LCHF är inte alltid jättelätt när man inte själv är den som bestämmer vad som skall serveras men jag plockar glatt av det som jag kan äta.
Och när vi var hos Daniels styvfarmor så serverade hon frallor och massa "blötkaka" som de kallar det. Tårta säger vi. I alla fall, jag fick ett eget fat med en salladsbit, rostbiff, sylta, paprika, gurka och en klick majonnäs till det. Till efterätt fick jag lite grädde med hallon.


Vi hade kameran med oss och även om vi träffat massa släktingar och varit på utflykter så var detta den enda bilden vi lyckades ta. Jag fular mig med min styvfars pälsmössa. Jag tyckte den var lite rolig och det har ju varit lite på modet med pälsmössa. Men jag insåg snabbt att det modet inte är något för mig. Mode i sig brukar iofs inte vara det.

I alla fall, på väg hem till Göteborg är vi, saknar kissarna. Vi har ingen mat hemma heller så jag vet inte riktigt hur vi ska göra kvällsmat eller frukost för affären stänger innan vi kommer hem. Jag har skickat iväg ett sms till min mamma för att se om e möjligen är i Göteborg och kan rädda oss så vi kan köpa lite mjölk i alla fall.

Nä, nu är jag åksjuk.

fredag 18 mars 2011

Mot Norge!

Nu sitter jag och maken på bussen mot Oslo. Det blir en helg i Norge för vår del. Daniel har ju lite släkt där som man inte träffar så ofta så det ska bli kul att komma upp äntligen, vi pratar ju om det hela tiden.

Annars så tänkte jag bara visa er mitt senaste projekt. Detta är veckans bidrag till utmaningen "använd det du har" på Beas barnsligheter. Den rosa spetsen kommer från en gammal kl
änning som jag för längesedan klippt sönder för att sy om en annan klänning. Tillsammans med lite vit spets, lite tygblommor och massa pärlor och skit så blir det sånna här fina blommor:

Det är roligt att dyka ner i lådorna och se vad man har. Man har faktiskt mer än man tror och det är ju bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra för kul med lite tyg och gamla överblivna saker från scrapbooking.

Kan bjuda på en liten bild på klänningen som jag sydde om också. Jag och Mia poserar glatt på toaletten. Bilden är från ett bröllop i somras om ni undrar varför vi är så finklädda.

onsdag 16 mars 2011

Ett vykort!

Efter jobbet gick jag och Daniel en sväng på stan för att köpa två födelsedagspresenter. På fredag bär det av till Norge för att hälsa på Daniels släktingar. Ser fram emot att träffa dem jättemycket. I alla fall, både Daniels "farmor" och "faster" har fyllt år så vi köpte några små presenter till dem och jag fick till och med Daniel med mig trotts att han hatar att shoppa. Fast jag tror inte det är för att han ville utan att han inte vågar lämna mig själv på en shoppingtur.

I alla fall, när vi kom hem och hämtade posten hade mina katter fått ett vykort.


Det är från min mammas katt Bastian. Brevbäraren har skrivit ett litet ? vid adressen, tyckte det var lite roligt. Det står ju bara mitt och Daniels namn på brevlådan så han blev väl lite förvirrad.
Bastians "tass-stil" är förövrigt skrämmande lik min mammas handstil.

Ja, nu har ni förresten vår adress. Ifall ni vill skriva brev till oss liksom. Om du har tråkigt kan du skicka något roligt. Det konstigaste jag har fått i ett brev är två stycken knäck. Slå det om du kan!

söndag 13 mars 2011

Renovering 1.0

Här är alltså anledningen till att jag ligger lite efter med pysslandet. Renovering av hallen. Ser ni det fina hålet från garderoben? Vi kom i alla fall fram till att det skulle se dumt ut om vi satte ditt nytt golv efter som detta fått sin naturliga slitage. Man hade ju kunnat byta hela golvet men det har vi inte råg med för tillfället. Man hade ju kunnat slipa upp hela golvet men tanken är ju faktiskt att golvet ska bytas en dag.
Vi funderade länge på det innan jag kom på den perfekta lösningen. Vi kan ju inte ha någon dörrmatta för katterna kissar på den. Vi har försökt med flera olika sorter men så fort det blir lite blött ute och mattan blir lite blöt så ser katterna det som fritt fram att kissa.
Så idag ska vi åka ner till återbruket och köpa lite sten eller något. Vi får se vad vi hittar, först ska vi hämta ett tapetprov.
Vi sätter alltså sten där vi kan ställa skorna, det blir perfekt, precis där man går in. Förr var man tvungen att gå förbi garderoberna genom halva hallen för att komma till skostället.

Jag tror att det kommer bli jättebra. Listerna måste bytas ut också men det är småsaker. Nu när de hysteriskt hemska tapeterna äntligen är nere så kan man fokusera på de små detaljerna!
Nu är allt tråkigt gjort och bara det roliga kvar!

lördag 12 mars 2011

Använd det du har utmaning 1

Varje vecka den här månaden ska jag ju pyssla bort något som jag redan har hemma. Detta är en utmaning som Beas Barnsligheter har. Av många anledningar så har det blivit en del halvfärdiga projekt. Det ligger bl.a en rosett i spets som ag håller på och pillar med. Rosetten är från min brudklänning, den blev aldrig använd eftersom jag tog en annan rosett så den har bara blivit liggande. Jag visar vad jag håller på med sen.
I alla fall så tänkte jag att jag skulle piffa upp hyllan ovanför spisen. Och ja, jag älskar ju banderoller så här blev resultatet.


Så släng inte de små pappersbitarna som blir över när ni pysslar utan gör små banderoller, de piffar upp allt!
Tror bestämt att mitt nästa projekt blir en tröja med en banderoll på, det vore ju awesome!


tisdag 8 mars 2011

Renoveringsbloggen of doom

Jag lovade för ett tag sedan att visa hus sovrummet blev. Bättre sent än aldrig, eller hur? Det är ju inte helt klart än, meningen är att det ska bli en hel vägg full av bilder och tavlor i snygga svarta ramar. Än så länge har vi bara den stora "sweet dreams" tavlan, ett kort på min brudbukett, en cupecake tavla och en tavla med sjöjungfrur som sattes upp efter att bilden togs.


Den röda färgen är mer klar i verkligheten. Överkastet var ett tråkigt vitt överkast som jag färgade i tvättmaskinen.


Tv-bordet är en gammal radio som vi kidnappar från mina föräldrar. I fönstret står en kruka som jag har pimpat med decopage, två stycken 7o-tals kakelplatter som jag hittade på loppis och en drake av rep som jag ärvt.

Men detta nattduksbordet är det jag gillar mest. Även den är "snodd" hemma från min mamma. Jag har målat om den från en tråkig grå färg till en svart lackfärg och bytt ut knoppen. Ett vanlijljus som jag fått av min syster och en liten tavla med två clownbarn som påminner mig om min syster står på bordet. Tänker på henne varje gång jag tänder mitt ljus.

Såhär ser det alltså ut i vårt lilla kärleksnäste :) När hallen är klar ska jag visa den med!

lördag 5 mars 2011

Renoveringsbloggen anfaller!

Idag har jag suttit och pysslat med veckans "använd det du har" utmaning som jag bloggade om härom dagen. Men självklart så hade jag inte batterier i min kamera, typiskt.
Sen började jag måla på en ram i stället och tappade helt intresset för mitt pyssel. Men jag lovar att fortsätta i morgon och att köpa batterier.

Annat jag har pysslat med är att riva hela hallen. Vi ska tapetsera och måla om hela hallen och sen är det i princip bara balkongen kvar. Köket ska vi inte renovera fören nästa år och toaletten är relativt nyrenoverad så vi får se om vi ger oss på det projektet.
I alla fall, hallen. Den var tapetserade med en konstig jävla tapet och när vi tog bort den visade det sig vara en slags vävd tapet som blivit övermålad med färg löjligt många gånger. Under den tapeten satt där en 70 tals tapet och under den satt där en 50 tals tapet. Det betyder att väggarna bara blivit målade på de senaste 30-40 åren.
Under de tjocka lagren hittar vi sladdar som vi inte har någon aning om vart de går och vi hittar hål som blivit spacklade med gips också.
Vi upptäckte också att golvet som är lagt inte är lagt under garderoben vilket betyder att vi förmodligen måste lägga nytt golv också.
Dessutom har den tidigare ägaren även skruvat fast en "sladdskena" i taket vilket nu när vi tar bort garderoben, lämnar fula hål i taket som måste spacklas och sen målas.

Ja, det blev ett jävla projekt och vi som bara är glada amatörer. Snart är vi nog frustrerade amatörer skulle jag gissa på.

Bjuder på en bild på Aina också, för att liva upp blogginlägget lite. Innan roade sig Aina med att jag sin egen svans. Av någon anledning var hon skitförbannad på sin svans.

fredag 4 mars 2011

Inramat

Sådär, nu fick jag äntligen ändrat skyltarna här bredvid, hittade en fin ram på bloggen jag skrev om här under så jag kunde inte låta bli. Visst blev det fint!

Hur man enkelt och gratis gör snygga loggor.

Internet är en härlig plats, oftast. I alla fall som bröllopsplanerare är internet helt ovärderligt! Nu ska jag dela med mig av ett av mina bästa tips, nämligen bloggen graphicsfairy.
Där delar de med sig av tusentals bilder helt gratis. Som man får använda fritt i sina bloggar eller pyssel. Här under har jag slängt ihop ett litet förslag på hur man kan använda en mycket vacker ram som de har delat med sig av.


"save the date" kort är mycket mer vanligt utomlands men börjar även bli ett vanligt inslag här i Sverige med. Är det många som reser långt och måste boka tåg och hotell så är det hur bra som helst och enkelt. Denna skriver man ut på lite hårdare papper, 4 stycken på ett a4. Klipper isär och skickar iväg som den är, blir ett litet fint vykort.
Man kan använda fotopapper om man vill ha en liten glansigare yta men själv skulle jag nog föredra något naturfärgat, ekologiskt papper såklart!


Sen kan man enkelt ta med sig ramen vidare i resten av trycksakerna för dagen och på så sätt få ett enhetligt tema för trycksakerna om man nu gillar sånt.

Det är alltså busenkelt att göra egna loggor och designer helt själv. Men hjälp av olika bloggar på nätet kan man finna guld!

tisdag 1 mars 2011

Bild från failblog

Jag tänker inte ens gå in på hur avundsjuk jag är på detta frieri.. Lite kanske... Lite...
Nu har Beas Barnsligheter satt i gång ännu en "använd det du har- tävling" och denna gången är jag med från början!

Här är reglerna:

1. Vi använder enbart material vi har hemma (sytråd är det dispens på)

2. Vi försöker pyssla undan en sak varje vecka under marsmånad.

3. Vi väljer själva om vi kan tänka oss att lotta ut något/några saker av det vi gjort på vår blogg mot att de tävlande tipsar om det utlottade hantverket på sin blogg. (Valfritt)

4. Vi lägger upp "Använd det du har" loggan på vår blogg så vi lätt ser vilka våra medpysslerskor är.

5. Meddela ditt deltagande till http://beasbarnslikheter.blogspot.com/
Där läggs det ut länkar till varje deltagare så man kan följa sina medpysslerskors projekt för tips, peppning och inspiration!



Jävlar vad här ska pysslas!