tisdag 30 november 2010

Tackkorten!

Sådär, efter ungefär 100 miljoner år har våra tackkort äntligen skickats ut! Som jag skrivit innan kör vi på samma miljömedvetna koncept som vid inbjudningarna och skickar ut ett enkelt vykort med en personlig hälsning till var och en.

Bröllopskartan har jag bloggat om tidigare och här är alltså det färdiga resultatet:
Designen har alltså den grymma illustratören Alexandra fixat och henne hittade jag via hennes blogg, som ni kan läsa HÄR.
Tanken var ju att våra gäster först skulle få en karta när de kom till Varberg på bröllopsdagen men vi va så himla nöjda med resultatet att vi bestämde oss för att göra en helt egen grej av dem och använda dem som tackkort och så blev det ett litet minne från bröllopsdagen.

Sen använder vi samma hemsida och lägger upp alla bröllopsbilder så får alla som vill kolla på dem! Mycket bättre än att skicka med en tråkig bröllopsbild som hamnar i någon byrålåda.

lördag 27 november 2010


Lördag kväll och jag sitter här med ett glas rött, nej det ingår inte i min diet men jag har gått två lyckade veckor med - 5 kg på vågen så första advent helgen kommer jag unna mig lite vin.
För mig har problemet med övervikten aldrig handlat om vad jag äter utan förmodligen snarare hur jag äter. För uppenbarligen är det fel någonstans annars skulle jag inte var överviktig. Problemet för mig är att jag inte förstår varför, jag älskar grönsaker och frukt och det är väldigt sällan vi lagar något onyttigt hemma hos oss. Godis köper vi aldrig nu eftersom jag går på diet och även innan det köpte vi kanske godis 3 gånger om åter eftersom Daniel inte ens gillar godis.
I alla fall, i morgon börjar en ny tig i mitt liv. Ni får gärna följa mig på min resa!
Vi får se vad som händer men det allra senaste som hänt var att jag provade Dukan-Dieten och gick ner 5 kg på två mindre än veckor.

fredag 26 november 2010


Idag har det varit ruskigt kallt ute, så på min dagliga lunchpromenad passade jag på att göra lite ärenden. Det märktes att det är lönehelg för det var sjukt mycket folk på stan, blev lite folkskygg av att bara gå förbi Nordstan.
Jag gick i alla fall i raskt takt för att hinna handla lite julklappar och går förbi en tiggare som sitter ner på den kalla marken. Framför henne står en gammal, ragglig liten tant som rotar runt i sin plastpåse. Hon tar upp en jättefin scarf och ger till tiggaren och säger åt henne att hon ska ta på sig den så att hon inte fryser. Tiggaren förstod säkert ingenting men tanten strålande som en sol för att hon hade gjort dagens goda gärning. Hon fick mig verkligen att le.
Det är så svårt att se dem som tigger, sitta i snön och titta bedjande på en. Men man vet att man inte kan ge dem några pengar för det går till organiserad brottslighet. Jag hoppas verkligen att kvinnan får behålla sin scarfs men förmodligen säljs den på tradera inom några dagar.

måndag 22 november 2010

Kaffeinspirerat monogram

Sitter och pratar med min vän Linda på msn. Linda älskar sin karl Peter, sin dotter Milia och kaffe. Så jag gjorde ett kaffeinspirerad monogram till dem. Inte för att de ska gifta sig (än) utan bara för att jag gillar dem och jag gillar att göra monogram.
Tanken var att på kaffekoppen skriva in datum och stad.

Så nu vet du Linda, ifall ni när ni i framtiden ska gifta er, vill ha ett kaffemonogram. Så finns här ett och väntar på dig! Om det inte är någon annan där ute som vill ha det förstås, då får ni säga till, först till kaffekvarn!
Mina Monogram

Jag fick ett mail från kvinnan som jag gjorde ett monogram till för ett litet tag sedan. De hade ändrat temafärg och frågade om jag kunde göra en med grön i stället. Detta blev resultatet:

Jag tyckte att den gröna va lite svag i färgen så jag tonade ner initialerna och resultatet blev:
Tror jag ska göra ett nytt monogram, har lite roliga idéer faktiskt! Självklart visar jag er resultatet senare, jag har inga hemligheter för er!

fredag 19 november 2010

Magknip och en bröllopsbild!

Jaha, nu sitter man här hemma en fredagskväll. Jag som har längtat till den här helgen men nu blir den inte alls som jag hade tänkt mig. Runt 14.00 tiden fick jag jordens jävla magknip. Jag är så sjukt rädd att få magsjuka och jag hade så ont att jag knappt kunde prata. Jag bara sluddrade lite och försökte andas. Till saken hör att jag lider av svår mensvärk men jag hade sista mensdagen i går så mensvärk tror jag inte att det är, kanske något jag ätit?
Jag mår i alla fall bättre nu, lyckades ta mig hem efter en OLIDLIG spårvagnsresa. Sprang direkt till medicinskåpet och svalde några av mina värktabletter och efter 10 minuter sov jag.
Vaknade några timmar senare och magvärken hade lättat men jag hade fortfarande ont i ryggen. När man har så ont i magen så spänner man hela kroppen och tillslut har man ont överallt.

Så dagens planer blev inställda och i morgon skulle jag på fest hos chefen. Hon är min chef på riktigt men vi är ordentligt tajta på vårt jobb så vi umgås som vänner också. Därför jag älskar mitt jobb och jag älskar mina arbetskamrater så mycket med att jag ville bespara dem magsjukan. Så jag håller mig hemma i morgon också, om i fall att liksom.

Sådär, i kväll blev det inte så mycket om hur duktig jag är utan mer om hur dåligt jag mår. Kul att läsa? Njae, jag bjuder på en bild också så kanske det livar upp lite!

Sådär, nu blev alla bröllopsfantaster där ute glada va? Bilden är tagen av Jana Mäkinen som ni kan trycka er till här på höger sida! TRYCKTRYCKTRYCK!!
Min syster är den som jag retuscherat bilden, gillar den efter som havet ser så dramatiskt ut.

Det var så roligt att stå ute på klipporna i Varberg och bli fotograferad när folk på strandpromenaden jublade och skrek lyckoönskningar åt oss. Snacka om lyckorus som ven genom alla mina ådror just då!
Minus 2 kg och ett ex-sms är dagens.

Dag 5 på Dukan dieten och i morse visade vågen - 2 kg. Jag är nöjd, mycket nöjd. Nu är det bara 28 kg kvar. Haha.
Själva "attackfasen" ska man göra i 7-10 dagar, någonstans läser jag 14 dagar. Det står lite olika här och var och desamma gäller vilka grönsaker som är tillåtna när "attackfasen" är över. Men jag kommer att köra på mitt sunda förnuft helt enkelt.

Jag saknar bröd, något så oerhört. Speciellt nu när vörtbrödet kommit med! Jag tänker förbjuda Daniel att köpa hem vörtbröd, det hade bara varit elakt.


Dagens måltid har alltså varit:

Frukost: Miniyoughurt med 1,5 msk vetekli (en del säger att man ska ha havrekli men efter att ha läst på lite så verkar helt enkelt vetekli bättre, så jag körde på det)
Middag: Nötfärsbiffar med vitlöksås.

Och ikväll blir det kycklingstuvning av något slag. Skepp å hoj vad duktig jag är! Och en annan sak jag har blivit extremt duktig på är att dricka vatten. 1,5 liter redan idag.

Ja, jag ville bara skriva lite om hur duktig jag tycker att jag är och nu har jag gjort det. Sådär, jag kommer säkert skriva lite mer i morgon om hur duktig jag är också, det är jag duktig på. Att vara duktig och att berätta för alla om det.

Fick förresten ett sms av mitt ex (och numera vän) att han hade en vikarie på jobbet som heter Sara Bengtsson, jag svarade att det vore störtkul om han blev tillsammans med henne. Även om jag numera heter Larsson så hette jag ju Bengtsson när vi var tillsammans, för en halv evighet sen.

torsdag 18 november 2010

Dagens Blogginlägg

Idag bjuder jag på en bild, detta var kanske 2 månader sen bara. Då var det fortfarande så varmt ute att man kunde äta glass på Liseberg och åka Flumride så att man blev genomblöt.
Björn, Daniel och Tony äter varsin monsterglass och Johan hugger in på en cigg.

I alla fall, detta var några veckor efter bröllopet. Meningen var att jag och Daniel skulle åka på en smekmånad men Daniel lyckades komma in på en utbildning så vi blev hemma. Vi roade oss med våra vänner på närhåll i stället och då är det rätt bra att man bor i Sveriges näst största stad. Och när Daniel pluggade passade jag på att renovera lite i lägenheten.

Men vi tar igen det, efter nyår åker vi en sväng till London. Sist vi var där var vi på musikal och det vill jag hemskt gärna göra igen. Annars kommer det säkert bli en hel den shopping, till Daniels förtret.

Idag förresten när vi var och handlade skulle han förklara för mig varför han var lite sen.
"Aina låg i sängen så jag kröp ner lite med henne och det va så mysigt. Sen kom Kaj och Börje och gjorde oss sällskap och de slickade varandra och höll på, värsta myspartyt".
Jag skrattade av tanken av att någon skulle höra oss och inte förstå att Aina, Kaj och Börje är katter.

Det var det för idag, inte så mycket om bröllop men snart ska vi skicka ut våra tackkort! Spännande!

Dag 4 på Dukan dieten då. Om du är nyfiken på den kan du läsa mer om den HÄR

onsdag 17 november 2010

Dukan dieten dag 2 och massa spännande saker!

Då var det onsdag, jag är redan trött på den här nya dieten. Jag förstår inte hur man skall kunna variera måltiden när man bara får äta protein och då är jag ändå bara inne på dag nummer 3, bådar inte gott. I går tyckte jag att det skulle bli gott med en kassleromelett, det var det inte. Det var jätteäckligt, smakade kräk. Så jag gjorde nötfärsbiffar med örtkryddsås.

I vilket fall som helst så mår jag mycket bättre så jag kommer fortsätta på denna dieten. Jag har varit lite trött men jag har inte haft migrän en enda gång. Jag brukar alltid få migrän just på måndagar annars. Men ja, nu har jag bara gått 3 dagar på Dukan Dieten så jag ska inte hurra innan det är över.

Kanske ska jag göra om detta till en viktminskningsblogg?
På tal om det fick jag ett mycket spännande telefonsamtal idag. Tyvärr kan jag inte blogga om vem i från eller vad som sas/erbjöds än så jag vet inte riktigt varför jag skriver om det. Men det är spännande! Kom i håg det för fan, SPÄNNANDE!

Sen så råkade jag nysa så hårt att tampongen ploppade ut. Det tyckte jag var roligt.

tisdag 16 november 2010


Jag har funderat mycket på den här bloggen. Jag ville inte sluta blogga om bröllop men inte nog med att vårt bröllop nu är förbi, det är dessutom lågsäsong för bröllop just nu. Det är alltså inte många sekunder om dagen som går åt till bröllopstankar just nu. En halv sekund kanske men det är mest när jag tänker på bloggen.


måndag 15 november 2010

Dukan Dieten Dag 1 och lite om helgen!

Jag kan inte fatta att det är måndag igen, det känns som om det är måndag hela tiden! Livet går sin gilla gång, att vara en gift kvinna är inte så mycket mer spännande än att inte vara gift. Fast häromdagen ringde telefonen och personen på andra sidan frågade om han pratade med Sara Bengtsson, "Ja" svarade jag och tänkte inte på det fören efteråt. Men jag är ju faktiskt inte Sara Bengtsson längre, jag är Sara Larsson. Eller rättare sagt, Sara Serey Larsson.

Så, vad gör man egentligen på en vanlig helg som en gift kvinna då? Jag var på dop nere i Varberg, min brorson som är 2 månader gammal döptes. Så det var klassiskt dop, lite prat om gud, lite vatten och barnaskrik och sedan smörgåstårta i församlingshemmet. Vilken grej egentligen. Jag och Daniel ska inte ens ha barn än men har redan bestämt att vi inte ska döpa våra, om de kommer någon dag.

På lördagskvällen styrdes kosan mot Linda och Peter. Linda som är en av mina närmaste vänner va även toastmadamme på vårt bröllop. Vi har inte direkt hunnits ses sen bröllopet så det blev lite bröllopprat och så kollade vi på deras bilder från bröllopet med. Det va lite spännande att se hur man betedde sig när en vän tog bilderna än när vår bröllopsfotograf tog bilder.

Det var i alla fall en mycket trevlig med god (och nyttig) mat, vin och även en spännande fördrink. Bjuder på två bilder som jag snodde från Lindas facebook. Så egentligen är det Linda som bjuder på dem.

Maken min njuter av sin ananas och mangodrink.

Jag och Linda hänger i köket. Jag har börjat på en helt annan diet nu och det syns faktiskt redan. Mest syns det på vågen kanske, -4 kg förra veckan. Men den dieten jag gick på då fick mig att må illa och jag höll på att svimma flera gånger, så idag börjar jag med Dukan dieten istället. Det innebär 2 veckor med endast protein och fettsnåla mejeriprodukter. Idag har jag ätit Kyckling med kesosås, mycket gott.

tisdag 2 november 2010

Vardagen och en tävling!

Mycket bröllopsrelaterat händer inte i mitt liv just nu. Igår sålde jag alla mina bröllopstidningar till en blivande brud, jag fick 100:- för tidningarna och 100:- för besväret att bära med mig 11 kg tidningar till mitt jobb i stan. 200:-, ett klart klipp för henne med tanke på vad jag har lagt ut för dem. Hehe. Å andra sidan har jag fått en del av vänner och släkt och några har jag fått på olika bröllopsmässor.
Men pengarna spelar mindre roll, jag har absolut ingen nytta för dem utan de tog bara plats hemma hos oss. Dessutom är det alltid roligt att kunna sprida inspirationen vidare, lite som tanken med den här bloggen!

Annars tänkte jag bara berätta om den här grymma tävlingen jag är med i!

Ramlade in på DEN HÄR charmiga bloggen och såg att hon lottade ut två grymma halsband från
Plain Vanilla.




Vinnaren dras redan i morgon så skynda er om ni också vill vara med och tävla. Ifall du inte är med och tävla kan du väl i alla fall hålla tummarna att jag vinner!

Att önska sig detta av Daniel i Julklapp är väl nog mest bara önsketänkande från min sida. Presenter är inte hans största styrka, en jul fick jag en Mus till min labtop, romantiskt värre ;)