tisdag 31 augusti 2010

Bröllopsskorna!

Mikael, min storebror tog denna bilden och sa att jag skulle lägga upp den i bloggen. Och det passar ju bra när jag ändå har bloggat en del om skor så kan jag berätta lite hur vi har tänkt.

Denna bilden är tagen en bit in på festen, Daniels byxor är ojämna och mina skor lite snea men vi är väldigt glada ändå.

Som sagt har jag ju skrivit väldigt mycket om just skorna. Vi hittade aldrig några ekologisk skor som tilltalade oss så istället har vi letat efter ett par skor som vi kunde använda efter bröllopet också. Efter mycket om och men bestämde vi oss för att ha matchande Converse och eftersom färgtemat gick lite i orange så va ju färgen given redan. Dock va det inte speciellt lätt att hitta orange skor så nervöst väntade vi på de enda som vi hittade. 3 dagar innan bröllopet dök de ner i brevlådan och vi kunde äntligen andas ut.
Så i stället för att köpa varsitt par finskor som vi aldrig kommer att använda igen så har vi nu varsitt par snygga Converse som kommer påminna oss om vår bröllopsdag varje gång vi snörar på dem!

Och det bästa av allt är att alla våra gäster älskade våra skor!

måndag 30 augusti 2010

Säg hej till Fru Larsson

Nu sitter jag här i Göteborg igen. Det är dan efter dan efter bröllopsdan, det ni! Jag lyckades alltså få det här bröllopet gjort tillslut och det va helt fantastiskt. Det är kanske dumt att säga att allt gick helt problemfritt men varenda svett och tår va klart värt det i slutändan.

Det började redan dagen innan då vi höll på att sätta i ordning borden. Det visade sig att vi hade räknat totalt fel på borden så dukarna räckte inte till. Det blev att ringa till uthyrningsfirman i ren panik för att fixa fram mer dukar. Så det tog några timmar innan vi kunde duka i ordning ordentligt. Sen så visade det sig att det samma dag skulle var ett bröllop på restaurangen bredvid de lokalerna vi hade hyrt. De började av någon anledning pynta vår port med massa björkris och fula rosor. Dock orkade jag inte bråka med dem men det kändes sådär så vi själva valt bort allt sånt för att de har en tendens att vissna och se tråkigt ut.

Dukarna blev flera timmar sena. Daniel som skulle hämta dem hade ingen aning om att hans vänner hade planerat en liten svensexa för honom. Detta stressade mig något oerhört, jag skulle lura ut honom men när tiden kom fanns där fortfarande ingen Daniel att lura ut. Vi försökt hålla oss sysselsatta med att plocka de saker vi kunde ställa i ordning utan dukarna.
Jag åkte iväg och hämtade blommorna med min pappa och sen ställde vi i ordning dem och massa sånt småpill.
Nu kände jag att jag fick migrän så när Daniel väl hade kommit tillbaka slog den till ordentligt och jag va tvungen att lägga mig ner. Somnade som en sten i bilen bland en massa filtar. Jag har ingen aning om hur länge jag sov men jag vaknade när migränen började släppa lite, ja då hade min underbara familj och mina svärföräldrar hunnit plocka nästan allt och ställt i ordning hela dukningen. Det va så fint att jag nästan började gråta. Daniels styvfar Per hade dykt upp med och efter en mycket lugnande kram ifrån honom kunde jag i lugn och ro fixa det sista med bordsplaceringen.

Med ro i kroppen kunde vi äntligen lämna lokalerna någon timme senare. Tessy fick i uppdrag att göra någon slags bordsplaceringstavla och med hjälp av bara några papper och en penna gjorde hon ett mycket bra jobb faktiskt. Vi hämtade Daniel som hade haft mycket rolig vilket va så skönt. Sen åkte vi hem till min pappa och sov.

Mer om bröllopsdagen bloggar jag om senare i veckan. Fram tills dess kan jag bjuda på en suddig liten bild som en vän till oss tog med sin mobil!

torsdag 26 augusti 2010

Ingen tid för bloggning

3 dagar kvar nu. För er som följer kan jag meddela att jag äntligen fick hem min klänning igår och den är finare än jag någonsin kunde önskat!
Hemma hos mamma är det som vanligt kaos menjag måste ändå lämna Varberg och åka upp till Göteborg. Här i Varberg har de nämligen inget riktig underklädesaffär. Jag blev grymt besviken på utbudet här i stan när vi gick en runda. Va inne i stans enda underklädesaffär, det va fullständigt omöjligt att hitta något där, va helt smockfullt med grejer så jag fick fråga den mindre hjälpsamma kvinnan i kassan.
Det är nämligen så att jag skulle behöva en slags "Magic-bra". Jag har haft en i precis min storlek men ändå sa expediten att jag AAAAALDRRIG kommer hitta en i min storlek. Det sa hon dessutom precis efter att jag sagt "Jag har haft en sån här gel-bh med bara kupor men behöver en ny till min brudklänning. Då tittar hon på min byst och frågar alltså, "Är det du som ska ha en, det blir svårt". Vafan, jag sa ju precis att jag har en hemma i min storlek så Uppenbarligen har jag hittat en innan. Att ditt utbud är så jävla dåligt är väl inte mitt fel.

Ja, så nu ska jag upp till Göteborg och gå till en riktig underklädesaffär där de är trevliga mot sina kunder! Sen ska jag även gå till second hand och köpa en hårprydnad och köpa ekologiskt godis och saft, inte på second hand dock, det vore lite äckligt.

Men först ska vi iväg och köpa mjölkfritt smör och havremjölk. Så jag har verkligen inte tid att blogga!

måndag 23 augusti 2010

6 dagar kvar och så mycket att göra!!

Varför tycker inte moder natur om oss? Vi planerar ju ett miljövänligt bröllop!

Idag har vi letat efter massa saker till bröllopet. Mest skor till mig men det hittade vi inte, dock hittade vi resten av kläderna till våra söta tärnor. Vi har varit nog med att försöka hitta fina, användbara kläder som de kan använda igen efter bröllopet! Sen letade jag efter miljövänliga ljus trotts att Katharina sa igår att det är mer eller mindre omöjligt. Min tanke va att rulla egna vaxljus men insåg rätt snart att vi inte kommer ha tid med det. Så jag stod och läste på varenda innehållsförteckning och kollade efter var någonstans de är tillverkade o.s.v. Så tillslut kände jag mig ändå rätt nöjd men valet av ljusen.

Så här ser det ut hemma hos min mamma just nu. Alla min småsyskon är satta i arbete, ni kan vara lugna, de är alla över 18 år. Dock arbetar de för under minimumlön då jag betalar i glass men de verkar rätt nöjda och glada ändå.

söndag 22 augusti 2010

JA! mer behövs inte sägas idag!

Nu sitter jag hemma hos min mamma nere i Varberg. Hela helgen har gått åt till bröllopsförberedelser och veckan har jag tagit ledigt från jobbet för att fixa med de andra sista detaljerna. Som klänningen som fortfarande inte är klar, eeeeeh.. Ja, nog om det.

Söndagen gick inte helt underligt i bröllopets tecken heller. En fika med bröllopskordinatiorn Katharina stod på agendan. Jag tog min mamma under ena armen och min syster under andra och släpade med mig dem på mötet. Daniel va ju självklart också med men jag visste att både mamma och Emma säker skulle komma på saker som inte vi tänkt på i all planering.
Vi gick i alla fall igenom hela schemat för bröllopsdagen tillsammans med Katharina, åh va skönt det är att prata med någon som verkligen vet va de pratar om. Att Katharina sen även är inriktad på just eko-bröllop är ju bara ett plus och det är skönt att veta att det finns folk man kan ringa till som besitter den kunskapen man själv inte har kanske. Så alla ni dom

Vi fick en för tidigt bröllopspresent av Katharina också. Boken "JA! er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop" som Katharina självklart är författare till! Blev så glad! Har hela sommaren tänkt att jag måste köpa mig ett exemplar och har läst mycket om den på internet. Men jag har jobbat så himla mycket och den lilla fritid jag har haft har gått åt till att pyssla med bröllopssaker. Så det va en perfekt present till den stressade bröllopsplaneraren.
'Nu är ju vårt bröllop mer eller mindre redan planerat men jag tänker nog faktiskt lägga fram den här boken på bröllopet så att folk kan få läsa lite om hur det är att planera ett naturvänligt bröllop. Tror faktiskt en del inte förstår hur mycket energi och tanke som ligger bakom varenda litet beslut vi har tagit.


Ja, så sen satt jag och läste hennes bok i bilen på väg till Vänersborg där vi hade slutprovning av klänningen. Som jag skrev innan så är den inte riktigt klar än men nu är jag lite mindre nervös i alla fall för den kommer att bli underbart fin!

Ps, det finns en länk till höger där ni kommer direkt till Katharinas egna forum om ekologiska bröllop!

fredag 20 augusti 2010

Underkjolen fixad den med.

Idag är det sista dagen på jobbet innan min semester. Det firar jag med att bjuda på Dumletårta. På tal om tårta så fick jag och Daniel provsmaka en bit på vår bröllopstårta. Den kommer att bli mumsig kan jag lova, inga krusiduller. Bara en fantastisk god, helt ekologisk tårta!

Igår va jag för övrigt på Beyond Retro och köpte en underkjol av en mycket trevlig kille som va så snäll och hjälpsam att jag för ett ögonblick funderade på om jag skulle gifta mig med honom i stället. Men sen insåg jag att det bara är 8 dagar kvar tills bröllopet och det skulle bli så jobbigt att ändra namnet på allt så nära inpå. Dessutom har ju Daniels familj redan köpt resa och bokat hotell så det skulle bli lite jobbig stämning.
I alla fall, jag hittade massa accesoarer i precis rätt färg också så jag gick lycklig därifrån 1000:- fattigare.

Någon som kan gissa vilken färg det blev? Tror ni jag tog det säkra före det osäkra och körde på en vit eller tror ni jag vågar mig på något annat?


Bara 8 dagar kvar nu då. Jösses, i går kväll när jag inte bakade dumletårta så sysselsatte jag mig med att plocka fram alla skålar, kakfat och grejer som ska med ner till vaberg nu. Insåg att jag har en hel del kvar att göra.

Något jag inte ens har tänkt på är servettringar. Ska jag pyssla ihop 71 stycken servettringar eller ska jag strunta i det?

torsdag 19 augusti 2010

9 dagar kvar - Nedräkning och en minihippa!

Ja, ni ser rätt, 9 dagar kvar. Det är ju helt sanslöst, jag tyckte att tiden gick fort när det va 9 månader kvar, nu är det 9 dagar, DAGAR! Jag kan inte fatta det.

Idag ska jag gå och köpa underkjolen till min klänning, klänningen blir förhoppningsvist klar på söndag. Börjar bli lite nervös, speciellt efter gårdagens mail då min skräddare skriver att han inte hittat exakt samma färg på tyget som resten av klänningen. Kanske dags att starta paniken?

Äsch, ingen idé att stressa, inte så mycket jag kan göra ändå faktiskt. I värsta fall går jag väl gå ut dagen innan och köpa en helt ny klänning.

I går blev jag i alla fall minihippad av två av mina vänner som inte kunde vara med på möhippan i lördags. Blev väldigt glatt överaskad när jag kom hem och de står i köket och lagar mat. Eller ja, när jag öppnade dörren blev jag först hälsad av en stor hund som jag inte kände igen. Det va Sara som va hundvakt så hon tog med hunden till oss. Kaj, Börje och Aina hade intagit kattklätterställningen och satt och glodde ilsket. Fast senare mot kvällen så vågade de sig till och med ner på golvet och smög omkring.

I alla fall, Daniel hade ringt mig tidigare på dagen och sagt att han skulle på bio med några vänner. Jag undrade för mig själv varför han inte frågade om jag ville följa med men jag insåg ändå rätt snart att jag ändå inte hade orkat gå på bio så sent när jag ska jobba dagen efter. Men nu vet jag ju varför han inte frågade. Han är faktiskt oroväckande bra på att hålla hemligheter tycker jag..

I alla fall, jag, Sara och Sandra satt hela kvällen och snackade skit och åt choklad. Det va en mycket trevlig överraskning och även om jag råkade på ett migränanfall somnade jag med ett leeende!

onsdag 18 augusti 2010

Möhippan kom och nu är det bara 10 dagar kvar!

Kanske är det någon där ute som har märkt att det varit väldigt tyst i min blogg ett tag. Detta beror inte på att jag har fått kalla fötter inför bröllopet utan är något helt orelaterat till bröllop. Jag har helt enkelt inte orkat blogga något.

Nu har det dock lugnat ner sig och dessutom är det bara 10 dagar kvar tills bröllopet! Nu börjar det verkligen kännas i magen. Är inte särskilt nervös egentligen men det börjar kännas mer verkligt.

I lördags blev jag i alla fall överraskad med en möhippa av mina vänner. jag har rätt många vänner som bor en bit i från och dem saknade vi såklart. Men jag blev glatt överraskad av att Therese hade tagit sig hit enda från Skåne. Blev så glad!

Min mamma lyckades med att lura ner mig och Daniel, fast mest mig. Daniel den jäveln visst ju allt och har lyckats hålla masken trotts att jag har frågat honom flera gånger om han har hört något. Mamma och Styvfar kom i alla fall hem till oss och vi tåg spårvagnen ner till stan för att äta lite. Vi åkte till Burger King på Avenyn, när vi va klara och redo för att gå vidare till Liseberg vilket vi hade planerat sedan länge fick min mamma helt plötsligt ont i magen.
Detta va bara skådespelari för vi skulle visst ingenstans för helt plötsligt dyker det upp en skara av mina vänner och sjunger "Va gör vi, nu kör vi" när de slinker in på Burger Kings uteservering.

Så det blev inget liseberg utan efter en liten promenad satte vi oss ner på trappen utanför Storan och skålade i champanje. Jag fick en massa paket med en jättefin "möhippebok" som min syster hade gjort. Och en brudutstyrsel i form av en slöja, hårnålar och ett par småtacky brudhandskar som blev änny mer tacky efter att jag spillt massa olika slags drycker o.s.v på dem. Anledningen till att vi satt på Storans trapp uppdagade sig när där stannade en stor turistbuss. Så roligt! Jag verkligen ÄLSKAR att vara turist, haha. Jag tar varje chans jag får att dra med någon på paddan och trotts att jag åkt turen många gånger tycker jag det är lika kul varje gång. Men turistbussen har jag aldrig åkt så det va verkligen roligt att få åka den med massa goa vänner!Så vi satt och pratade och vinkade på folk som gick på gatorna. Vi smusslade med vinet eftersom man inte fick dricka alkohol på bussen men tydligen struntade i det. Vi såg massvis med andra möhippor när vi for runt också och vi vinkade glatt på varandra.

Efter åkturen satte vi oss i en blöt kungspark. Men vi hade massor filtar och grejer så det gjorde inget. Martina och Maja som jag jobbar ihop mig berättade hur såvrt de hade haft att int försäga sig. Speciellt dagen innan då vi hade festat tillsammans. Men de hade varit duktiga och inte försagt sig en enda gång.

Den skrev vi lite i möhippeboken min syster gjort. Jag ska visa den för er någon annan dag!

Världens underbara Linda, hon som planerade möhippan tillsammans med min syster. Och även hon har lyckats från att försäga sig.

Efter parkhänget åkte vi till Olskroken och köpte Taimat och gick sedan hem till Angelica, min gamla arbetskamrat och även hon som ska göra min makeup på bröllopet!. Där satt vi och tjötade, gjorde lite ansiktsmasker och drack vin. Tiden gick och helt plötsligt va det sena kvällen och alla började bli lite trötta.
Vi tog oss till stan där Daniel mötte upp mig och vi åkte hem tillsammans. När vi kom hem fortsatte överraskningar. När vi hade varit borta hade tjejerna myst till vårt sovrum med serpentiner, rosblad och ballonger. På sängen låg en flaska champanje och en skål med vindruvor. Massor av levande ljus va tända och se va så romantiskt, en perfekt avslutning på dagen.

Jag sov gott den natten ska ni veta.

måndag 16 augusti 2010

12 dagar, bröllopsnerver någon?

Som ni har märkt så har det varit ganska tyst i min blogg. Och nej, jag har inte fått kalla fötter utan det är bara massa saker runtomkring som har hänt och jag har inte direkt känt något sug i blogg-tarmen.

Den allra sista planeringen är i full gång och min klänning är inte klar än heller. Panik någon? Lite kanske men jag överlever än så länge. I går va jag i Vänersborg och pratade med skräddaren och lämnade in brudklänningen som behövs räddas till ett liv efter det den har haft. Han verkar ha massor av bra idéer och förstår vad det är jag är ute efter.
Det känns i alla fall skönt att det händer något på klännings-fronten äntligen så kan jag sluta


onsdag 4 augusti 2010

Jag är verkligen inte bra på att hålla hemligheter. I alla fall inte mina egna, andras hemligheter håller jag för mig själv. Själv har jag inte så många hemligheter och det är ju inte så konstigt heller, jag är sämst på att ha hemligheter och jag har inget pokerfejs heller. När jag ljuger ser jag alltid ut som en fågelholk så det är lika bra att strunta i att ljuga för min del.

I alla fall, nu har jag en hemlighet, undrar hur länge det håller?

I går fick vi förresten vår allra första bröllopspresent. Den va från Herr Stilig och fröken brudtärna. Min syster och pappa har köpt en kattställning till oss och den tog bara massa plats hos dem så de tyckte att det va lika bra att vi fick den nu. Egentligen va det väl mer en present till Börje, Kaj och Aina men det va vi som önskade oss. Och katterna fullkomligt älskar den!

tisdag 3 augusti 2010

Dessa underbara pysseldagar!

Mitt evighetsprojekt med de virkade hjärtan börjar lida mot sitt slut. Snart kommer jag få ett till paket med lite hjärtan ner i brevlådan. Denna gången från LadyNight som skriver en mycket söt pysselblogg som heter Pysselstund. Bilden lånade jag från hennes blogg!

Här om dagen kom jag på att jag dessutom hade räknat lite fel på hur många hjärtan jag behövde. Det fattades nämligen två, min och Daniels. Jävla typiskt. Men nu har jag redan bestämt att jag kommer använda dess två vita hjärtan till oss.


Annars är det numera servett-tillverkning på menyn i våra liv. Daniels mamma är nere och hälsar på i några dagar och vi har knåpat fram hur vi skall göra med servetterna. Vi har köpt jättefint ekologiskt bomullstyg som vi kommer sy ihop i två lager så de blir i två olika färger. Sen kommer vi även ha vårt fina monogram på dem. Det kommer bli så fin och jag är så glad att Daniels mamma hjälper oss med dessa!